reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

Teśka mój wujek ma tam działkę. Ja tam byłam pierwszy raz, nigdy mnie nie ciągnęło bo to z dala od ludzi, a ja nie lubię tak w odosobnieniu siedzieć. Teraz ze względu na bąka pojechaliśmy i jestem miło zaskoczona.
Malamii ja nawet babki nie zrobię:) Nie dziękuję- chociaż i tak wiem że nie wyjdzie:)

reklama
Tesia - o jakiej tuszy Ty piszesz?? ech.. to co ja mam powiedzieć? mój brzuch wygląda jak w 4-5 miesiącu ciąży :/ ale jakoś nie mam teraz mootywacji, w końcu niebawem będziemy się starać o drugiego dzidziusia :)
Corin - dziadki chcą ponoć kupić coś w stylu tego rowerka, tylko z taką rączką z tyłu. I też się zastanawiam nad tym sorterem. Myślę, że coś takiego przyda się każdemu dziecku. Widziałam, że Tymuś konwalianki też się znęcał nad sorterem. Wydaje mi się, że prędzej czy później każde dziecko się tym zainteresuje.

Mati zasnął więc idę się szykować do późniejszego spacerku.

Daga ja moge odkupic pampki. Tylko nie wiem jak to wyjdzie finansowo jak nas za przesylke wykasują?

U nas jakis koszmar ostatnio. Po pierwsze cos KAroline w nocy pogryzlo na buzi. NIby nic, ale po zaczelo jej takich plam wychodzic coraz wiecej, potem zmienily sie w chrosty czy nie wiem jak to nazwac. Poszlysmy do lekarza i powiedzieli ze to reakcja alergiczna na to cos co ją pogryzlo:( Smarujemy mascia i dostaje fenistil w kroplach i juz lepiej troszke jest. No i wyszly malej 2 gorne dwojki wiec marud okropny byl. I nie wiem czy juz Wam pisalam ze Karolina chozi na calego? Jesli nei to wlasnie sie chwale:D Zaczela w sumie dzien po roczku robic wiecej niz 3 kroczki i tak z dnia na dzien lepiej jej szlo:) Teraz to juz nawet na krociutkie piesze spacerki chodzimy:D

Cześć Dziewczynki!

U nas ciągle nocki średnie...mała popłakuje przez sen, chce kołysania w nocy, niby tylko chwilę, ale takich pobudek na smoka i kołysanie jest 4-5. Dolne dwójki nadal nie wyszły...a już dziąsełka biela się chyba z miesiąć :baffled: Z nowości to to, że Kinia już ładnie zaczyna chodzić za jedną rączkę (moje dziecię raczej późno pójdzie na nogi - leniuszek mój kochany ;-)).

A ja dziś znów @ dostałam i leje się ze mnie dość mocno...

Aniaa, to gratulacje dla Malutkiej za pierwsze kroczki :-D Noszzz niestety te insekty ostatnio też moją Kinię pogryzły, miała 2 krostki na buzi mimo, że stosujemy środek przeciw komarom...

daga, to ile Jowitka waży, że Papmersy 4plus są juz małe?

Anetkaa, kciuki za torcik ! My obchodzimy roczek w niedzielę, ale wyprawiamy go 29 lipca, bo chrzestny Kingi (mój brat) idą z żoną na weselicho i byliby nieobecni, a nic nie szkodzi nam przełożyć, tym bardziej że 28-go mamy mszę zamówioną dla Kingusi...

Corin, nasze panny razem będą świętowały :-D:tak:;-)

Tesiu, nie osłabiaj mnie Kobietko...gdzie Ty masz jaki brzuch?????;-):szok: Ja to dopiero mam brzuchol jak w 6mcu ciąży :zawstydzona/y:

malami, my jeszcze nie zakupiliśmy Kinii nic na roczek, w piątek wybieram się na zakupy...rowerek już ma, więc odpada. Myśleliśmy o jakiejś zabawce interaktywnej albo o czymś w stylu organków grających z odgłosami zwierzątek albo o grającej książeczce...na pewno też coś z ubranek małej kupimy...

maqnio, Różyczka jak zwykle urocza :))) a Ty urocza Mamuśka jesteś :)))

PiaLove, :*

No to se popisałam...Resztę mocno ściskam :*****

Miłego wieczorku :*

Hej wieczornie
Nie było mnie bo w sobote bylismy na tym tzw roczku Gabrielka u tesciow, wcoraj u moich dziadkow itp. Tesciowa była wczesniej okrutnie obrazona ale jak pojechalismy to sie przelamalami poszlam do niej do kuchni (tak niby pomoc zaproponować, po co ma sie kobita na nas gniewać). No i jakos sie rozgadala i potem juz lepszy humor miala ogolnie. Nie lubie jej zbytnio ale nie lubie tez takich chorych sytuacji dlatego czesto pierwsza reke wyciagam (nie tylko do niej ale ogolnie)
Powiem wam, że nawet nie bylo najgorzej na tej imprezce a to glownie za sprawa ciotek. Troche sobie pogadalysmy o dzieciach itp. Gabek dostał od chrzestnej motorek akumulatorowy a od drugiej cioci taki garaz z samochodzikami dla maluchow. Wszyscy siedzieli i sie bawili. Nie tylko dzieci.
Tesiu spóznione 100 lat dla Nadii. Dużo zdrówka i samych radości dla maleńkiej. Przyłączam się do reszty mamus - o jakiej ty kobieto mowisz tuszy. Kurcze nie jedna by Ci pozazdrościła(np. ja:-D). Super wyglądasz w dłuższych włosach
maqnio Ty wiesz że normalnie super modelki jesteście ps ścielas włosy?

Ostatnia edycja:
Dzień dobry. Coś się dzieciątku poprzestawiało i budzi się o 5 rano. Ja jakoś średnio to znoszę.
Ogólnie nie wiem co się Bartkiem dzieje. Do tej pory był jak przeciąg, w domu nie było mowy o trzymaniu na rękach, a na dworzu to już wogóle. Od kilku dni nie chce chodzićsam. Jak tylko się go postawi to od razu jest ryk i wymuszanie. Macie jakieś pomysły co to?

dzien doberek !!
Aniu oby te plamy szybko zeszly dla Karolci ,no i brawka za chodzenie:tak:
nil to fajnie ze imprewzka udana ,ech z tymi tesciowymi to roznie ,ja tez zawyczaj pierwsza wyciagam dlon na zgode ,a ja niewidzialam u Ciebie zadnego brzucha ;-):tak:
monia 26 , wspolczuje okresu ,a zebolki u Kini napewno lada dzien wyjda ,kciukaski za to zacisniete &&&&&&&&a co do prezentu napewno cos znajdziesz ciekawego :tak:
anetka ja niestety nic niepomoge czemu tak jest , moja Nadia nadal niechodzi sama ,z moja pomoca albo przy meblach a najchetniej to na czworaka:tak:
My jutro jesli sie nic niezmieni mamy bilans i szczepienie ,ciekawe jak to zniesie .A ja jestem ciekawa ile wazy i ile wzrostu ma ,i czy wszystko okej .Trzymajcie kciukaski za nas jutro .Milego dnia mamusie i bablusie

hej babulce!!!!

czy u Was tez taka okropna pogoda jest? nosz co za wakacje! przenosze sie na Karaiby:-D:-D

nil dzieki kochana, włosy sciete:-Dtylko bron cie boze scisnac swoje, masz przecudne!!!!! super, ze urodzinki udane!
aniu gratki dla Karoli!!!!!
anetka a moze on sie przestraszył chodzenia? nie upadł ostatnio? daj mu czas, przyjedzie dzien ze znowu bedzie zasuwał.
tesiu:*:**Nadia do schrupania!!!
monia oby nocki się polepszyły!

a i od wczoraj soe ochudzam!!kciukki za mnie trzymac prosze!!! marzeniem jest 15 kg, ale to chyba nieosiągalne z moim popędem do nocnego jedzenia i słodyczy, ale choc marne 5 kg moze dam rade:-)

miłego dnia!!!!

reklama
maqnio dzieki Twoja Rozyczka rozniez sama słodycz :tak:a co do diety ,jak dla mnie wygladasz rewelacyjnie ,ale jesli ty masz taka potrzebe w takim razie trzymam mocno kciukaski &&&&&& ,mi sie udalo schudnac 8kg ,to te pociazowe dopiero sie pozbywam:wściekła/y:do upragnionej wagi sprzed ciazy jeszcze4 kg ,przed ciaza wazylam 56 kg ,echh ale musze jeszcze cwiczyc na brzuch ,ale specjalnej diety niemialam ,tylko ograniczalam duzo rzeczy ,i wogole stresow sporo .

Do góry