reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

Dzieki Dziewczynki!

ciesze sie baaardzo, choc nie wiem czy to nie za szybko, ale co tam, trzeba sie cieszyc z kazdej poprawy spania:-D

tesiu buziaki kochana, oby smutasy poszły sobie czym predzej!!!100 lat dla Nadulki!!!!!!
konwi sama lepiej bym tego nie ujela. Pamietam jak magia ciągle mi powtarzała, ze to wszystko to tylko etap, ze minie, ze bedzie lepiej. I cos w tym jest prawda? i powiem jeszcze, ze gdyby nie to myslenie, ze to przejsciowe to nie wiem jakbym dała rade. To podtrzymywało mnie na duchu, kiedy bylo naprawdę ciężko. I na samą mysl, ze miałabym sie cofnąc te 7,8 miesięcy robi mi sie nie dobrze. Kurcze, szok ze to tak zleciało. i tak naprawde dopiero od kilku miesięcy ciesze sie cała soba z bycia mamą. Tzn. wczesnije tez szalałam z radości, jednak radośc tą przycmiewało wieczne zmęczenie, brak snu i ogólna frustracja. Na szczęscie wszystko odeszło w zapomnienie i dzis z pełna odpowiedzialnościa moge przyznać ze za zadne skraby nie zmieniłabym ani jednego jaki przezyłam z rózinką i ze bycie mamą to najwspanialsze co wogóle mogła mnie spotkac eh...to se pogadałam:-Dbuzi dla Tymusia!!
moniu fajnie, ze nocka taka dobra wiecej takich Wam życzę:)
pia &&&& zeby Mała lepiej i spokojniej zasypiala:)

z wiadomości od wisienki: Z Miluska lepiej, nockę ladnie przespała, jest tylko stan podgorączkowy, antybiotyk dziala, czekają za wynikami posiewu krwi. USG brzuszka ok, tylko jakies zlogi na pęcherzu wyszły,ale to nic pewnego, poniewaz Mila wczesniej zrobiła siusiu i nie było zbyt dobrze widac. Tylko strasznie mało je i leci na wadze. Mimo to idzie ku dobremu:):):)

Ostatnia edycja:
reklama
HIP HIP HURAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!
Mamy już tylko na noc szynę zakładać :-) Nóżka pięknie się układa i wszystko jest ok :-) Jutro zamówię butki...

konwalianka - głosy idą...
maqnio - super!!! Brawa dla Rózi. Teraz to ja zazdraszczam!!!:-p;-):tak:

Pozdrawiam wszystkie mamcie i dzidzie!!ZDRÓWKA DLA FILIPKA - ANI I DLA WISIENKOWEJ EMILKI! Buziam

Dziś jestem przeszczęśliwa :tak:

Kinia już śpi od godzinki...normalnie moje dziecko przeszło dziś samą siebie :-Dtak się wyskakała przez cały dzień przy muzyce disco/dance (trzymałam ją pod paszki a ona kicała i taaakaaa była radosna), że na noc padła momentalnie...
Już weekend prawie, a my mamy rodzinną imprezkę w niedzielę - imieniny mojego dziadziusia...

maqnio, pewnie! Trzeba się cieszyć, że Rózia taka śpiocha konkretna się zrobiłą:-D Buziaczki dla Was :**** dobrze, że z Milcią już lepiej! Pozdrów je od nas!

asica,
super widomości!!!!!!!! Extra!!!!!!!!!!!!

PiaLove, no i jak dzisiejsze zasypianie Blaneczki?

monia dzisiaj było już o wiele lepiej, trzeci sen Blanka miała od 16:50 do 17:30, pojadła oczywiście z płaczem ale zjadła banana z kaszką na noc, no i kompanie o 19:00, potem zabawa w łóżku, butla 60 ml tylko dopiła i zasypianie, i już lepiej szło, tez długo około 40 min ale zasnęła spokojnie nie z takim trudem jak wczoraj także użyło mi i jestem happy :happy2: oby spała sobie spokojnie

prawie wyrznął się trzeci zabek! :)

Tak w ogóle to ja się chyba z Wami dziewczyny dzisiaj nie przywitałam! Zaczęłam od odpowiedzi ale to z braku czasu... też mam głowę zaplątaną znów. Mieliśmy dziś jechać do lekarza z Blanką ale nie pojechaliśmy bo teść spał :[ na dodatek jak chcieliśmy jechać komunikacją to się rozpadało tak porządnie i lało cały dzień więc nici.... i tak nie pojechaliśmy, jutro muszę wziąć nogi za PAS i jechać bo normalnie mam wyrzuty sumienia! że tak zwlekamy to wszystko moja wina :(

Tak ogólnie to szukam pracy, nie wiem jak to będzie... jak ją znajdę. Mam nadzieję, że wytrzymam ten czas bez Blanki.... dopiero jej szukam a ja już o to się martwię :( wysłałam kilka CV zobaczymy...

I jeszcze raz proszę o głosy na Blaneczkę :)

Ostatnia edycja:
hej mamuski!!

witamy po kolejnej przespanej nocce:-D:-D

asica super!! kochana cieszymy się razem z Tobą!!!!!!
monia udanej imprezki!!!
pia jak Blanka konczy ost. spanie ok 17:30 to o której ją kładziesz? Rózina śpi raz dziennie i spanie kończy najpóźniej o 15:30, potem na noc zasypia jak w zegarku o 20.

Witajcie kochane

U nas cisza i spokój mała dokazuje na calego , zdrowa ,zebole nie ida , pogoda paskudna cały czas leje

[video=youtube;1wusaS2Q87M]http://www.youtube.com/watch?v=1wusaS2Q87M&feature=youtu.be[/video]
A to mma złapala mnie na goracym uczynku , takie skupienie nad maka ze nie widziałam mamy

maqnio wiesz co ona jak się obudzi o 17:30 to kładę ja jak zawsze bo ona jest senna od tego ostatniego snu cały czas trzeoczy i marudzi. Ogólnie nasza pora kompania i i zbierania się do spania to 19:00 czasem 19:30 :) czasem blanka jak śpi dwa razy dziennie to tez około 15 się budzi i do wieczora około 20:21:00 zasypia. Rózia jest już troszkę starsza może to dlatego... już mniej snu może potrzebuje ale przyznam, że sama odpoczywam psychicznie jak Blanka śpi także to dobrze że na razie spiocha sobie w ciągu dnia parę razy. Blanka dużo chodzi (za raczki jeszcze) i raczkuje i się widocznie męczy szybko dlatego ją sny łapią :)

Witajcie :*

My na nogach od 6:00, Blanka wierciła się trosze w nocy. Nie wyspałam się ale spałam spokojnie nawet, a Blanka spała od 20:40 a my od 22:30. Dziś do lekarza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pogoda się wyrabia NARESZCIE!!!!!!!!!!!!

Miłego dnia i pamiętajcie o głosach na Blaneczkę, niżej jest link do zagłosowania! dziękuję Wam cmok :* :happy2:

reklama
Hej !!!
U nas dzis wczesniejsza pobudka ,obudzila sie od 5 30 i jeszcze niespi ale pewnie zaraz pewnie pojdzie bo pierwsza dzemke zalicza 8 -8 30 i spi okolo 1 godziny ,a u mnie juz mieszkanko ogarniete ,zostala tylko lazienka ,zawsze ja na koniec zostawiam jakos nielubie sprzatac lazienki ,ale oczywicie musze to robic bo kto jak nie ja:dry::-DJa sie cieszcze bo dzisiaj zrobilam se wychodne a maz zostaje z Nadia i wieczorem ide z kumpela do knajpki posiedzic i jakies piwko pewnie :-p:tak:potrzebuje jakiesc odskoczni chodz na pare godzin ,napewno dobrze mi to zrobi :tak:
U nas drzemki zazwyczaj sa 3 zle zdarza sie sie ze i dwie ;1 drzemka :8-8 30 spi okolo godziny ,nastepna 12-13 tez okolo 1 -1,5 h i ostatnia (ale nie zawsze ) 16-17 tu spi tylko ze 30 minut a na nocjne spanie idzie zazwyczaj 19 gdzie kapiel jest o 18 ,w przywie energi to czsem idzie o 20 spac tak to u nas wyglada :tak:
asica super wiadomosc ,buziaki dla was :)
marzenano to Klaudia znalazla zabawke he he wspolczuje ci tylko czysczenia dywanyu ale co tam radosc dziecka bezcenna :D widzialam gdzies kiedys filmik jak dwoje maluchow rozpiernili make na cala chalupke to dopiero akcja:szok::-D
maqnio :*
milego dnia :)

Do góry