reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

konwalianka głowa do góry! nie masz komu podrzucić małego i odpocząć? Może mężowi powiedz, że potrzebujesz naładować akumulatory? U mnie też z tym nie najlepiej. Nie wiem czy to od pogody czy co, ale zdecydowanie przydałby się jakiś odpoczynek
corin to prawie jak u nas :-) tez szukamy fotelika, mała rozrabia i też przez kilka sekund udaje jej się stać, tylko jak na razie kolejnych zębów brak :-)

reklama
sunset, no ja nie widzę swiatełka.. Tymek od urodzenia nie przespał całej nocy.. najmniej pobudek to 3-4 razy, więc wydaje mi się, że długo będzie tak się budził..

daga, jestem w W-wie sama, mąż w pracy, zresztą jak przychodzi, to też jest zmęczony..
no ale nie smęcę.. pewnie pogoda tak na mnie działa, Tymus wynagradza wszystko uśmiechem

Konwalianka - doskonale Cie rozumiem bo ja tez sama z malym siedze.. Tez co noc wstaje. moze nie kazda karmie ale i tak wstaje. a moze jakis wyjazd na swieta? Doladowalabys akumulator. Lyknela innego powietrza. A probowalas moze dac na noc mleko modyfikowane? Albo na jednym nocnym karmieniu zamiast piersi? Moze to znak ze pora Tymusia odstawic bo nienajada sie cycem.. sama nie wiem co Ci napisac. glowa do gory. bedzie lepiej! Tule!

Corin - fanfary za zabka! Obyscie wkoncu pospaly.

Daga i Corin - ladnie Wasze dziewczyny szaleja. Zazdoszcze tych szalenstw :-)

Anetkaa hoho to Bartus Cie rozpieszcza! Ale to prawda zab wyjdzie i calkiem inny brzdac :-)

Samea - moze jakbys o 3 dala znowu butle to do 7 ciagiem bys pospala ;-)

Daga - a jak z Waszym wyjazdem weekendowym? No i kiedy na swoje sie przenosicie?

Milego wieczorku.. my w fazie zasypiania!

Sunset - powiem szczerze, ze ja jestem leniwa jeszcze do tego wszystkiego i mi sie poprostu nie chce-jakby męzowi chcialo sie wstac...ale nie chce he he
to wolę wystawic cycka i spokoj.
Zobaczymy dzis jak bedzie:rofl2: dzis w ciagu dnia bardzo malo spal ciekawe co to bedzie...

Konwalianko - kochana moj szymek tez najmniej 3-4 pobudki, tylko wczoraj mu sie zdarzylo - mam nadzieję, że zapoczątkował dobrą zmianę:)

A spróbuj mu robić2-3 drzemki w ciagu dnia. Ja wyeliminować wolę najpierw tę nocną pobudkę a tę o 24 jak wstanie to jeszcze daję butle.
Kurcze,albo spróbuj powrócić do karmien - ryzyk fizyk, może a nóż będzie potrzebował mniej - nie wiem co CI doradzic...tak mi szkoda bo sama wiem co to znaczy....

Dlatego pisałam, że ta wczorajsza nocka była extra :D

A poza tym idźmy już spać to też inaczej potem nas ładuje....kiedyś czytałam, że każda godzina przespana przed północą jest warta 4 x tyle co po północy ,więc akumulatory szybciej się łądują;)

Spróbuj iśc z nim spać o tej samej porze,a posprzatasz kiedy indziej więc o takich sprawach nawet nie myśl :D

Powodzenia :)

I dobrej nocki....

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaa Szymus zaczął gaworzyć......no poprostu zadziwia mnie z dnia na dzień - bo do tej pory to tylko mruczał :-):-):-)

Ależ to moje dziecko mnie zaskakuje....

nocniczek,nocki,gaworzenie.......oj rośnie rośnie;)

hej Kochane!

Konwalianko jak ja Cię rozumiem! No może nie do końca z tym nocnym wstawaniem bo u nas aż tak źle nie jest. Chociaż dzisiaj znowu przerwa 1,5 godzinna na zabawę i wstawanie na nóżki.... W każdym razie też ostatnio chodzę kompletnie wypompowana i przekłada się to niestety na moją cierpliwość :-( I strasznie mi źle z tego powodu :-( A Szymek ostatnio bardzo próbuje tej cierpliwości. Do tego zębowy marud i chociaż kolejny ząbek już wyszedł parę dni temu to wraz z nim nie wyszło jęczenie. Do tego przylepka z niego taka, że na krok ruszyć się nie mogę bo chodzi za mną i wspina mi się po nogach. Czasem myślę, że gdyby chociaż te drzemki dzienne były trochę dłuższe to mogłabym cokolwiek zrobić czy nawet trochę dychnąć. A tak to dziś np: dopołudnia 30 min, popołudniu 5 min...
To sobie ponarzekałam...

Tak poza tym to u nas wszystko w porządku :tak: ;-)

konwalianka rozumiem, ja tutaj niby mam też mamę, ale bardziej jakbym jej nie miała... przyjedź do mnie to posmucimy się razem :-)
sunset kochana nawet mi nie mów o wyjeździe. Lipa, nie wiem czemu się łudziłam. A powód jak zwykle ten sam. Z mężem ostro sie o to pożarłam ech szkoda gadać. Na swoje idziemy dopiero w maju. Tyle to załatwianie trwało. Mieszkanie od 1 maja będzie nasze, ale chcemy jeszcze je odświeżyć przed wprowadzeniem żeby mała przyszła już na gotowe i nie siedziała w tym kurzu i farbach.
No dobra i ja nie będę smęcić. Odezwę się jak sytuacja się trochę poprawi.
Dobranoc

Witajcie sobotnio,
u nas po staremu, czyli kilkanaście pobudek i mega płacz o 23.10...już wymiękam

Sunset, wyjeżdzamy na święta, ale i tak ja będę do niego wstawać.. mały zresztą ma teraz fazę: mama i jest okropny ryk jak mnie nie widzi.. Już próbowałam eksperymentu z mm.. i efekt był taki sam..on po prostu nie umie płynnie przejść z jednej fazy snu do drugiej i podejrzewam, że dlatego się budzi

Samea, gratki..za wszystko co nowe:tak: Tymek obecnie śpi 2 razy w dzień, drzemki ok. 1,5h.. czasem pierwsza krótsza a druga dłuższa.. o 20.00 już śpi; mam nadzieję, że Wasze nocki się utrzymają:)

Miczka, kochana, u nas jest dokładnie tak samo..no i niestety więcej pobudek nocnych.. oby u Was szybko się zmieniło..

daga, trzymam kciuki aby szybko się u Was pozmieniało

Miłego dnia

Witajcie Mamuśki :-)

konwalianko, Miczka, ja Was doskonale rozumiem jeśli chodzi o zmęczenie tym wszystkim i wewnętrzne "wypompowanie"...Też czasem moja cierpliwość sięga zenitu, ale wtedy odkładam małą na chwilę liczę do 10, popatrzę na nią a ona robi słodki uśmieszek....i wszystko mi wynagradza. Jesteśmy tym wszystkim zmęczone, nic dziwnego - w kółko co dzień to samo, a robotami nie jesteśmy...ale najważniejsze że mamy zdrowe wspaniałe dzieciaczki :tak:;-)

daga, kciuki z udaną przeprowadzkę...

U nas nocka ok, 2 pobudki tylko... no ale na dniu to czasem już nie wiem co to moje dziecię chce :no: W domu już jako tako ogarnęłam, mąż już wraca z pracki z W-wy, więc będzie za jakieś 2 godzinki. Obiadek ugotowany, pranie zrobione...dobrze, że moja mama się Kingą trochę zajęła :tak:

Miłego weekendu, bo nie wiem czy jeszcze tu wpadnę :-)

reklama
witam

gratuluję nowych zęboli i postępów.
konwalianko ściskam i tulę * już kilka razy spotkalam się z tym że dzieci które świetnie i szybko rozwijają się fizycznie gorzej śpią - wiem wiem to nie reguła a może różnorodność bodźców robi swoje ...będzie lepiej ....trzymajcie się

daga kciuki za przeprowadzkę

samea gratki dla synusia :tak:

miczka :cool2:;-)

miłego weekendu

Do góry