reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Cześć
Oj jaka byłam naiwna myśląc , że jak minęła gorączka to wszystko wróci do normy! Mały nadal mega marudny, nic mu nie pasuje , a do tego pobudki co 15 min. Nie wiem ile razy do niego wstawałam bo albo jęczał, albo strasznie płakał do tego nadal brak apetytu. Zupek i owoców prawie nie je. Gdzieś na forum czytałam , że po w czasie tej choroby dzieci właśnie są takie rozdrażnione i płaczliwe. no nic, zostaje przeczekać, ale już jestem ledwo żywa.
Lekarka powiedziała, że po dwóch dobach mogę wyjść z nim na spacer , ale dzieci po trzydniówce są strasznie osłabione i szybko mogą złapać coś innego więc poczekam troszkę dłużej bo nie przeżyłabym kolejnej choroby :)

Czy ktoś przechodził już trzydniówkę czy jesteśmy pierwsi?

Przez chorobę mam taki syf w mieszkaniu, że aż wstyd!! Jutro tatuś ma wolne wię mam nadzieję, że w końcu uda mi się zrobić coś w domu.

Co jakiś czas dostaję od Was podziękowania i aż wstyd się przyznać , ale ja nadal nie wiem jak wysłać podziękowania! Może któraś podpowie , bo też czasami chciałabym podziękować, a nie wiem jak :)
Nie wiem czy kiedyś znajdę chwilę , aby bardziej zapoznać się z forum bo przez tyle czasu tylko piszę, a w sumie najwięcej czytam :)

Co do rozmiaru to my też większość rzeczy na 74 (niektóre body lub spodenki 80 , ale te ze względu na brzuszek , a nie na długość:)) i tak od dłuższego czasu, ale podobno to normalne.

Pozdrawiam wszystkie mamusie i dzidziusie i życzę spokojnej nocki

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny!

Cos pusto dalej.. mam tylko nadzieje ze wszystko dobrze u Was i dzieciaczkow!

Monia - skladam reklamacje! Moj maluch mial jedna z najgorszych nocy.. pozno poszedl.spac a i tak po polnocy obudzil sie z placzem. butla nie pomogla, na chwilke dzialalo noszenie na raczkach ale i tak tylko na chwile. Podalam viburcol i to go wyciszylo choc i tak to trwalo. Eh te zeby.. tak wiec Monia dzisiaj prosze nie pomylic zaklec i w ta dobra strone zaczarowac - zeby byla jasnosc ma spac ;-)

Ememte - my nie przechodzilismy 3dniowki. Co do podziekowac yo wiadomosc na priv

basieniak - super ze sie tak zajeli Wiki. Oby tylko znalezli przyczyne. Niestety nic jie slyszalam o metodach badania refluksu ale mysle ze zdecydowalahym sie na ta ph metode przed podaniem lekow. Podanie lekow moze nic nie zmienic a faszerowac mala na zapas to troch bez sensu. Trzymam kciuki za Wiki! Duzo sily i zdrowka zycze.

Anula a budzi sie w nocy czesto?

Slonecznego dnia!

Ostatnia edycja:
Hej :-)

sunset,
chyba sobie sama pierw tą reklamację muszę złożyć, bo Kinga znów dziś urządzała pobudki co 2 godz :tak::szok: :-D:-D:-D Jak czary będą działać już na Kinię to dam znać :-D:-D:-D

basieniak,
niestety ja Ci nic nie pomogę....

ememte, Kinga tez jeszcze 3dniówki nie przechodziła...

zapomniałam dodać, że @ przylazła po 32 dniach..no i od dziś zaczynam brać Microgynon 21...boję się trochę efektów ubocznych tych pigułek, ale muszę spróbować.

Ostatnia edycja:
Dzień dobry!
U nas w sumie nic ciekawego się nie dzieje. Noce w miarę ok, choć wstawać i tak muszę. Dzisiaj jedynie koło 4 co chwilę się budziła i wierciła, chyba za gorąco jej było, bo jak zdjęłam jej spodnie to już się nie budziła. Na termometrze było 21 stopni, ale już wcześniej wydawało mi się, że zaczyna szwankować.
monia mi też w tym miesiącu spóźniła się @, szczerze mówiąc to nawet tego nie zauważyłam. O tyle dobrze, że tym razem jakoś lepiej ją przechodzę. Trzymam kciuki za to żeby tabletki ci przypasowały

sunset, liszajek nieco przybladł, odstawiłam seler, smarujemy go kremem z Emolium i maścią witaminową.

daga, no ja też mam nadzieję, że tabletki mi 'zelżą' przy @ :tak: bo dziś to umieram...

witam moje drogie,
Jakoś ostatnio nie mam chęci na nic.. u nas nocki pod znakiem zębortów.. wczoraj i dzisiaj kilka nadprogramowych pobudek, do tego nadal walczymy z tym karmieniem o 22,00 i nadal nie widać światełka w tunelu.. Tymuś pogodny i radosny. Byliśmy wczoraj u alergologa, alergia zniknęła, za to mamy spory azs, wczoraj próbowaliśmy żółtka i nie widze sladów jakiejkolwiek alergii, więc jesteśmy dobrej myśli..
Ja jestem jakas przemęczona, coraz bardziej się denerwuje, co mnie dołuje bardzo, bo n ie chce spięta chodzić przy małym.. jemu też się udziela i pojawia sie alergia i azs..
Potrzebuję odpocząć..
Pa kochane

Hej! Ja się muszę pochwalić że u nas niesamowita poprawa jeżeli chodzi o sen:) Wylazła lewa jedynka i dziecko jakby odmienione. Druga już też wyłazi więc mam nadzieję że jak się przebije to Bartolini do normy wróci. Jest też możliwość że następne się pojawią hehe.
Uciekam bo samo się nie sprzątnie i miłego weekendu życzę bo nie wiem czy zajrzę!!!

Ostatnia edycja:
Sunset -zjadł wtedy 30ml mleka mod. a potem znowu cyc niestety musze gojuz uczyc bo ja nie bede mialajuz w cyc to dopiero bedzie checa:D

Wczoraj probowalam go przyglodzic i nawet nawet - zjadl o 19.00 110 mm a o 18 jeszcze owocki.potem kapiel i 19.40 dolozka- spacdo 3 :p
hy hy hy ale pospalam :D bo poszlam o 21.15 :p

Potem byl cyc o 3 wstal o 6.30 i znowu cyc i do 7.20 :D

Tak ja moge zyc hehehe

A przedwczoraj tez juz bylam na wykonczeniu -konwaliankodasz rade :D widzisz moj jakby czul i dal odpocząć :D

Ha nie uwierzycie - moje dziecie robi do nocnika :p:p:p siku za kazdym razem jak go posadze :Di dzis rano kupke :szok:

:-)Ale sie ciesze ....uciakam do pracy buziaczka dla calej dziecinady tej chorej i tej zdrowej :D

reklama
Witajcie :D

Tutu ruu tuuu tuuuuu

Okupiony bólem i 3 tygodniowym niespaniem w nocy w końcu jest z nami. Proszę powitać trzeciego zęba ewy :-D

rekin.png

A co poza tym? Szukamy fotelika do samochodu, młoda rozrabia jak pijany zając, wszędzie jej pełno, coraz częściej zdarza się jej stać bez trzymania. Parę sekund, ale zawsze to coś, nie? :)

Idę was poczytać.

Do góry