reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

hej
u nas noc standardowo czyli 2 pobudki na mleczko.
Nasze dziecię od wczoraj mówi cały czas tata tata tata. Jeszcze na pewno robi to nieświadomie , ale to nie zmienia faktu , że tatuś chodzi dumny jak paw :)
Nie mogę się doczekać aż mały pewnie usiądzie bo wtedy chcę zmienić gondolę na spacerówkę. Jakoś nie chcę używać wcześniej bo nasza spacerówka jest kubełkowa i wolę poczekać aby mały pewnie siedział.
Gratuluję wszystkim dzidziom nowych ząbków

monia_26 weź jak najszybciej od pediatry skierowanie do alergologa.My na wizytę czekamy już prawie 2 m-ce i przez ten czas płacimy 100%
Nam pediatra mówiła , że u takich dzieci nie robi się badań a jeżeli już to b.rzadko ponieważ nie są miarodajne. Alergolog wystawia zaświadczenie na podstawie wywiadu.

Miłego dnia

reklama
ememte, no nie wiedziałam, że alergolog tylko na podstawie wywiadu wystawia takie zaświadczenie...ja myślę udać się do alergologa prywatnie, bo na NFZ to u nas trzeba czekać ok. 4 mcy!!!! A do najbliższego alergologa spory kawałek drogi. Na razie mam zapas Nutramigenu na ok. 20 dni, a potem mam spróbować przejść na normalne mm. Jeśli się nie uda to napewno udamy się do alergologa prywatnie.
Co do słówek to u nas jest:mamama, tatata, bababa, papapa, dadada.

konwalianko, ja też jakoś ostatnio miewam dołki...jakoś czuję takie przygnębienie, sił mi czasem brakuje, ale jak patrzę na córcię to humor od razu mi się poprawia... Tymuś duuużyyy chłopak!!!! Jak długo i jak często stosujesz Viburcol u małego??? Bo z tego co pamiętam Wy używacie...

daga, hej! Fajnie masz w nocy... no a nocniczek już teraz to super pomysł...

monia ja bym jeszcze poczekała z tym nocnikiem, wcale mi się aż tak nie śpieszy, ale mama tak bardzo chciała, więc się zgodziłam. Dziecku krzywda się przecież nie stanie a i babcia będzie zadowolona ;-)

Hejj mamusie!!! Znowu mnie niebylo tu jakis czas ,wiec chyba niedoczytam ,korzystam z chwili jak mala spi :sorry:gdzie te czasy jak kazdego ranka po przebudzeniu wlaczalo sie kompa wchodzlo na bb a tam swiergot mamusiek od samego rana do poznej nocy echhh przeminely z wiatrem te chwile ale taka kolej rzeczy ,mamy cudowne szkraby :tak:u nas zeby narazie odpuscily ,niemarudzi tyle nocki sopokojne i w dzien w miare ,ale jeszcze do raczkowania to nie bierze sie echhh ...dalej czekamy ...milego dnia!!!

konwalianko, a można raz np. na noc dac nurofen a raz viburcol???i tak przez jakiś okres czasu??? Bo Nurofen (zresztą wszystko co z ibuprofenem) można max 3 dni. Pytam się, bo nie wiem jak to jest :)))) zapomniałam ostatnio lekarza zapytać...No a ta Camilia pomaga? Myślałam o jej zakupie.

Teśka, mojej Kindze też bardzoo daleko do raczkowania...w ogóle może ten etap ominie, bo ponoć niemowlę wcale nie musi raczkować...ja np. nie raczkowałam ani mój brat...

daga, no faktycznie - nie ma jeszcze musu sadzać dziecko na nocniczek, jest jeszcze na to czas...ale ponoć koło roku to jest najlepszy moment..im później tym moze być gorzej...zresztą dzieci bywają różne:tak:

monia, ja tak robiłam.. raz jedno raz drugie a czasem i panadol szedł, w gorszych sytuacjach..

z tym nocnikiem to bym się tak nie spieszyła.. oczywiscie każdy robi jak uważa, ale dziecko zdaje sobie sprawę ze swojej fizjologii między 18 a 24 miesięcem życia.. i ja planuje na czas około roku powrócić do pieluszek ekologicznych aby właśnie zdał sobie sprawę, że siusiu sprawia, że w dupkę mokro..a wtedy nocnik w ruch.. podobno zbyt wczesne sadzanie może sprawić więcej złego niż dobregoo (mojej siostry syn w wieku roku już umiał sikać, wszyscy się ekscytowali aż nastał regres, jakby nie wiedział co robił jeszcze miesiąc temu..i dopiero po ukonczeniu 2 lat powrócił do nocnika..wcześniej wogóle nie chciał patrzyć)..ale tak jak napisałam..każde dziecko jest inne i każde inaczej reaguje..

Hej dziewczyny!
Mam nadzieję, że u Was i dzieciaczków WSZYSTKO ok!!!!!!

Ja mam zaległości na bb, jakoś tak mało czasu w tym tygodniu było.. we wtorek mieliśmy szczepienie na pneumokoki i Mateusz trochę gorączkował. Całe szczeście gorączka już minęła, zostało jedynie zaczerwienienie w miejscu wkłucia igły na nóżce i to miejsce jest takie gorące jak się ustami dotknie czy ręką.. To normalne??

Spróbuję Was doczytać!!!
buziaki

reklama
Hej dziewczyny..

U mnie tez jakies przesilwnie wiosenne sie zbliza albo menopauza bo humor mam straszny.. tylko rycze..

Maluch budzi sie raz w nocy bez wzgledu na to ile zje.. tak wiec probuje go odzwyczaic. mam nadzieje ze wkrotce sam sie bedzie wyciszal i zasypial ponownie.

konwalianka - dajesz od razu Tymusiowi wode czy czekasz czy sam zasnie? daj znac koniecznie czy dzuala i czy Tymus budzi sie mniej. W ogole to super Ci rosnie!

Monia Kinia to tez ladny klocuszek ;-) probujesz nadal z nanem?

Anetka i Monia oprocz emolientow mozecie kapac w oilatum lub balneum. U nas b. dobrze sprawdza sie balneum.

A jak u Was dziewczyny z obwodem glowki maluszkow? Duzo urosly od urodzenia?

Spokojnej nocki!

Do góry