reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

Kasiulka Mila też lubi Sinlac. I kupiłam jej w Niemczech Milupe i takie rózne hipowskie. Zajada sie nimi. Ja z cyców odciągam 150 i dalej nie ściągam bo mi się nie chce. mam zwyklego aventa. Ale cycuchy miękkie i wyglądają na puste. Dziwne... No i jak Mila je za czesto to musze jej dorabiac mm bo nie starcza. Tez chciałąm ją karmic samym cycem ale wybrała inaczej. Współczucie alegii

reklama
Cześć!
Kociatka dziękuję ci za odpowiedź!
Anetkaaa hahhaha coś jest w tych krzykach, też sięobawiam sąsiadów-no ale jak dziecko się tak uczy raczkowania-to niech się uczy
Anula gratulacje dla siedzącego Bartusia!
Mój mały też ma apetyt –drze się jak za wolno łyżeczkągo karmię „prawie” siedzi bo np. dziś zpozycji leżącej na leżaczku sam usiadł ale leżaczek to pozycja półleżąca, więcnie wiem czy się liczy, ale cos do przodu zawsze-wieje i u nas-ja czekam namrozy by wyjść z chorób.

Witam rankiem:)
U nas jak zwykle noc z pobudkami już nie liczę bo nie chce się dołować, jak tu wchodzę i czytam że Wasze dzieci tak pięknie śpią:-p
Kociatka ja tego aventa mam po starszaku, teraz już nie będę kupować:) ale medela fakt, to jedne z lepszych o ile nie najlepsze laktatory, żałowałam że nie kupiłam jej od razu. W szpitalu mieli właśnie takie na 2 piersi i szło migiem:tak:
Corin super!a Ty za miast korzystać to widzę od świtu pracujesz:)
Merlitoczka moja Liwka też tak się "podciąga" do siadu, zazwyczaj dzieci siadają same z pozycji leżącej na brzuchu a nie na plecach-jest trudniej :) mój starszak sam usiadł (właśnie z leżenia na brzuchu) jak miał ok 8 miesięcy:)

Moja Liwka też waży ok 7300 i mierzy jakieś 68cm a wydaje mi się pokaźną kluseczką;-)jak ją porównuję z zapisami wagi, wzrostu mojego synka to jest większa od niego:)
no i z dnia na dzień przekonuję się że każde dziecko jest inne:p mój synuś pierwsze "babababa" powiedział gdy miał 5miesięcy5dni a Liwka na razie głuży tylko i ni cholercia sylab z jej gardełka nie słyszę:-p
U nas jakiś śnieg z deszczem pada:dry:
miłego dnia!

No tak, pracuje, jutro goscie to musze nadrobic stracony czas. Chleb wlasnie wyjelam z piekarnika, mam napoczete 3 ciasta i koncze piec mieso na dwa dni ;-) zaraz sprobuje polozyc Ewe i bede walczyc dalej.

Dzis musze dokonczyc te ciasta, zamarynowac mieso do salatki, i posprzatac dom. Jutro tylko zostanie mi zrobienie zimnej plyty i salatek. A potem luz z imprezami rodzinnymi az do roczku mlodej :-)

Witam,
U nas nocka przespana ladnie, maly wstal o 7..
Wisienka - czytalam wlasnie ze indyk, jagniecina, krolik to mesa które bardzo rzadko kiedy uczulaja..
Corin –wreszcie jakis postep :) teraz będzie tylko lepiej..ales ty obrotna kobitka!! Chlebek upieczony mowisz…mniam..ja się zaraz zabieram tez za pieczenie, tylko niech maly wstanie..

Corin to wreszcie mialas noc lepsza niz ja:-)

Karolina je ladnie, tylko nie zupki z samych warzyw a nie cyca w dzien. Dlatego pytalam o te laktatory, ale tak sobie mysle ze skoro 6 miesiecy dalam rade bez to teraz juz nie warto inwestowac. Chociaz w sumie zdecydowac sie nie moge. Boje sie ze kupie laktator a i tak niewiele nim odciagne.

Witam;)
Wstalam o 11 Ł bawil malego wiec moglam zaszalec:-Dco do wagi moj ma jakies 8,5 i 74 cm;-)A je dosc duzo
6.30-7.30 210 ml mleka
10-10.30 210 mleka
13-obiadek caly sloiczek i popija herbatka 90ml ale po tym tak z godz jest glodny wiec je jakies 90ml mleka
16 caly deserek
17.30 siniac
19.30 210 mleka
Przed 1 w nocy 210ml
Kkasiulka wspolczuje alergii u nas jak narazie tylko na mleko przez co kaszy nie chce bo na humanie jest okropna wiec daje siniac
Kircym moj ciagle "gada" od tyg bababababa
Corin podziwiam mi sie obiadu nie chce robic a co dopiero taka uczte;-)
Ania sto lat dla Karolinki:-)

reklama
corin, szacun za zacięcie..widać, że robota wre:) jeszcze raz gratki za przespaną nockę

Tymuś już śpi drugą godzinę na dworze.. mąż robi obiad a ja powinnam prasować a lenię się i szukam fotelika.. kurcze tyle tego, że nie wiem który wziąć.. no i do 18 kg, 25kg czy 36kg..

Do góry