reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Witajcie
kociatka wieki*Ależ ty masz dziewczyno poukładany ten jadłospis, jaz moim niejadkiem musze kombinowac co by akurat zjadła. Mleko z cyca je niestety tylko w porze nocnej. Cóż z drugiej strony to mi pasuje przed powrotem do pracy

U nas jakiś skok czy ząbkowanie w kazdym razie lekko nie jest. heh mam nadzieje, ze niedługo Mila wróci na tory. Aktualnie tatus trenuje bieganie bo budzi się co chwilę. :-D
Pozdrawiam wszystkie

reklama
Aniaa, sporo, sporo, dlatego zdecydowalam sie kupic kolejny laktator gdy maly "odstawil" sie od cyca. Po prostu odmowil ssania jak zaczelo sie zabkowanie i tyle. Kupilam Medele Mini Electric Plus (wersja na 2 cyce) i to jest moj trzeci laktotor. Polecam!!! Odciagniecie 250 ml mleka zajmuje mi rano 15 minut. W dzien odciagam czesciej i jest zwylke ok 120 - 180 ml, co zajmuje tylko 10 minut!!!

Wiem, ze te laktatory nie sa tanie (wersja na 1 cyca tansza), ale naprawde proste w obsludze i profesjonalne (ta firma z reszta nie zajmuje sie niczym innym). Mialam wybor jednak placic za mleko w proszku lub za to urzadzenie. Planuje niedlugo drugiego dziecia wiec przyda sie tak czy tak.

Kircym, nie znam tego Aventu, ale mam tez reczne laktatory Lasinoth. Bardzo dobre, ale o uzytku ciaglego sie nie nadaja. Dobrze odciagaja, ale trwa to strasznie dlugo i reka mdleje... Nie polecam elektrycznego Aventu, dosc szybko sie rozpada.

Mam tez elektryczny Baby Ono, ktory jest kompletna kpina.... Nie odciaga dobrze, jest byle jak wykonany i skomplikowany do zlozenia (a przeciez trzeba go nieustannie rozbierac, myc i wyparzac...).

Hej Wisienka!!!! Kopa tygodni, fakt. Dziec juz prostszy w obsludze, wiec podczytuje wieczorami.
Moze i to poukladane, ale po prostu tak wyczailam jego rytm jedzeniowy. Chudziak z niego, wiec staralam sie pilnowac... Maly rzadko awanturuje sie sam o butle. Sa z reszta czesto odchylenia od tego rytmu, dodatkowa butla lub przerwa 5-6 godzin (bo ma wlasnie mniejszy apetyt). Buziaki Kochana i pisz co tam u Was

Ostatnia edycja:
hej,
kociatka boziu ile ty tego mleczka masz. a kiedy planujesz kolejna dzidzie.
wisienko buziamy was. mam nadzieje ze sie poprawi
aniu a co sie stalo ze niunia nie nìchce jesc. czyzby zabki
kicrym buziam

tak przeanalizowalam co moze mojego synia uczulac i na placu boja zostaje: indyk, gluten albo jagody ( raczej nie, no ale.. )
dzis dostal indyka z glutenem i wieczorem znowu wiecej wysypki.. jutro indyka juz nie bedzie.. zobaczymy czy to on czy nie ( z dwojga zlego wolalabym indyka, no ale ja sobie moge.. )

spokojnej nocki ...

Hej Silwia :-) Albo chce zaciazyc w wakacje tego roku, albo nastepnego... Zeby dziec byl wiosenny. Umeczylam sie troche zeszlego lata w te upaly

Wisienka, maly kompletnie nie chcial jesc jak przebijaly sie pierwsze 2 zeby... Teraz pewnie ida kolejne, bo mial 2 dni marudzenia przy butli

No Mila bezzebna nadal. Ona ma ostatnio tak, ze albo je albo spi. Aktualnie śpi lepiej w nocy ale ma kłopoty z zasypianiem, natomiast nie je. No i z niej też chudzinka. Wazy jakieś 7 z groszem a ma ok 70 cm ale nie wygląda na chudziaka. Nie martwię się bo Maciek miał 7 miesięcy i & kg,a teraz chłop jak dąb.
Kociatka hoho 2 zeby gratulacje
Sylwia albo też może skok ale chyba i to i to, armagedon od sylwestra
Mateuszkowa ten indyk mało prawdopodobny ale wykluczyć sie nie da

Wisienka, moj tez 7 kg z groszami (a to przeciez chlopiec), 70 cm jak nic (ostatni pomiar 69). Wygladal chudawo niestety. I to mimo ze zjadal cyca co 2 godziny, co 3 w nocy! Jest bardzo ruchliwy i wszystko spala. Przytyl troche jak zaczelam odciagac, moze wreszcie dociaga do tych 8 kg. I wreszcie przesypia noce, ufffffffffffff

Moja też szczypiorek, miesiąc temu ważyła 6,5kg i miała 66cm. Je tylko z piersi, a pokarmu mam wrażenie coraz mniej :-( Obiadków nie chce, wcina Sinlac jak szalona, aż płacze że za wolno jej podaję....Niestety, alergia szaleje, nie wiem na co..... Wczoraj po jedzeniu miała całą brodę i pod brodą czerwone plamy, rano już zeszły, ale kończyła jeść obiad i jeszcze wołała i dałam jej Sinlac z gruszką i nie wiem na co tak zareagowała. Przez to, że nie dostaje butli budzi mi się w nocy dwa razy na jedzenie, Majka też raz albo dwa, więc ja mam sen w odcinkach, przez te wiatry łeb mi chce pęknąć. Ten tydzień nie zaliczam do udanych.........:-(

Kociatka - baaardzo dużo mleka odciągasz, ja na raz odciągnę 90ml z obu piersi - i to max. I to elektrycznym laktatorem, też Medela, tylko starszy model, sprzed chyba 6 lat. Ale działa bez zarzutu

lecę prasować

reklama
Kkasiulka, odciagaj raz dziennie na przyklad, a bedzie wiecej :)

Te moje cyce przedziwne, bo jak scisne to ani kropla nie leci, wkladki laktacyjne zawsze mam suche... A udoic sie da jakos. Z prawego duzo wiecej niz z lewego, nie wiadomo wlasciwie dlaczego:eek:

Do góry