reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

Ufff udało nam się zaliczyć półtoragodzinny spacer przed deszczem. Nawet słońce nam chwilami towarzyszyło chociaż powietrze chłodne. I już nie jesteśmy pleśniawki domowe :-) dobrze nam zrobiło świeże powietrze, mnie na pewno. No i zainspirowałam się oknami sąsiadów, takie piękne ozdoby mają już niektórzy, trzeba też coś zacząć myśleć.
U nas w skrzynce też dziś paczuszka od Nestle ale trochę uboższa niż u Konwalianki - jedna kaszka bananowa, próbka mleka NAN Pro i książeczka "Czas na nowe smaki". I tak lubię takie niespodzianki :tak:

reklama
basieniak - no to brawo dla malej ! :) a sinlac dajesz jej lyzeczka? czytalam ze do kleiku mozna dodac owoce ze sloiczka - moze z sinlaciem tez byloby pyszne?:)
miczka - zazdroszcze spacerku, ja nie lubie siedziec w domu..:( u mnie juz wisza lampki choinkowe nad oknem ;-)
a teraz zmykamy zjesc deserek jablko + czarna porzeczka - zobaczymy czy malemu zasmakuja porzeczki ktore ja tak uwielbiam:-D

Mateuszkowa sinlac podaję łyżeczką jak wszystko zresztą;) no i nawet gdzyby to on jest zdecydowanie za gęsty na butlę, a gdzieś kiedyś widziałąm, że mamy pytały czy można zrobić bardziej wodniste lub gęstsze to producent pisał, że zdecydowanie nie poleca zmiany proporcji... że są tak dobrane, żeby były najzdrowsze dla dzieciaczka...

Mateuszkowa ja też nie lubię dlatego po trzech dniach w domu zaczęłam już fiksować :tak:
a ja się właśnie zastanawiam co dziś zjemy na deserek... może damy już biszkopcika...

basieniak - dzieki! :) czyli to taka syta "kaszka" to ja narazie podziekuje bo moje je ladnie i nie trzeba go podtuczyc :)
miczka - myslisz ze mozna juz biszkopciki ? a z glutenem ? czy bez ( sa takie? ) bo my jeszcze przed wprowadzaniem glutenu - zaczynamy za tydzien, musze sobie kupic weage cyfrowa do kuchni bo skad mam wiedziec ze mam 100 gr zupki do ktorej trzeba dodac 2-3 gr glutenu.. i zastanawiam sie czy ten gluten mozna dodawac do zupek ze sloiczka jesli nie bede miala wojego "wyrobu":-D dla malego, a moze lepiej sypnac wtedy do deserku ??? sama nie wiem.. a moze kaszke kupic glutenowa i dosypywac tyle ile trzeba do bezglutenowej ??:baffled::eek::eek: nieogarniam..

aha i zjedlismy deserek - pol sloiczka bo nowe wiec wiecej nie dam! ale mu smakowalo! 1 lyzeczka tak sie zkwasil ze jej ale pozniej tylko mlaskal :):)

Ewa zjadła mi ziemniaka z talerza :szok: Trzymałam ją na kolanach przy obiedzie i w pewnym momencie ja jedzernie na widelcu do buzi, drugą ręką trzymałam Ewę, a ta mi capła ziemniaka z talerza i do buźki. Od razu zaczęła gryźć. Zjazdła :-) Tak jej smakowało, że az krzyczała mi do talerza, miałam w garnku jeszcze bez omasty to jej dałam :/ zjadła pół. Mam nadzieję, że sól jej nie zaszkodzi.

Hej kochane. Ja jak Basieniak próbuję Was czytać, ale Staś mi nie daje, jakoś brak mi na wszystko czasu. Dopadło nas znów choróbsko, a mnie do tego jesienna depresja. Muszę znaleźć radość życia:confused:

corin - twoja ewunia jest jedyna!!! :):):)
konwalianko -tez tak podawalam jak zaczynalismy ale moj juz je deserki od 3 tygodni i teraz probujemy nowych smakow, a jak jest calkiem cos nowego to musze mu dac chociaz z 5 lyzeczek bo tak sie drze bo chce jeszcze ze masakra!! ;-)

reklama
Do góry