reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

reklama
beja wszystkiego naj:)
w końcu udało mi się spokojnie usiąść... u nas niestety ciąg dalszy walki o jedzenie pod jakąkolwiek postacią... niestety... mam nadzieje, że to jeszcze konsekwencja jedzenia masła a nie tak na stałe...
Magia no kurcze pokazałaś się na chwilę i co??? halo?

Ja dzis dalam malemu pierwszy raz jabluszko, dwe cwiartki. Jadl az miło:tak: za pre dni sprobujemy z bananem:tak:
dziewczyny a co z glutenem? kiedy kaszke manne? mi pediatra powiedziala ze dopiero po 6 miesiacu

silwia - jejku chyba bym się przeraziła jakbym taką kupke zobaczyła.. 5 zł to duża średnica dla takiego maluszka, straszne.. musiało go to boleć :( Mam nadzieję, że to byla pierwsza i ostatnia taka kupka!!!!
ememte - dzięki za info!! Mam nadzieję, że nie pojawi się więcej takich niteczek z krwi, będę się uważnie rzyglądać. Tak właśnie myślałam żeby nie panikować i poczekaćna następną i dopiero jeśli w niej będzie krew to iść do lekarza. Karmię piersią ale sutki póki co mam całe.

Ja zaczynam wprowadzać jedzenie i picie inne niż cyc za miesiąc - jak Mateusz skończy 5 miesięcy.

beja ja zdecydowalam ze zaczne wprowazac gluten jak maly skonczy 5 mc - bede mu dodawac kasze manna do zupek, bo z tego co sie orientowalam kaszki do wprowadzania glutenu np. bobovity sa po 6 mc, a ja wyczytalam zeby rozpoczac wprowadzanie miedzy 4-6 mc....wiec 5 mc to taka srednia bo juz czlowiek glupieje od nawalu tych informacji ;/

Mateuszkowa a ile tego dawać? Gdzieś czytałam ze dwie łyżeczki ale nie wiem. Czyli myślisz że już powinnam zacząć mu podawać?? Do pediatry narazie się nie wybieram zeby się dowiedziec:sorry:

beja powiem ci tak - moja pediatra to juz mowila o glutenie ze 3 tyg temu zeby dawac, ale ja sie wstrzymalam..
na stronach producentow zarelka ;-) dla dzieci pisze co i jak - fajnie jest opisane na str, bobovita - z tym ze tam po 6 mc Gluten w urozmaicaniu diety | Żywienie | 4-6 miesięcy | BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!

na str. hippa " Zgodnie z nowym schematem żywienia produkty zbożowe zawierające gluten można wprowadzać do diety niemowląt karmionych piersią już po 4. miesiącu życia, a do diety niemowląt karmionych mlekiem modyfikowanym – po 5. miesiącu. W razie wątpliwości zapytaj lekarza. "

na str nestle : Zgodnie ze schematem żywienia dzieci, zalecane jest wprowadzenie glutenu do diety dziecka w 4-6 miesiącu życia. Gluten należy zacząć wprowadzać w niewielkich ilościach. Zacznij podawanie kaszki od 2-3 łyżeczek na jedną porcję. Jeśli u dziecka nie wystąpi reakcja alergiczna możesz wprowadzić kaszkę na stałe do jego jadłospisu. "

ja bede podawac po 2-3 gr tej kaszki mannej do obiadku przez 2 mc a pozniej 6 gr przez miesiac

oczywiscie zamiast kaszy do zupy mozna tez dac odpowiednia glutenowa kaszke, tylko pewnie trzeba bedzie tam sprawdzac ile tego glutenu sie zaweiera w porcji ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej,,,( chciałam normalnie napisać hej brzucholce ale w porę zorientowałam się że to ok kilku mcy nieaktualne:)-a pamiętacie jak fajnie się witałysmy jak miałyśmy brzuszki?:)
Natalcia dziś po 2 szczepieniech, śpi już ponad 3 godzinki. Muszę ja obserwować czy temperatuty nie będzie. Teraz dopiero w lipcu kolejne, ufff i dziecko i portfel odpoczną.
mimi witaj, kope lat! Wszystkiego dobrego dla syncia!zaglądaj do nas;)
psota napisz jak te hormonki i tarczyca po wizycie
Beja moc zyczeń i pocieszy z rodzinki!
Mateuszkowa u nas jak dotąd też dwie Wigilie ale w tym roku tylko u mojej rodziny bo u teściowej nie ma warunków żeby z małą wszystko pomieścić. A u nas co rok tradycyjnie od zawsze Wigilia u mojej babci....tak się cieszę, że moja córka też może brac udział w tych cudownych chwilach spędzonych na święta u prababci...

Mateuszkowa to może zaczne już wprowadzac... To mówisz najpierw dwa miesiące 2-3g a potem miesiąc 6 i jak bedzie ok to mozna robić samą kaszkę bez obaw:-)tak to zrozumiałam. Ja nie wiem jak to jest... miałam już jednego bobasa a nie wiem jak to trzeba wszystko wprowadzac chyba sobie zapomniałam

reklama
beja no ja rozumiem tak jak ty napisalas wiec chyba dobrze rozumiemy ??? ;-) jak jeszcze ktos poratuje to sprawa sie wyjasni z neszczesnym glutenem! my do pediatry idziemy za ok 3 tyg, wlasnie umowie malego na wizyte...

Do góry