reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Witam :-)
Ja nic nowego nie mam do napisania, poza tym że dzisiaj młody jest straszny marud, ale jakoś dajemy sobie radę, właśnie poszedł w kimkę. I dzisiaj z ciekawości zważyłam go sobie, bo byłam ciekawa ile ten smród już waży, bo Paweł już narzeka że ciężki... :-) I uwaga, młody waży około 8000 gr. A ja naiwna myślałam że gdzieś z 7000gr :rofl2:

reklama
Madzia dla mnie wiadomo wersja obiadowa light czyli ziemniaki + gotowany schab+ brokuł a dla reszty ferajny ziemniaki ze schabowym i sałatką z kapusty z ogórkami i papryką.

Aleks, nie strasz ze z tego się nie wyrasta..

no Aneta, dzieciaki rosną jak na drożdzach.. Tymek już do 8kg dobija..

my dopiero ze spaceru wróciliśmy, ale jest zimno..brr
ale tu dziś spokój..

Witam popołudniowo
U nas w środę była ostatnia dawka rota i pneumo i po tym szczepieniu mały zagorączkował :szok:. Do tej pory nie było problemu po szczepieniach, a po tym tragedia. Nocki też były tragiczne :szok:. Dopiero dzisiaj w nocy trochę odpuścił a od samego rana robi wszystkim awantury :-D. No i za trzy dni skończy 5 miechów :-). A waży 8100 :szok:.
No i dzisiaj dostał pierwszy raz obiadek z mięskiem :-).

Buziaczki dla Wszystkich dzieciaczków i ich mamuś :-D.

Aaaa, poratujcie mnie proszę - co jest skutecznego na zęby ????

nie mam cos dzisiaj kompletnie weny. Mąż pojechał na zakupy, ja upiekłam racuchy z jabłkami i popijam herbatkę, młody walczy z lusterkiem.

Gocha 5 miesięcy...rany, jak to leci, to już prawie pół roku :szok: przecież te nasze dzieciaczki dopiero co się rodziły.

My mamy szczepienie we wtorek ale nie wiem czy z tym katarem coś z tego będzie.

Basieniak super, że z wagą się poprawiło.

Miczka, masz rację, czas leci. Ja próbuję zmierzyć małego (wzrost), ale coś nie bardzo mi wychodzi. No i chyba muszę jechać po mleko dla małego, bo rano w sklepach było tyle ludzi, że nie chciało mi się stać :tak:. Ja nie wiem, w czwartek tłumy ludzi z pełnymi koszami zakupów i dzisiaj tak samo :-), pogłupieli czy co?

Dzień dobry sobotnio:)

U nas wszystko po staremu, nocka przespana i w dzień też Dawidek grzeczny. Za to dzisiaj mieliśmy wielki sprzątanie i padam na twarz, ale co tam, jurto przyjeżdża do nas Ciocia Monika i Różyczka, juuuUuUuUuUpi!!! Serniczek już się piecze:)

Sestinko, ja będę w Warszawie od 2 do 4 grudnia.

A! miałam Wam powiedzieć... siedzę w poczekalni w lux medzie, przychodzi kobitak z wóziem, w rejestracji podaje dane, między innymi, że córka ma 6 miesięcy, po czym wyjmuje dziecko z wózka, ja patrzę, a ta malutka ma paznokcie na czerwono wymalowane!!! Jak można 6miesięcznemu dziecku malować paznkocie?!?! Ta kobieta to chyba jakaś kretynka! Czy tylko ja uważam, że ona nie jest normalna???

Ostatnia edycja:
psota no cholerka , złośliwość losu;( jeden dzień różnicy.....no nic, poczekamy na kolejna okazję. Fajnie macie z Maqnio.....
a co do paznokci....szczerze to nie wiem co kierowało tą matką ale na pewno nie rozum....

Hej !tez zazdroszcze tych spotkan Wam:tak:no naprawde biedne to dziecko co ma taka matke :no:miczka ja tez poprosze racucha please....:sorry:Anetko czy ty przypadkiem nie jestes z mazur tak jak ja???bo widzilam cie na Olsztynskim bb ,wiem ze Madzia tez z mazur ale nie jestem pewna bo pytalam i chyba niechcila mi odpowiedziec wydaje mi sie ze za mna nieprrzepada:zawstydzona/y:

kurcze ale załatwiłąm przed chwilą moje maleństwo:( zaczęłam jej podgrzewać jabłuszka bo z lodówki a ona już zaczęła marudzić jak na spanie ale stwierdziłąm, że jeszcze ją szybko nakarmię, i tak szybko jej to jabłuszko podawałam, że biedna wszystko zwymiotowała:( pierwszy raz mie dziecko wymiotowała:( fakt, że jej się po tym humor poprawił a teraz smacznie śpi ale szkoda mi się jej strasznie zrobiło... głupia matka... :(

reklama
psota czasem wydaje mi się że nic już nie jest w stanie mnie zaskoczyć ale ludzka "nie"wyobraźnia chyba nie zna granic. No ja pierdzielę :angry:

Teska proszę bardzo częstuj się bo ja zjadłam dwa i już nie mogę :-)

Do góry