reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

hej dziewczynki, widzę że dużo nie nadrukowałyście:)

U nas juz mała troche spokojniejsza, wrociła moja grzecznioszka:)

psotko,no niech cie pilnuje ten twoj chlop, bo widzisz jak cię nawet zaczepiają faceci, nie opędzisz się:)

em_ka, jejku aż gęsiej skórki dostałam jak czytałam...pewnie serce ci waliło jak oszalałe...na szczęscie nic się nie stało strasznego, matki maja taki instynkt ze chronia swoje dziecko..wypadki się zdarzają, ja tez miałam kilka chwil grozy jak sie o coś potknęłam ale na szczescie zawsze złapałam rownowagę:) bedzie dobrze..

Uciekam bo małż juz przysypia...a jutro juz odjezdza znowu na 4 tyg.. więc trzeba się ładnie pożegnac hehe pa

Ostatnia edycja:
reklama
Dobry wieczór ja na chwilkę tylko :-D:-D
Mała moja śpi mąż chrapie a ja jem dopiero kolacje :eek::-D miałam sporo prasownia :zawstydzona/y::-D:-D
Muszę się Wam pochwalić ,że dziś mój małż zrobił nam kremówki wadowickie z torebki ale zrobił :-D:-D do tego poszedł z Minią na pacerek a ja gotowałam obiadosek i później się byczyłam :zawstydzona/y::zawstydzona/y::-D:-D
dodi pisałaś kiedyś o kremie nivea s.o.s kupiłam Go dziś na buźkę mojej małej bo miała strasznie szorstką skórkę :-( i co ?? krem REWELACJA !!!! Dzięki,że o takowym wspomniałaś jutro kupię jej tez balsam z tej serii normalnie Cię ozłocę :-D:-D:-D:-D :*:*:*
Dla 4ro miesięczniakó :*:*:**: słodkie :-D:-D
sis :*:*:hahaha dobrze ,że ostatnia ławka bo jakby 1sza to ojjjj :-D:-D:-D:-D Dawidek :*:*:**:*:
maqnio ja na moją wołam od 3ech dni Jaś wędrowniczek :-D:-D:-D je cyca to muszę łazić z nią po łóżku jak wskazówki zegarka hahhahaha widok bezcenny Kinga latająca z cycem za córcią hhahha:-D:-D:-D:-D no wiercipiętka z niej straszna :-D:-D
emeczka słońce :*:*:**: dobrze,że nic się nie stało :*:*:* za przeproszeniem oczy w pupie musimy mieć :eek: buziam Was mocno i nie bucz kurcze każdej z nas może noga się podwinąć (oby nie!!!)

a ja znowu zapalam światełko..

u nas zęby ciąg dalszy.. mały już w rękawiczkach śpi, bo inaczej się nie da.. wkłada ręce do buzi, czasem chyba się drapnie, bo płacz wtedy, że hej! mimo rękawiczek ten mały terrorysta znowu się drapnął, ja nie wiem jak on to robi, bo ma obcięte paznokcie na zero a jednak mu się udaje.. już bardziej nie mogę mu obciąć.. tym sposobem na policzku ma szramę jak nie wiem.. od ust przez cały policzek, czyli tak jak wkłada rączki i trze po dziąsłach..
a zębów nadal nie widać:-( dziasełka już się mocno rozeszły..ale ile to potrwa:confused:

spóźnione ale szczere życzonka dla naszych 4-miesięczniaków.. no i dzisiejszych także

Magia, ja w prosty sposób robię krem z dyni dla małego..u nas pójdzie zamiast marchewki, gdy juz mu wprowadzę posiłki.. czyli na szklankę posiekanej drobno dyni, 3 łyżki wody, ja daje nałęczowiankę.. gotować 5-7min.. ja dodałam odrobinę oliwy z oliwek.. masła póki co nei chce ryzykować.. całość zmiksowałam w blenderze i do słoików- zagotowałam i już.. nawet nie jest takie złe w smaku, chociaż korciło mnie aby to posolić..no ale nie zrobiłam tego..zobaczymy czy mu podejdzie..
mam już dla małego 14 słoików jabłuszka, więc teraz wszystko czeka na odpowiedni moment..
ciasta jeszcze żadnego nie piekłam, ale patrzyłam wczoraj na przepisy i coś się znajdzie.. oczywiście mleko zastąpię wodą - trudno, może coś z tego wyjdzie :)

emka
, zdarzają sie takie wydatki..ważne że nic się nie stało..
Teska, hehe w tym samym momenci:e)

no i musze leciec bo mały marudzi..

Dzien dobry!
My jak zawsze podbudka o 7 i bicie mnie po twarzy...a mnie dzis rano powitala kupa malego wyszla az z pampersa i u mnie okres, cudny poranek:angry:ja juz po sniadaniu, mieszkanie ogarniete, maly spi:-D
Emka, dobrze ze nic sie nie stalo:tak:i nie obwiniaj sie.
Maqnio moj tez tak robi czasami sie zaklinuje gdy wlozy nozki miedzy szczebelki
Konwalianka ja mojemu jeszcze nie robie,czekam na warzywa ze wsi teraz kupuje i dyni nie chce ruszyc za to uwielbia zupke marchewkowa z ryzem, 2 razy juz jadl
Psota dobrze ze siedzieliscie w ostatniej lawce, swoja droga gdybym byla na Twoim miejscu pewnie zaczelabym sie smiac:-Dtanio czesto lapie mnie glupawka:tak:

Emka, okropne przeżycie…. To jest jedna z moich największych schizm, że upuszczę małego….

Psota, jak zazdrosny, znaczy, że kocha, byleby nie był chorobliwie zazdrosny…. a spodni zazdroszczę, ale sobie obiecałam, że nie kupię nic nowego dopóki się spokojnie nie będę mieściła w sprzedciążowe ciuchy….. choć wczoraj wcisnęłam się w jeansową spódniczkę 36 J ale to zaniżona rozmiarówka…. No i słowo ‘wcisnęłam się’ jest kluczowe J

Marzena, pilnuj córki z tym jedzeniem, bo kobieta w ciąży nie musi za 2 osoby jeść…. Choć ona młoda, więc nie powinna mieć problemów ze zrzuceniem nadmiaru po ciąży….

Dodi, no to smutek bez męża od dziś…. : ( a kiedy wraca na stałe?

Konwalianka, współczuję tych przejść zębowych – a co do drapania, to Mateusz też pottrafi sobie szramę zrobić kompletnie ściętymi paznokciami….

muszę się zabrać za prasowanie.... ale najpierw przewinąć Mateusza, bo przed chwilą mega-pierd poszedł.... :)

reklama
Witam Mamusie i Bąbelki!
Dawno mnie nie było. Mało czasu na czytanie, a produkujecie zdecydownie za dużo żebym mogła byc na bieżąco. Zdjęcia maluszków cudowne. Wszystkie przesłodkie. A rosną bardzo szybko. Słodziaki.
Z tego co przejrzałam to widzę że ząbki daja się we znaki. U nas na razie spokojnie, ząbków nie widać, choć ślinotok i wkładanie rączek do buźki non stop.
A co do jedzonka to nas też już nie tylko cycuś. Zupki i owocki pochłania świetnie. Jada juz marchewkę, dynię, ziemniaczka, jabłuszko i gruszkę. A od wczoraj testujemy morelkę. I do zupki zaczęłam dodawać kaszkę manna. Także całkiem sporo.
Nie odniosę się juz do postów, bo tak dawno nic nie pisałam i ciężko się teraz wbić w temat. Mam nadzieję tylko że maluszki zdrowe i troszkę się poprawiły (te bardziej wymagające). Majeczka jest coraz fajniejsza i grzeczniejsza. Jedynie spacery są bez większych zmian (czyli wózka nie lubię, tylko rączki), no i spanie w ciągu dnia. Niestety do ospałych nie należy. Ale nocki są ok, czyli 1-2 pobudki i od 6 na nogach.
Pozdrawiam Was serdecznie.

Do góry