reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

emi u nas karmienie na zyczenie. mala zjada ok 8 razy dziennie i tez je krotko ok 6 min a zobacz jaka pyza
mailuj oduczaj Krzysia ssania kciuka, bratanek D ma prawie 2 lata i dalej ssie kciuk do tego stopnia, ze mu sie rany zrobily. Tez nigdy nie chcial smoka. Smarowali mu go pieprzem, sola, czym sie da,zlizuje i ssie dalej, a jak mu zabandazowali to darl sie caly dzien ;/ posmaruj krzysiowi cytryna albo naklej plasterek, moze zalapie.

ja o 14 dalam malej ok 5 lyzeczek takich malych soku z pomaranczy i jak na razie nie zrobila kupy :/ ide kupic butelke bo ta co mialam zostawilam w polsce i sprobuje jej dac przegotowana wode bo juz mi rece opadaja.

reklama
Moja Klaudia tez juz poznaje swoich , wczoraj przyszła do mnie kolezanka a dawno nie była jak ja wzieła na rece to mała tak strasznie sie rozpłakała i była marudna przez to cały dzien chyba jej w głowce siedziała ta nieznajoma osoba tak sobie to łumacze bo zanim ona przyszła to klaudia była aniołem grzeczniutka

Wydrusia bidulka te twoje słonce z tymi zastrzykami wiem jak to jest bo moja tez dostawała bidulka jak była chora a jutro idziemy na szczepienie

Mailuj emka ma racje u mnie była ostatnio kolezanka i jej roczna córeczka tez ciagnie kciuka no nie jest to najlepszy sposób na uspokojenie lepiej pociskac jak najwiecej smoczka

Emka a herbatki koperkowej daj troche popic , ja kupuje zwykły koperek w aptece parze go i podaje luzna herbatke ,moja nie ma co prawda z tym problemów zadnych ale tak dawałam tez moim starszym córkom i kupy były jak trzeba

Ostatnia edycja:
em_ka - rozmawiałam z moją mamą o Twojej Ślicznotce i o tym soku pomarańczowym Doszłyśmy do wniosku, że to bardzo dobry pomysł i powinno podziałać. Może nie po jednym dniu, ale taki surowy sok powinien dobrze zadziałać na jelitka.

Magia - buziaki z okazji skończenia 4 miesiąca :-)

Mila zanęła bez kąpania, chyba już na noc.....:baffled::confused: Idę wykąpać starszą, a mała ma dziś dzień brudasa, a co tam.....;-)

No ja już położyłam Panią Bułkę Paryską z masłem i miodem:-DStrasznie dzis była upierdliwa , dobrze, zę już śpi:-D
Magia cieszę się, ze z Tatem wszystko dobrze. Staś świetny i nieźle sobie poczyna z tą nogą:-DMila jeszcze tak daleko nie dociąga i chętniej ciągnie sie za kolana:-p
dodi u mnie też nie była ale na pewno przyjdzie jak wybebesze np. wszystko z szafy na środek pokoju albo będę gotowała coś śmierdzącego kalafior czy rybę:-D
Malami ok od jutra będe cię mobilizowała. :-p
Psotka wracja juz kochana, gdzie ty? Bo nie moge już wytrzymać:zawstydzona/y:
wydrusiu to dobrze, ze coś zjadła bidulka. No i miałaś poczekać na mnie z ciążą;-)
marzenka no zaczynają nasze dzieciaki reagowac coraz mocniej i jak ktoś im nie podpasuje to może być marudzenie
:-)Emka daj znac jaka reakcja po tym soku bo ja mam straszną ochotę na pomarańcze
Anulka bo Bartusie są juz tacy odważni
maqnio skarbie zadzwonię jak Pol wróci do domku, pewnie koło 20.30
kasiulko moja miała to samo, widocznie jakiś dzien na te Miluśki

Dziewczyny, właśnie wróciliśmy od kardiologa, lekarz powiedział że stał się cud, Dawidek ma ZDROWE serduszko!!! Wszystkie wady zniknęły i jak to się stało, lekarz nie umie wytłumaczyć!!! Chyba oszaleję ze szczęścia!!! BOooooooooZiU!!! :)))))))))))))))

DZIĘKUJEMY ZA WSZYSTKIE KCIUKASY I MODLITWY!!!

Więcej napiszę, jak się uspokoję i przestane ryczeć ze szczęścia!!!

Moj juz wykapany i zasypia:-)Ł robi kolacje dzieki interwencji jego mamy chodzi jak w zegarku:-D
Wisienka pierwsze slysze:tak:z reszta nie podoba mi sie to imie glupia dalam sie namowic, ja chcialam Macka:-Dewentualnie Dominika albo Adama.Teraz jestem zla na siebie nawet nie mowie do malego po imieniu, nie moge sie przemoc:confused:
Psota strasznie sie ciesze:-D

Dziewczyny, właśnie wróciliśmy od kardiologa, lekarz powiedział że stał się cud, Dawidek ma ZDROWE serduszko!!! Wszystkie wady zniknęły i jak to się stało, lekarz nie umie wytłumaczyć!!! Chyba oszaleję ze szczęścia!!! BOooooooooZiU!!! :)))))))))))))))

DZIĘKUJEMY ZA WSZYSTKIE KCIUKASY I MODLITWY!!!

Więcej napiszę, jak się uspokoję i przestane ryczeć ze szczęścia!!!

No w końcu kochana. Nie płacz już. Jest super dobrze i wspaniale. Tak się ciesze i jeszcze mam gęsią skórkę:-D:-D

Anulka Bartuś to bardzo ładne imie i dziewczynom się podoba. Mam sąsiada Bartusia ma 15 miesięcy i jest rozkoszny. Więc mów do synka po imieniu bo naprawde jest słodkie

Miczka
malutka tak sobie na razie nie widze poprawy wciąż śpi bidulka i mało je :-(
Marzenko no niestety jest ciężko ale trzeba dać radę :-(
Wisieńko ale mi się nie śpieszy z brzuszkiem :-)
Psociu skaczę z radości razem z Tobą :-) mąż patrzy na mnie i nie wie o co mi chodzi :-)

reklama
halo słonca!!

my po pediatrze, mloda ma super cisnienie, cukier ksiazkowy a skierowania na refluks nie dostałam, siet, bo niby u takich malych dzieci nie mozna go stwierdzic a jesli juz to poprzez gastroskopie:wściekła/y:

magia: "Staś ma zapalenie krtani, ale lekarka pozwoliła chodzić mu do szkoły"
- heh kochana, ale sie usmialam jak to przeczytalam, pewnie o Łukaszka chodzilo:-) super, za tatko ma sie lepiej sciskam mocno!!

lece was doczytac!

edit:

magia 100 lat dla Stasinka i wszystkich 4-miesieczniakow, boziu jak ten czas zaiwania!!
psotka hip hip hura... i oczywicie rycze ze szczescia razem z toba!!
wisienko siedze prze telefonie:-D
emi &&& za kupki&&&
sis usciski Słonko dla ciebie i mojej chorowitki najcudniejszej!!!
anula Bartosz to naprawde ladne imie, zobaczysz kochana miie troszke czasu a na pewno sie przekonasz:)
dodi to sie biedna Bianeczka spłakała. kurka, ponoc dzieci bardzo czuja czy rodzice sa w poblizu. Malenka pewnie wyczuła, ze mamuska wyjechala i pewnie dlatego tak sie poplakała.wycałuj ja od cioci mMoni i Roziny z kolcami:-D

Ostatnia edycja:
Do góry