reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

hej
po 5 dniach gorączki w końcu wybrałam się do lekarza. Mam zapalenie oskrzeli. dostałam antybiotyk i syrop drosetux oraz flavamed (tabletki musujące). Co do tego ostatniego leku mam pewne wątpliwości. W ulotce jest napisane , że przenika do pokarmu. jak poczytałam o działaniach niepożądanych to trochę się przestraszyłam. czy któraś z was miałą styczność z tym lekiem karmiąc piersią. w necie nie znalazłam żadnych informacji od mam karmiących które stosowały ten lek więc tym bardziej boję się go zażywać.

reklama
asica jak karmiłam starszą butelką to po 6 m-cach uczyłam ją niejedzenia w nocy- trwało to 4 m-ce a i tak raz czy dwa sie budziła w nocy także ja bym potraktowała to z przymrużeniem oka. Pamietam dokładnie te mękę.

nie pamietam która pytała mnie czy próbowałam dać smoczek z kroplą mojego pokarmu- odp brzmi nie, ale dzisiaj to zrobię

no i dzisiaj jestem sama z dziecmi bo mąż ma służbe i wróci jutro rano...najgorzej jest wieczorem no i mam nadzieje ze starszej przeszła chrypka. Pani w przedszkolu rozgrzanemu od zabawy dziecku podała zimną herbatę, normalnie wystrzelać je tam...czy one mają po 5 lat?:angry: jestem zła bo jak tylko podleczę Pati gardło to Pani w przedszkolu wszystko niszczy swoją nierozwagą

dzień dobry!!!! własnie spaliłam bułki w mikrofali i śmierdzi cały dom !!!!!!!!!a czemu? wlazłam na BB i zaczytałam się!!!!!!!!!!nie ma to jak uzaleznienie!!!

Witam,
U nas noc jak zawsze ok maly spal od 20 wstal po polnocy i po 4 zjadl i zasypial
wink2.gif
ja juz po sniadaniu, posprzatalam i wyprostowalam wlosy, zostalo sie pomalowac ale maly juz chcial spac i musialam zalulac. Wczesniej wl mu karuzele i o dziwo lezal 20 min i gadal a kolerjne 20 z ochraniaczem z lozeczka
laugh.gif
Pozniej idziemy do apteki mam nadzieje ze sprowadza mleko bo jest ryzyko ze nie ma w hurtowni
Asica moj je w dzien 5 razy po 160-170 a w nocy zazwyczaj 2 razy po 150ml, mi nikt nie mowil zeby w nocy nie karmic z reszta u nas by nie przeszlo:tak:
Psota &&&&&&&
Renia ja pytalam, slyszalam ze to dziala:tak:
Sestina ja tak samo ciagle siadam na BB ale nie zawsze uda sie cos napisac:tak:
Wydrusia oby obeszlo sie bez zastrzykow&&&
A my od dzis na dobre zmieniamy ubranka na 74:tak:jeszcze niedawno czesc na 68 wchodzila ale juz nie ma szans zawlaszcza spiochy

Ostatnia edycja:
psota kciuki mocno od rana zacisnięte!!!
basieniak mam to samo z włosami- są dosłownie wszędzie- na małej, na łózku, na podłodze, w pieluszcze,w jej raczkach i małza tylko uprzedzam ze jak wreszcie znajdzie w jedzeniu to niech się nie zdziwi. Wczoraj troche podciełam .niby nic a krotsze wyłazą.
Już wiem czemu te bulki mi sie spaliły mimo ze zawsze tak samo je rozmrazam- w sobote robiłam danie i zwiekszyłam moc na maxa a bułki rozmrazan na innej funkcji!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Anula - czy dobrze zrozumiałam że 7 razy je na dobę?
a ja małego jeszcze w ubranko 50 wcisnęłam :szok: 56 to standard, ale pomału musimy 62 szykować

psotka czekamy na info...

Ostatnia edycja:
Sestina ja tak samo mam, wlosy sa wszedzie skrocilam 10 cm i jest tak samo sa wszedzie przy myciu w wannie jest mnostow,przy czesaniu garsc a maly ma w raczkach na ubranku, nawet przy zmianie pampersa czasami wapdnie do srodka a na dywanie pelno ciagle zbieram:angry:
Asica je 7 razy probowalam zmiejszyc na 6 ale nie da ray lekarka kazla dawac skoro tyle potrzebuje,je o 7,10,13,16,19 po polonocy i o 3. Moj gruby nie ejst bo niektore kaftaniki wchodza na 68, jest dosc dlugi. My startowalismy z ubrakami na 56 ale szybko byly za male

Ostatnia edycja:
reklama
Anula - bardzo mnie pocieszyłaś, mały teraz je około 6 razy dziennie ale max 130, jak byłam z nim na szczepieniu to pielęgniarka się mądrzyła że mam 5 razy karmić i w nocy nie dawać, A NIECH SIĘ BUJA dziecko by mi się zapłakało
sesti - Błażejek urodził się bardzo malutki 51 cm ale 2480g

Do góry