reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Anula Maciek nie tył ale moje dzieciaki to ogólnie chude za małego. Bo maciek urodził się 2650 a 7kg osiągnął jak skończył 7 miesięcy:-DNo i jak to wyczytałam w jego książeczce przestałam się martwić wagą Mili. Nawet nie wiedziałam, ze ta humanę jeszcze produkują. Dalej jest z rózowym na paczce i taka bananowa?
Reniusia to moze się nauczy w końcu jak już zaczyna

reklama
renusia potrzyj smoczkiem o banana czy jablko zeby zlapal smak i daj malej, jak bedziesz widziala ze go ssie tylko jej wypada to przytrzymaj go zeby zzalapala, ale jak widzisz ze ewidentnie wypycha i nie chce to nie zmuszaj. MOja Nicole np na spacerze w ogole nie chce smoczka bo sie rozglada i sobie gada, ale jak zasypia w ciagu dnia czy w nocy to ze smokiem.

Wisienka waga nie ma co sie przejowac jesli dziecko cos tam przybiera:tak: ma blisko 7 kg tak mysle. Ja z rodzienstwem nie wazylismy nawet 3 kg, moj brat 2200 a teraz ma 180cm i 85kg. Tak, jest z babanami i widze ze syta bo na pepti nie wytrzymywal 3 godz a na tym w dzien ponad 3 pewnie przez to ze to mleko jet geste:-Dteraz jest w opakowaniu bialo zoltym i troche niebieskiego z owieczka
Renia my ze smokiem nie mielismy problemu maly chyba kazdy by zaakceptowal bez nie wyobrazam sobie zycia,sprobuj tak jak pisze Emka posmarowac czyms a probowalas swoim mlekiem?

witajcie moje drogie!

Ja dopiero teraz mam chwilę.. od rana zabiegana.. rano jeden lekarz- skierowanie i drugi lekarz..niestety nie udało mi się nic załatwić, bo najpierw muszę wyleczyć stan zapalny!antybiotyk chciał dać, ale nie można, bo te które by na to działały, wpływają na mleko.. no i zobaczymy jak to będzie, w każdym razie - w piątek znowu lekarz..

aaaaa i dzisiaj spotkałam się z kkasiulą - super spotkanie, choć maluchy "na zakładkę" spały, więc nie miały zbyt dużo czasu na wymianę spostrzeżeń :-D no ale może jeszcze się spotkamy..

TYmuś pobyt u babci doskonale spędza - jest mega grzeczny i noce też niezłe, mój bąbelek najukochańszy..aa i dzisiaj mama poszła do sklepu i kupiła śpiochy, czapkę, spodnie i bluzkę - kiedy się opanuję?

jak doczytam odniosę się do waszych postów

reklama
uhuhu... a my sie z NIco zdrzemnelysmy godzinke :-) ale fajnie ^^ :-D cchyba sobie pojde do warzywniaka po owoce bo mi sie skonczyly pozniej na 17:55 do lekarza, to wam po wizycie napisze co sie dowiedzialam :-) buziolki :*

Wisienko Maciek startowal z prawie identycznej wagi jak Nicole , ona miala 2680 ale teraz juz wazy 6 kg a twoj Maciek w wieku 7 miesiecy 7 kg :szok: to najwidoczniej MIlusia ma dokladnie to samo :-) nie ma sie co martwi :blink:

Do góry