reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

danuska, on bedzie po 21 na lotnisku, dlatego i tak nie mogę wziąc dzieci..moja mama z nimi zostaje bo juz będą spały..
ale myśle, że może na wiosne jak mała troszkę podrośnie to sie wybiorę i spotkamy sie gdzieś, gdzie będę wiedziała jak dojechać:) narazie się z nia tak daleko nie wypuszczałam, bo tak jak na poczatku ładnie spała w aucie, to teraz czasami jak od mamy jadę 10 min to krzyczy całą drogę, krzykaczka mała:)

reklama
Nie wiem czy dobry wieczór Wam pisać, czy dzień dobry heh.Nati dokazuje i mymla gryzaka, nie zanosi się na sen. Pospała od 21 do 1 , zjadła i w ryk. Dopiero jak zabawa sie zaczeła to luzik. No to korzystam z okazji i odpaliłam lapka- niech cos mam z tej bezsennej nocy-poczytam co u Was.
konwalianko- moze faktycznie podswiadomie mały wyczuł zmiane otoczenia, grunt ze juz oki:)
maqnio to to oby teraz z dnia na dzień bylo coraz lepiej, mała tez z czasem przywyknie do cioci Eli
dodi, marzenka, psocia, madzia, danuśka i wszystkie kobitki buziaki
lece bo młodej oczka zaczynaja sie kleic

witam się porannie.. za oknem jeszcze ciemno - brr.. jak ja nie lubię jak ta jest.. no ale teraz już lepiej nie będzie..
sestii, a co to Natalka nam zastrajkowała?

mały dzisiaj nieźle spał, cieszę sie, bo już myślałam, że po kiepskim wieczorze i nocka taka będzie, ale nie! na szczęscie..

aaaaaaa... TYmek jest dziś już 4 miesięcznikiem!!!!! mały robaczek...

miłego dnia kochane szkraby i ich mamuśki

witam
konwalianko sto lat dla naszego 4 miesięcznika
:-D- no mi się wydaje że wszytsko się złożyło na jego płacz ale super że nocka ok. odpoczywaj i ciesz się z mamci i dodatkowej pary rąk.
sesti hehehheeh to sobie porę gwiazdka znalazła mam nadzieję że odespała i jeszcze odpoczywacie .
dodi a jak mała się czuje?
psotko a Dawidek? u nas katar na topie ale radzimy sobie inhalacjami i jest super zresztą katar zrobił się luźniejszy i łatwiej nam wydostac go z noska
maqnio czyli wiczenia jej służą - super
danusia ;-)

a u nas nocka taka sobie zauważyłam że mały gorzej spi jak nie ma męża:baffled: zasnął o 19:00 potem 23:00 no i 3:00 i 7:00

I ja się witam w niedzielny poranek :)
Potem może być już ciężko z czasem - w niedzielę życie rodzinne na pierwszym miejscu!
Nocka standardowa - pobudka o 3:30 i teraz o 7 - super!
Jedyny problem jaki się u nas pojawił to problem z zasypianiem wieczornym, a wcześniej nie było z tym problemu.. I wiecie w czym upatruje przyczynę? W poduszce Frejki! A raczej w jej braku :/ Wydaje mi się, że Mateusz się do niej przyzwyczaił, zawsze po zjedzeniu nosiłam go do odbicia a potem kładłam na przewijak i zakładałam poduszkę (chwilę to trwało). I on na tym przewijaku już się wyciszał, cyckał smoka i przysypiał, wtedy ja go do łóżeczka i on już prawie spał. A teraz po odbiciu od razu ląduje w łóżeczku i zaczyna płakać. Wczoraj znowu pół godziny minęło zanim usnął. Mam nadzieję, że się szybko przyzwyczai do nowego..

maqnio - ja nie wiem jak Ty funkcjonujesz.. cała noc nieprzespana, a w dzień też ciężko o sen.. Podziwiam Cię i mimo wszystko ciągle mam nadzieję, że Różyczce szybko przejdzie i będzie ładnie spała!
konwalianka - może faktycznie kilka czynników się złożyło na takie zachowanie. 2 ziemiaczków był o to nie obwiniała.. Sama też ostatnio pozwoliłam sobie na tortille z MC z grilowanym kurczakiem bez sosów! Małemu nic nie było :) Aa i najlepszego dla 4-miesięczniaka!!! Mój Mateuszek urodził się dokładnie 3 miesiące temu :)

Ok, idę szykować śniadanko :)
papa

Konwalianko, buziaki dla 4-miesięczniaka!

Malami, buziaki dla 3-miesięczniaka!

Madzia, przeczytałam Twoja opowieść porodową i się popłakałam ze wzruszenia, autentycznie, a rzadko mi się to zdarza...

Nie chcę zapeszać, ale Mateusz chyba wraca do swoich godzin spania - dziś pobudka o 1.30 potem o 5.30 i wstaliśmy o 7.30.... Za nami chyba 1,5 tyg skoku - i na serio Mateusz przez ostatni tydzień urósł w oczach! I więcej gada, nogi w świeczkę podnosi, ale najbardziej to widać po główce - taka się już duża, dziecięca zrobiła....

iłej niedzieli Wam zyczę!

boze jak można tyle naprodukować, dziewczyny macie tempo..wygląda to tak jakbyście nic poza kompem nie miały do roboty...szok jak sie tu wchodzi i widzi ile stron do czytania

u nas w piatek dzień wyjątkowy bo rocznica ślubu a wczoraj zwyczajnie padłam, jakoś jesien mnie nastraja sennie wieczorami i nic mi sie nie chce

reklama
Hej dziewczęta. Melduję się po chrzcinach. Jakoś przeżyliśmy. Jak tylko ubrałam małego w garniturek to zasnął i obudził się dopiero przy polewaniu główki, ale był b. spokojny. Niestety za to 2 ostatnie noce były ciężkie. Zasypiał ok. 24 i budził się co godzinę…
Psotka – z tego co się orientuję to jest duża szansa, że wada sama się skoryguje, trzymam kciuki J pytałam o wadę bo sama przeszłam operację serca, wrodzoną miałam
Corin – wczoraj nie zaglądałam więc spóźnione 100 lat dla Ewy
Spadam Was poczytać bo na razie tak wstępnie zerknęłam, mały śpi, mąż sprząta po imprezie a ja leniu****ę ;)

Do góry