reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

Marzenka, taki wynik oznacza ciążę, ale powinna córka sprawdzić po 2 dniach przyrost - z tego co pamiętam to prawidłowy przyrost po 48h to 66%. Jak na pogotowiu ją olali to może idźcie do przychodni - z czegoś taka temperatura musi wynikać i szczególnie w ciąży nie wolno tego lekceważyć....

reklama
Mondy, dzisiaj dałam rano małemu pierwszą dawkę i tak mi ulał,że szok - nigdy tak nie było..może to po tym...
Marzenka, tak jak balkan mówi, to na pewno oznacza ciążę, u mnie pierwszy wynik był 3cyfrowy.. podobno często zdarza sie przeziębienie w pierwszych tygodniach ciąży.. szybko gorączke zbije biorąc zimny prysznic i domowe sposoby, ale wybierzcie się do lekarza, macie ginekologiczną izbę przyjęć? może tam?

kurcze, wczoraj mały płakał ni stad ni zowąd, podczas jazdy autem, a dzisiaj leząc na bujaku (bez zabawek) a później na macie - po prostu zaczyna płakać, zanosi się wręcz, na rękach się uspokaja, nawet uśmiechnie się, po czym znowu coś mu sie przypomni i ryk.. i raczej brzuszek go nie boli.. nie wiem na co to zwalić, bo na skok to jeszcze za wcześnie..co to może być?

Balkan juz byłam pozwolili brac paracetamol wolno w ciazy tylko najgorsze ze goraczka wysoka jak cholera i nie mozna jej zbic juz jej okłady robie i cos na gardło mi dali w aptece dla niej , jutro rano polece z nia do lekarza , ja tez tak myslałam ze po tym wyniku jest w ciazy jak robiła 2 testy i wyszło ze jest a panie doktorki powiedziały ze jak ja cycki nie bola to nie jest co to za teoria , albo jej powiedzieli ze widocznie to ciaza pozamaciczna , no mam takie nerwy ze mi tak dziecko stresuja szlak by to wzioł

Marzenka dobrze, że byłaś z nią u lekarza. Paracetamol nie zbija? To może chłodny prysznic, okłady. Cholerka. Jest też taki syrop na przeziębienie dla kobiet w ciąży (same naturalne składniki), tylko nie pamiętam jak się nazywa.
Konwalianko mi się wydaje, że u Stasia to brzuszek. Bo po tym płaczu zdarza mu się okropnie trzaskająca kupa i już humor wraca. No i zaczęłam dawać więcej sab simplexu. Wydaje mi się, że katar powoli przechodzi, więc może uda się zaszczepić malca pojutrze.
Wisienko super rezultaty. A z tym układaniem rąk przy leżeniu na brzuszku... Niezły numer, bo ja jakoś tak nieświadomie, że to ćwiczenia, od dość dawna z nim się bawię.
Anetka Biedny Filipek. Ten paluszek na pewno go boli, ale rivanol czyni cuda. Siusiak Stasia był czerwony i wyleczyłam mu go rivanolem w dwa dni.

hej!

Margeritka cale szczescie, ze osłuchowo ok, to najważniejsze, a szczepienie nie zając:-)
Corin super, ze Ewunia „wróciła” do normalnego spania:-)
Anula udanych chrzcin kochana!!
Konwalianko ten kojec jest sliczny, kurcze teraz się zastanawiam czy Rózinie takiego nie sprawić. Co do płaczu Tymka, kurcze może to faktycznie brzucho nie daje mu spokoju, moze ruchy jelit a moze on ma za dużo bodźców? I tak na to reaguje. Dzieci czasem na zbyt wiele wrazem tak reagują. Może spróbuj go wyciszyc,,zciszyc tv, zasłonić słonko, może poczuje się bardzie j komfortowo?
Marzenko ten syropek to *spam*, generalnie jest na przeziebienie, ale może pomoze, kurcze &&&& za corcie i malucha!!!!
aneta buzi prosto w paluszek Filipka!!
wisienko super, ze Emisia robi takie piekne postepy, brawo!!!!!

kurcze dziewczyny ...moze to i głupie, ale jestem zazdrosna o Moja Różulkę, wiem ze to chore, ale jak ktos oprócz mnie ja tuli (babcia, dziadek itp) to jestem zazdrosna, najlepiej bym jej nikomu nie dała na rece...głupia jestem nie?

Cześć Dziewczyny!

Wszystkim mamom, które pięknie schudły i chudną, gratuluję! Ja zrzuciłam 12,5 kg które przybrałam w ciąży, teraz jestem na diecie dukana i schudłam dodatkowe 3 kg, i jeszcze 10 kg przede mną:)

Jeśli chodzi o wypadanie włosów, to ja, jeśli tak dalej pójdzie, będę łysa, wpadają mi strasznie i też się wszędzie plączą, Balkan, mój mąż też stwierdził, że mam coś z tym zrobić, jak mu powiedziałam, że ciekawe co, to nakupił mi Capivitu i kazał łykać;)

Marzenko, co za gnojek z tego chłopaka! Wrrrr…!!! Aż się zagotowałam! Trzymajcie się dzielnie kochana, tulę! Co do temperatury, to nie wiem, co może pomóc, nie byłam chora w ciąży. Gdybyś czegoś potrzebowała, pisz śmiało.

My nadal walczymy z przeziębieniem, oczywiście bez antybiotyku nie dało rady:( ale już jest lepiej, szczepienia, ze względu na chorobę się nam przesunęły. Poza tym wszystko u nas bez zmian, Dawidek nadal jest baaaaaaardzo grzeczny, mój kochany synuś:)

Co do zjazdu, to może bez tej wygranej w lotto też uda nam się spotkać, było by rewelacyjnie:)

Ania23, znasz to miejsce http://cafebebe.pl/home ? Może się kiedyś tam razem wybierzemy z maluchami, w końcu jesteśmy z tego samego miasta ;)

Wisieńko, cieszę się, że Emilcia robi tak pięknie postępy w rehabilitacji!

Maqnio, wiedziałam, że Rózinka z tego wyrośnie, teściowa w nią wierzyła i mocno wierzy;) Co do zazdrości, to ja też najbardziej lubię, kiedy Dawidek jest u mnie na rączkach;) Buuuzi Słonka moje:*

Konwalianko, jesteś niemożliwa, idziesz spać ostatnia i wstajesz pierwsza;) Jak humorek, kochana?

Sis, uduszę Cię, za ten brak kontatu;) Buuuzi:*** Ukochaj Misię!

Silwia, trzymam kciukasy, że gorączka po szczepieniu szybko minęła malutkiemu.

Anula, przeszliście na mm? Jakie Bartuś pije i jak je toleruje?

Malamii, u nas Debridat dał odwrotny efekt, Dawidek strasznie po nim płakał, napinał sięi ulewa okropnie.

Aneta, oby Filipkowi szybko się paluszek zagoił.

Mondy, mój synuś nie ulewał po rota.

Margeritko, rewelacyjnie, że osłuchowo czysto.

MADZIA, Gocha, Corin, Dodi, Sestinko, buziulki!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry