reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

no wy już wszystkie śpicie? to ja tez mykam.. mały w końcu usnął i zajął moje miejsce w łóżku!ech..
maqnio, a po jakim czasie stosowania zauważyłaś poprawę? dajesz jeszcze ten debridat? dawałaś wg. ulotki?
wisienka, znam ten ból allegrowski.. ostatnio wylicytowałam buty i stwierdziłam że przydałoby się i drugie wybrać, bo wtedy przesyłka się rozkłada na dwie pary ::) dzisiaj przyszły.. fajne, już na zimę będą, na obcasie, bo w zeszłym roku to mi nie pozwolili chodzić :)
orchi, ja mam najprostszy smoczek a kupiłam przed nim 4 inne i żadnego nie chciał..wszystkie kosztowały więcej niz 10zł, a on się zadowolił takim za 4zł; a ona pije czasem z butelki?jeśli tak to przyobserwuj kształt tego smoczka i podobnego poszukaj..

kolorowych mamusie

EDIT:
no pięknie..nie dość, że kończę to i zaczynam nowy dzień - wstawać śpiochy:-D
u nas nocka niezła.. mały obudził sie o 21.30, 1.30, 4.30 i o 6.30 już wstaliśmy, bo bez masażu brzuszka się nie obeszło.. i tak jestem w szoku, że tylko tak się budził, bo tym co odstawiał od 16!
u nas popadało.. trochę jestem zła, bo przez te wizyty u lekarza pranie, które stało na podwórku poszło na marne ;/ ale trudno..

mam pytanie do mam przestrzegających diety - czy smażenie mięsa, np. piersi w piekarniku wchodzi w gre? w końcu nie jest to pieczenie i bez tłuszczu..

Ostatnia edycja:
reklama
Witam,
noc u nas jak na nasze standardy to słaba. Mały aktualnie jada co 1,5h. Nie wiem, czy on się nie najada tym mlekiem czy próbuje sobie osłodzić życie jedząc...
Ogólnie ja zakatarzona, obawiam się że małego zarażę. No i Filip na paluszku ma zastrzał. Może dlatego też taki marudny jest. Ogólnie przez to nie mam ochoty na nic.

halo!!

noc ja na Rózie niezła. pobudka 3 razy, w tym 1h bez snu, ale na to działo sie przez ostatnie dni, to jest ok:)
madza ja chce kawki ja!!!!
aneta głowa do góry, kazdy ma czasem gorszy dzien:)
konwalianka ja podawałam 2,5 ml 15 min. przed jedzeniem 2 razy dziennie, a poprawe widziałam b.szybko juz tego samego dnia wieczorem było lepiej, tylko ten lek jest mega słodki, mala strasznie nim pluła, bo nie dosc ze slodki to gesty, ja podawałam strzykawka powolutku, bo ineczej wszystko zwracała, powodzenia!!
orchi usciska dla ciebiei Michaski!!!

kurde to trochę sporo jak co 1,5 godziny ale jak je chętnie to widocznie tyle potrzebuje.
u nas też był moment gdy mały potrzebował więcej i ze 120 ml przeszliśmy na 150 co 3 godziny .w sumie zjada 6 x po 150 ml

Cześć wszystkim
U mnie nocka spokojna. Mały zasnął o 19, zjadł na śpiocha o 20 i spał do 3. Znowu karmienie na śpiocha i sen do 6.30 więc nie jest źle. :tak:
Ale dzisiaj będzie gorzej, bo mamy szczepienie :-(
Aneta - małemu nic nie będzie. Mój do niedawna jadał 150 ml 6-7 razy na dobę. Odkąd dostaje soczki i herbatkę zjada 120 ml 6 razy na dobę. Ale czasami zje np. tylko 30 ml i wytrzymuje kolejne 3-4 godz. Ale jak jest bardzo głodny to zjada 120 ml i dopomina się o jeszcze. Wtedy dorabiam 30 ml :-)

ja wiem ze mu nic nie bedzie, ale martwie sie tym zastrzalem, bo nabiegl krwia juz... na 11 do lekarza, mam nadzieje ze malemu i jego paluszkowi nic nie bedzie.
o karmienie sie nie martwie, jeszcze
jak nie urok, to sraczka normalnie

reklama
Do góry