reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

P180911_11.16.jpg

reklama
Malami spróbuję Twojego sposobu, ale do lekarza i tak się jutro wybiorę.
U nas w rodzinie nie było bliźniąt, za to u mojego Pawła ojciec miał brata bliźniaka, i tam gdzieś jeszcze bliźnięta się zdarzyły, więc chyba większa szansa by była. Chociaż nie wiem sama, nie znam się :-)
Kiedyś chciałam mieć bliźnięta, a najlepiej parkę, ale teraz wiedząc co to mieć dziecko, chyba bym nie chciała.

No i chwilka dla siebie:-) Starszak w szkole, zaraz idziemy ze Stasiem robić powidła:-)
Karolina Witaj:-) No faktycznie, z bliźniakami to masz niezłą zaprawę. To wspaniale, że udało Ci się urodzić Twoje szczęścia. Super fotka!
Wisienko &&&&&&&&&&&&&& I jak? Zawsze ma tę drugą metodę jeśli ta pierwsza Wam nie podpasuje.
Aneta Jak Łukaszek nie chciał przekręcać główki, to nam neurolog kazał w foteliku samochodowym dać mu z dwóch stron główki rulony z pieluch, żeby patrzył prosto i nie mógł kłaść jej na boki. No i wszystkie interesujące rzeczy - lusterko, pozytywka po tej stronie na którą nie chce kłaść. Starszak miał nieco odkształconą główkę, ale to się wyrównało z czasem.

Aneta Jak Łukaszek nie chciał przekręcać główki, to nam neurolog kazał w foteliku samochodowym dać mu z dwóch stron główki rulony z pieluch, żeby patrzył prosto i nie mógł kłaść jej na boki. No i wszystkie interesujące rzeczy - lusterko, pozytywka po tej stronie na którą nie chce kłaść. Starszak miał nieco odkształconą główkę, ale to się wyrównało z czasem.

Tylko że jemu nie przeszkadza że nie ma żadnych zabawek do oglądania. Może patrzeć na wszystko, byle było to na jego ulubionej stronie.

Aneta Mój tak ma na brzuchu. Kładę przed nim cudeńka, a on nie chce trzymać głowy i tyle. A może patrzyłby na jakieś światełko? Ja chyba nawet delikatnie sama Łukaszkowi odwracałam główkę i podsuwałam coś interesującego. Neurolog pewnie poradziłby coś więcej.

karolina - kiedyś bez zastanowienia odpowiedziałabym TAK i zasadniczo nic się w tej kwestii nie zmieniło. Jednak.. mając już jedno dziecko to wiadomo z wymarzonej dwójki robi się trójka ;) co problemem nie jest biorąc pod uwagę, że właśnie rozpoczęliśmy budowę domu. Chyba tylko przerażałby mnie ten początek, bo mi z jednym Mateuszem było ciężko i w zasadzie dopiero teraz pomału wychodzimy na prostą, chociaż i tak mam dalej problem z zorganizowaniem sobie dnia ;) Bliźniaki są fajne, będzie im w życiu zawsze raźniej, w domu będzie więcej radości i w ogóle chyba same + :) Taaak.. bałabym się tylko tego początku.. no a Ty masz to już po części za sobą :)) !
ps. super zdjęcie :)

Ostatnia edycja:
Karolina podziwiam ja z jednym mam czasami urwanie glowy, slyszalam ze im wiecej obowiazkow tym lepsza organizacja moze to sie sprawdza;-)Ojciec Ł jest z blizniat ale ja bym nie chciala moze w 1 ciazy tak ale w 2 nie bo tak jak pisala malamii z wymarzonej 2 robi sie 3 poza nie wiem jak bym sobie poradzila ale wiadomo jesli by sie trafilo to bym sie cieszyla w koncu dziecko to wielkie szczescie:-)
Nie poznaje malego zwykle w dzien praktycznie nie spal a dzis juz 2 raz, jesli to przez pogode to zycze sobie zeby czesciej bylo deszczowo:-D

Jestem. Po rehabilitacji poszłyśmy na spacer. Było w porządku. Milcia sie zasmiewałą i była zadowolona. Cóz to znaczy, ze bobath:-DŻeby nie bylo za slodko pani radziła zostawić to jedno ćwiczenie z wojty zeby mięśnie się rozluźniały. Ale tyle to damy radę. duzo tych ćwiczen i nie wszystkie łatwe. pani będzie przychodziła raz w tygodniu. Koszt 55 zł.
Corin Ewcia jest cudna z tą czupryną i jaka sprytna , ładnie trzyma w rączce. zazdroszczę ci mozliwości spinek
Aneta jak az tak jest, ze nie możesz głowy przekręcić to idz jak najszybciej do lekarza żeby to się kręczem nie skończyło, bo jeśli to asymetria to na pewno szybsza i nie bolesna rehabilitacja a znów przy kręczu to raczej boli
sestina alez masz pełen wypas:-)
malamii ty chociaz zaczełas się budowac a ja dopiero w planach i zamierzam upchnąc w moim mieszkanku jeszcze conajmniej jednego szkraba a najchętniej bliźniaki
Magia u nas tez te ruloniki dajemy.A ty jak się martwisz to idz do lekarza jak najszybciej chociaż ja mysle, ze to skok i przejdzie. Taka klasyczna cofka.
karolina witaj wśród nas. Super sprawa bliźniaki. Moje marzenie. Pewnie musisz dac z siebie dwa razy więcej ale dostajesz dwa razy więcej miłości. Powodzenia w budowaniu laktacji

reklama
Piszecie o tych problemach. U nas też małą lubi skręcać głowę w jedną stronę. Ewentualnie jak się siedzi z drugiej to potrzyma trochę na prosto. Na razie pediatra powiedział żeby kilka razy dziennie ćwiczyć przekręcając główkę z jednej strony na drugą i tak parę razy. Zobaczymy... A u neurologa mamy drugą wizytę 5.10 więc podpytam. No i o ile małą na brzuszku ślicznie trzyma głowę (co widać na zdjęciu które przed chwilą załączyłam) to na pleckach jak podnoszę ją za barki to też jest ok, ale jak dzisiaj spróbowałam ją za dłonie jak mnie złapała pociągnąć to główka wisiała:( Wisienka albo inne dziewczyny które ćwiczą z maluszkami - czy na to jest jakieś ćwiczenie. Można wogóle tak samemu podnosić dziecko żeby ćwiczyło czy lepiej nie?

Do góry