reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

reklama
Corin, jak byliśmy pierwszy raz u lekarza (jakiś 6 tyg) to lekarka powiedziała, że Mateusz jeszcze troszkę żółty i przed szczepieniami kazała zrobić morfologię i poziomy bilirubiny i jakieś jeszcze.... tak dla pewności..... wyszło troszkę podwyższone, ale to podobno normalne w tym wieku.... wg mnie lepiej na zimne dmuchać, ale skonsultuj się z innym lekarzem, albo od razu jedź do szpitala, choć myślę, że bez oznaczenia poziomu bilirubiny się nie obejdzie, więc może lepiej najpierw badania zrobić.....

Magia, podziwiam Cię i inne dziewczyny z więcej niż jednym małym dzieckiem, szczególnie, jak jesteście same.....

Maqnio, ponieważ już było dobrze, więc jest nadzieja, że to wróci - trzymam kciuki &&

a my wróciliśmy z 3 godz spaceru - jest bosko na dworze!!!

My już po wizycie. Lekarz mówi, że takie pojedyńcze przypadki mogą się zdarzać... Dostałam Dicoflor i mam obserwować małą... Oby się nie powtórzył...
Magia właśnie czytałam, że to się często zdarza przy alergiach ale ja już na prawdę mam straszną dietę z zerową ilością laktozy i jedyną nową rzeczą to jest pity koper włóski od tygodnia... ja już nie wiem...
Corin współczuję i mam nadzieję, że to nie to samo... w sumie możnaby pewnie parę badań bez szpitala zrobić, ale z kolei tam pewnie szybciej im to pójdzie...

maqnio, może Rózia ma na odwrót - spokojna podczas skoku, a normalnie płaczka.... ;).
U nas chyba skok był w zeszłym tygodniu (jako wcześniaczek przesunięte ma o 4 tyg.), Mati marudził non stop, źle spał, a teraz - nie to dziecko, uśmiecha się (!!!), intensywnie nam się przygląda, sam zasypia w ciagu dnia w kołysce...

corin, skonsultuj z innym pediatrą, zrób badania krwi. Kiedy mam jakieś wątpliwości wyjasniam z innym lekarzem (prywatnie) - czasem warto skonsultować.

Dziewczyny chustujące, poradźcie - jaką chustę mam kupić??? Elastyczną czy tkaną? Mati ma prawie 5 kg, 2,5 m-ca i lubi być noszony jak fasolka :)...

Dzięki dziewczyny. Jeszcze to obgadam z małżem jak wróci z pracy, ale raczej was posłucham i jutro z rana pojde do laboru pobrac Ewci krew. Na 100% bede płakać z nia :( Pojutrze zadzwonie po pediatre który do nas zawsze przychodzi, on jest ordynatorem w szpitalu dziecięcym i skonsultuje to z nim. Jak powie "szpital" to rzucac sie wiecej nie bede tylko grzecznie pojadę, ale nadzieje mam wielką że bedzie w normie wszystko.

Mondy, elastyczne są średnio do 9 kilogramów. Też się wahałam, ale w końcu wziełam elastyczną i tobie też radzę. Elstyczną od razu zamotałam a z tkaną się męczę i opanować nie umię.

corin, co do szpitala, to powiem Ci tak.. u nas jak lekarz podejrzewał zapalenie płuc, to w szpitalu byliśmy od 13 do 19 - w tym czasie zrobili nam wszystkie badania, z rentgenem włącznie - oczywiście lepiej w domu, ale dłużej no i jeśli (odpukać), coś by zaniepokoiło lekarzy to mała jest na miejscu i można od razu wdrożyć leczenie.. ja jednak skonsultowałabym to najpierw z innym lejarzem jak najszybciej..powodzenia i daj znać co dalej

Mondy, ja mogę polecić tkana - Nati (chciałam hoppendiz, ale cena powala), nie umiem się wypowiedzieć na temat elastycznych, bo nie mam doświadczenia; ja po 3 motaniach z instrukcją, wiązanie: podwójny X robię już z głowy

maqnio, to te nasze bąble bardzo nas doświadczają..chociaż ja na dzienne spanie Tymka nie mogę narzekać, ale w nocy - wrr:)

Magia, jak czytam o waszych perypetiach z dwójką dzieci, to nie widzę póki co siebie w roli podwójnej mamy.. z jednym ledwo daję radę, a Wy sobie tak doskonale radzicie..

Cześć Dziewczyny!

U nas noc i dzień, jak zwykle:) Wykorzystaliśmy piękną pogodę i prawie 3 godziny spacerowaliśmy, nogi mi w tyłek wchodzą;)

Basieniak, co do tego pasma krwi w kupce, chciałam zapytać czy szczepiłaś maluszka na rota w ostatnim czasie?

Corin, ja bym od razu pojechała do szpitala, po co czekać, tam od razu zrobią wszystkie badania i jak wszystko będzie dobrze, to wrócicie do domku.

Konwalianko, trzymam kciuki za wizytę u gina, oby Ci, kochana, już odpuściło to wszystko!

Buziaki dla Wszystkich mam i maleństw!

Corin zrobia Ewci badania w szpitalu i będziesz miała z głowy. A tak trzy dni wyjęte z życiorysu. Myślę, że powinnaś przygotować dokumntację Agi bo to może być wskazówka dla lekarzy. Przecież się wszystko dobrze skończyło. Ja dzisiaj pobierałam Krzysiowi krew i w końcu pobierają już z rączki!!!!!!!!!!! Uf ostatnie pobieranie z głowki było dla mnie niezwykle traumatyczne. A dziś mój mąż stwierdził, że jego takie sytuacje przerastają i schował się na korytarzu. Twardziel cholera jasna ;-)

psota nie była mała szczepiona. kolejne dwie kupki jak na razie bez krwi i mam nadzieję, że tak zostanie...
mailuj z główki? to i mnie by chyba przerosło... u nas w szpitalu było pobierane z rączki, a ostatnio w przychodni jak miała niewiele ponad miesiąc z łokcia jak dorosłemu pobierali bo była jakaś ładna żyłka widoczna...

reklama
Corin mojego przyjaciela ojciec jest najlepszym pediatra w Toruniu ... jak chcesz zadzwonie do niego jutro a dzisiaj sie z przyjacielem skontaktuje zapytam sie ... co i jak ... moze czegos sie dowiem .
A ja z Waldim juz 2 antybiotyk na oczy tym razem tobrex .... jutro ma szczepienia ... i tez sie boje ze nie zaszczepia ze wzgledu na te oczy ... niby po tym antyiobtyku troszke lepiej ... ale sama nie wiem :( strasznie leje mu sie ta ropka z oczu wyprobowalam juz wszystie mozliwe domowe sposoby :/
do tego juz 3 dslalazien o tej samej porze o godz 18 mam jazdy z malym RYCZY tak ze uspokoic go nie moge ani na recach ani na kolysce ani w nosidelu ... myslalam ze to kolka czy cos ale brzuszek miekki :( nie wiem to na pewno nie jest jakas fanaberia :( juz sama nie wiem co mam myslec

Do góry