reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

reklama
A co do afer z molestowaniem w Kościele. Na szczęście teraz już nikt nie zamiata takich spraw pod dywan. Osobiście znam dwóch księży , którzy siedzą w więzieniu za to, że skrzywdzili dzieci i mam nadzieję, że będa podlegac przymusowymemu leczeniu.
Ja miałam możliwość poznania Kościoła , jego dobrych i złych stron, dlatego wiem, ze seks i pieniądze nie są jego jedyną treścią a wręcz jakims nikłym procentem tylko bardzo medialnym, które łatwo sprzedać jako temat w mediach- sama jestem dziennikarzem i wiem, że o wiele łatwiej pisać o rzeczach złych bo dzięki temu gazety się lepiej sprzedają.
Jeżeli chodzi o pieniądze, to ja jako parafianka czuję się w obowiązku przyłożyć rękę do utrzymania mojej parafii. Wiem ile kosztuje ogrzewanie i utrzymanie takich budynków. Z drugiej strony jak nie mam kasy to nie daję. jak chrzciłam dziecko czy brałam ślub nie dałam ani grosza bo nie miałam. Nie było z tym jakiegokolwiek problemu :-)

Emka to, ze ktoś wierzy nie znaczy, że zna wszystkie odpowiedzi. Wiem tylko to, ze w trudnych i tragicznych sytuacjach dzięki modlitwie dostaję tyle sił, ze daje sobie ze wszystki radę.
Pozdrawiam Was serdecznie i uważam, że jak Ktoś myśli inaczej to jest jego święte prawo i lubię słuchać argumentów , które nim kieruje. Bo rozmawianie właśnie z ludżmi myślącymi inaczej nas rozwija :-) Dlatego możemy tutaj gadać o wszystkim.

Emka około 14 % pogrzebów w Polsce jest odprawianych w obrządku innym niz Katolicki, lub są to ludzie niewierzący. Chowa się ich na cmentarzu. Zdarzają się jeszcze malenkie cmentarze przyparafialne, ale jeżeli jakikolwiek ksiądz robi problem z pochówkiem niewierzącego wystarczy telefon do kurii biskupiej.

Ostatnia edycja:
mailuj masz racje ze fajnie jest wymienic opienie na dany temat, poznawac innych z zupelnie innej strony. Jesli tobie wiara pomaga w przetrwaniu ciesze sie niezmiernie z tego powodu. Wiem ze kazdy powinien w cos wierzyc i powinien wyznaczac swoje cele, ja np gdy mam problem nie kieruje sie z tym do Boga, wierze we wlasne mozliwosci. Tylko ja sama moge dojsc na szczyty, tylko ode mnie zalezy jakie bede miala zycie, czy bede znala 3,4 jezyki i czy przyjma mnie do dobrej firmy. Jesli ktos jest innego zdania- szanuje!
Ja nigdy nie powiedzialam ze kosciol jest miejscem przekletym i nigdy w taki sposob nie wypowiem sie na ten temat. Postaram sie przekazac dziecku potrzebna wiedze o jaka mnie bedzie prosilo. Osobiscie znam ksiezy ktorzy sa na prawde cudownymi osobami. Tak samo jak spotyka sie lekarzy ktorzy sa z powolania i bez. Tak fukncjonuje caly swiat. Nic nie moze byc idealne, sami nie jestesmy idealni.

Emka ja też wiem, ze samemu trzeba starac się w życiu a nie zwalać wszystko na Pana Boga. Też uczę się i doskonalę tylko po prostu staram się, zeby w tych wszystkich działaniach nie zabrakło Boga :-)

witam
o matko ale naprodukowałyście kochane
co do religii :confused:hmmm szanuje wszystkich: lubię jak ludzie mają rożne zdanie , wierzą w co innego , mają inne ideały , cele. a może teraz POLITYKA :happy2::baffled::-D:-D:-D:-D:-D

Witam. Dzisiaj dowiedzialam sie, ze jestem juz w 13 tygodniu. Zmykam dopisac sie do listy i jak mi sie uda wrzuce zdjecie swojego brzuchola. Zwykle pisuje w staraczkach na 2011, ale mam nadzieje, ze tu tez sie rozgoszcze jesli pozwolicie :-)

Libby : Zapraszamy serdecznie , jest tu miejsce dla każdej lipcóweczki. I nie zawsze poruszamy takie ciężkie tematy :-) Najczęściej mówimy o ...ciąży

A Margaritka w końcu jesteś. Brakowało Ciebie bardzo:-)

Aczy ja mogę tak dyskretnie zmienic temat ? Ups ups ?
Jakiego plynu do kapieli uzywacie ? :| BO ja kupilam sobie ... jonson'a i calaaaa skora mnie swedzi myslalam ze sie zle splukaslam ale nieee..:> macie jakies swoje ulubione ??

reklama
ja sie tylko zastanawiam, jak to jest, jak ktos dowiaduje sie w 13 tc o ciazy? CZY przechodzi to bezobjawowo i nic nie zauwaza czy omija te objawy myslac ze nie jest w ciazy? bo slyszalam przypadki o dziewczynach co sie i w 5miesiacu dowiadywaly. TO JEST chyba az niemozliwe jesli ktos sie stara o dziecko badz tez swiadomie robi kroki w tym kierunku.

poza tym witam nowe brzuchatki :-) czekamy na zdjecia i na przedstawienie sie :-D

Veronique moze jestes na cos uczulona co zawiera ten plyn. Ja uzywam najtanszych z supermarketow i nie narzekam :-D nigdy nie mialam problemu z uczuleniami.

A wlasnieeeeeee... zapomnialam wam napisac ze dzisiaj bylam na tych badaniach w klinice, jutro powinnam wiedziec czy przebylam juz toksoplazmoze, no i inne badania, ciakawa jestem bardzo. Jesli mi wyjdzie wynik dodatni to znaczy ze bede mogla jesc jamon, czyli ta hiszpanska suszona noge od swini. Wiem ze brzmi obrzydliwie, na poczatku tego nie tknelam ale pozniej jak mi zasmakowalo... niebo w gebie,no i sie tak powstrzymuje, powstrzymuje bo mi nie wolno. Oby sie okazalo ze juz to mialam bo jak nie to nie wiem co zrobie z fretka :-( nie chce jej oddac nikomu. Straszne to by bylo!

Ostatnia edycja:
Do góry