reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

reklama
Mondy, ja karmie mm co 3 h i daje 10. Co do herbatki hipp koperkowej, to odradzam, u nas dała odwrotny efekt. Teraz daje Dawidkowi tylko Sab Simplex.

hej kochane
psota zdrówka dla Dawidka, najwazniejsza dobra diagnoza i z emały dzielnie znosi choróbsko
dla pozostałych chorych maluszków i mam- zdrowiejcie i nie dawajcie sie!
konwalianka ja w wawie chodziłam do ordyn, szpitala na Bielanach-mogę polecić szczerze-to jest ginekolog, endokrynolog i połoznik w jednym:)rzecz jasna- oby nie było potrzeby dalej szukac i leczyc się- zdrowka!

Ostatnia edycja:
Trzymajcie sie cieplutko chorowitki :-) Ja nie mam prawa na nic narzekać. Krzyś śpi 8h w nocy, w dzień jest spokojny. Jem wszystko oprócz fasoli i kapusty. Nawet czekolada z orzechami przeszła. Także widzę,że do kolek można mieć predyspozycję lub nie. I jeżeli sa to można stanąc na głowie i tak ich nie przegonić. Albo jak ma ich nie być to i tak nie będzie, nawet jak mama się obżera. Buziaki dla wszystkich

mailuj - to prawda. U nas brak kolek i w sumie jem większosc rzeczy w tej chwili.Nawet na "zdrowe" słodycze sobie pozwalam - włscie wcinam ciasteczka zbozowe:)

hey,
mondy ja karmie co 3h i daje 10 kropelek przed kazdym jedzeniem, tak mi powiedziano w aptece plus pediatra potwierdzil.
psota masz dzielnego synka. jeszcze raz zdroweczka dla Dawidka
magia zdrowko najwazniejsze kochana. remont nie ucieknie

reszte mamusiek pozdrawiam.
ja juz po wizycie u gina. mamy zielone swiatelko.narazie bez anty dopkoki karmie piersia. pozostala tylko prezerwatywa.

mojego synusia wysypalo. ma cala twarz, uszy,glowka i tpojedyncze krostki na ciele. sa czerwone zakonczone bialymi punktami. w poniedzialek bylam u pediatry i mi mowil ze to tradzik niemowlecy, w tedy bylo tego mniej. troszke sie martwie, jutro wjezdzamy na wakacje a tu tak go wysypalo.

Magia bylam u lekarza jak pierwszy raz znowu zaczelam krwawic i mowil ze nie ma objawow zapalenia. Powiedzial ze szkoda mnie truc antybiotykiem skoro nie widac zapalenia i kazal pczekac tydzien i gdyby nie przeszlo przyjsc po antybiotyk. Wtedy jednak samo minelo, teraz znowu krwawienie wrocilo i nie wiem co myslec...

Ja biore tabletki anty cerezette, przy nich nie musialam czekac na okres, zaczelam brac kiedy mi pasowalo.

Hej mamuśki!
Czy to prawda, że niemowlęta mają prawo mieć wyższą temperaturę niż dorośli i to jest normalne? Mój mały już przez tydzień (wcześniej nie sprawdzałam) ma podwyższoną temperaturę - 37 - 37,5 stopni. Byłam u lekarza a on stwierdził, że to normalne i jak nie ma innych objawów to mam się nie martwić. Ale niepokoi mnie to. Do tego mały ma chyba kolki bo ma takie momenty w ciągu dnia, że płacze tak przeraźliwie i nic nie pomaga. Co o tym myślicie?

reklama
Dzięki, będę dawać po 10 kropelek przed jedzeniem, czyli co 3 godz. :) A tę hebratkę koperkową odpuszczę faktycznie, zobaczymy jak się sprawią kropelki.
Zazdroszczę bezkolkowcom :), moje nieprzespane noce to nic, Maluszka mi żal. Z tego płaczu wyszła mu przepuklinka pępkowa i pachwinowa...

Milego popoludnia!

heledorka, Mati ma cały czas powyżej 37 (37,2-37,6) - mierzone na czole, ponoc taka temp. jest u maluszków normalna.
zalezy tez gdzie mierzysz, odbyt, ucho, czoło, pacha daja rozne wyniki

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry