reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

Rozmawialam twierdzi ze po ciazy mam wybujale ego i sie czepiam, wczesniej nawet na spacer nie wyszedl z nim az tesciowa mu nagadla, teraz ma tez tak zrobic a ja jak tak dalej bedzie pojade na kilka ni do rodzicow, powiedzialam mu to dzis powiedzial ze dziecka nie a a po chwili dodal ze jak nadal tak bedzie plakal(ma kolki)to mozemy jechac zeby od mogl odpoczac

reklama
No coż nieciekawy egzemplarz ...może musi się przyzwyczaić to bycia tatą nie wiem...Wiem jedno nie daj się ze wszystko Ty a on fotelik i pilot.:confused2: oki ide kąpać moją stokotkę będę pózniej.Trzymaj się kochana:*

Margerita walczylam ale to nic nie aje tylko dodatkowo sie wkurzam. Tez uciekam kapac poki jest spokojny. Ucaluj malutka od cioci;-)

Anula - co do kupek - biszkopty mają mleko, niestety. Sa takie ciastka owsiane, nie maja mleka. A są bardzo pyszne. Chłop - coś jak mój. Szczerze współczuję, jak znajdzisz radę, podziel się.

Mila śpi, teraz Maja, cos śpiewa u siebie w pokoju ;-)

Maqnio, ciesze sie razem z toba :-)

Anula, jakbym czytala o swoim M. 10 lat temu. Tez swoje przeszlam. Na spacery nie chodzil, bo dzieciak nie komunikatywny, a ja mysle ze on sie poprostu wstydzil z wozkiem chodzic. W nocy do dziecka nie wstawal bo przeciez musi byc wyspany do pracy. Teraz Ewa tez sie nie zajmuje. Kapie ja, to wszystko co kolo niej robi, za to zajmuje sie starszymi kiedy ja jestem "uwiazana" u malutkiej. Przynajmniej tyle.

Emka, nie mam czarno-bialej bluzki, ale chyba mialam taka tunike w bialo-granatowe paski... Moze to to? Ale zauwazylam ze Ewa zaczyna juz wodzic za mna wzrokiem :-) a dzis zapatrzyla sie na lampe, byla jak zahipnotyzowana ;-)

Marzenka, jak zab?

Anula ło matko nie zazdroszczę takiej pomocy. Ja chyba na prawdę nie mam co narzekać, mój mąż co prawda nie zawsze umie sobie poradzić jak mały płacze i czasem mu nerwy siadają (a komu nie..) ale stara się jak może. W nocy też wstaje - nocna zmiana pieluszki należy do niego, potem pomoże mi się ogarnąć. Jedyny minus że pracuje daleko i zanim wróci do domu to już jest wieczór i z małym niewiele pobędzie w ciągu dnia. Za to w weekendy stara się nadrobić.

My już po kąpieli, mały na razie leży cicho w łóżeczku ale oczy ma jak 5 złotych. Chyba zaśnięcie nie będzie takie proste...

kkasiulka oj zazdroszcze tej mamci w domku i tych obiadków przepysznych!!!!
corin :* ja mojej zawiesilam na lampie kolorowe balony - patrzy na nie z otwarta buzia:)
anula wspolczuje i doskonale rozumiem, mam w domu ten sam egzemplarz.

niunia zasneła..po 3 h wojazy, chyba kolka meczyła..ja tez lece do wyrka, bo kto wie ile pospi..o matko 20;30 a juz juz w bety...szok...
dobranoc mamuski!!!

Maqnio, Kkasiulka myslalam ze tylko ja to przechodze wlasnie wykapalam malego,zjadl i czeka mnie usypianie dzis kolka byla mniejsza. Wlasnie tez pomysalam ze to moze te biszkopty bo nabialu nie jem, a gdzie mozna kupic te ciastka?
Corin po jakim czasie mezowi przeszlo?
Miczka, Aleksandra cieszcie sie, co ja bym dala za chociaz ciut pomocy bo spacer od czasu do czasu i noszenie czasami nie urzadza mnie:eek:

Ostatnia edycja:
reklama
Anula - one są w takim pomarańczowym opakowaniu, nazywają się Owsiane, po prostu ;-) Są też takie kokosowe, w niebieskim. Ja kupiłam je w zwykłym spożywczym......A jeśli ma alergię, to nie ma znaczenia ilość, nieważne czy zjesz jedno ciastko czy wypijesz kubek jogurtu, dziecko i tak zareaguje, alergen podrażnia niedojrzały układ pokarmowy. Niestety - znam to z autopsji :-(

maqnio - mieszkanie z rodzicami ma swoje dobre i złe strony, idź spać, póki możesz ;-)

Corin - Milenka ma zawieszoną karuzelę, nie spodziewałam się tego, ale patrzy na nią! Na serio patrzy, jestem bardzo zaskoczona

Ciekawe jak Danuśka i jej powrót do domu....

Do góry