reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

4 godziny?????????????????

Magia, prześlij mi te fluidy!!!!!! Tak to już jutro, mam stresa jak stąd do Polski :-) Na razie dzień zleciał bo robiłam "generalkę" - golenie, włosy, paznokcie itp. Teraz idę się spakować. Małego torba gotowa, muszę jeszcze mnie ogarnąć bo niby mój szpital wszystko oferuje ale lepiej niczego nie przegapić. Niedługo wrócę i doczytam resztę.

reklama
marzenko doczytalam o tym ze ci polozna powiedziala ze dziecko trzeba wybudzic po 3 h. W zyciu nie slyszalam o czyms takim! mi powiedzieli ze sie nie budzi dziecka chyba ze przekracza 5 czy 6 h i to np caly czas, bo moja czasami spi 5 h w nocy ale w ciagu dnia co 3 wola jesc. Ja nie mam zamiaru wybudzac dziecka bo skoro nie jest glodna to jesc nie bedzie, albo possie 5 min a za godzine znowu bedzie wolac. Jak dla mnie taki mechanizm jest troszke spatrzony. Moja je co 2.5 , 3 lub 4 h i przynajmniej wiem ze jest glodna i jak possie to jej wystarcza na ten czas az do nastepnego karmienia. No ale niech kazdy robi jak chce, widocznie sa rozne praktyki w karmieniu, a ja sie bede trezymac swojej bo sie super sprawdza.

Corin kurka co z tymi twoimi skurczybykami? rozkreca sie a pozniej cichnie? moze za duzo o tym myslisz i sie hamuje podswiadomie? rozluznij sie i nie mysl o tym to moze ruszy :-) dalej trzymam kciukasy za Ciebie

Ostatnia edycja:
Alex ja też mam jutro się zgłosić na wywołanie i cholernie się boję. Jak byłam we wtorek na kontroli to babka stwierdziła, że wszystko pozamykane. Ja mam zero skurczy, bóli czy czegokolwiek zwiastującego poród. Oby nam jednak jutro poszło. ;-)

magia ale czy maluszkowi dajesz pic herbatke z koperku ???

emka ale malutka potrafiła spac po 6, 7 godzi albo i dłuzej , mi samej sie wydawało ze to troche za długo spi , ona ma rosnac i sił nabierac a samym spaniem to raczej tj siły nie nabierze musi jesc

Ostatnia edycja:
Alex, ja dostałam we wtorek śniadanie godzine przed oxy.. potem juz obiadu nie dostałam... jak odlączyli króplówke i skurcze zaczęły cichnąć to dostałam kolację..no i troche podjadłam, bo mąż mi przyniósl jedzonko... wtedy już głodna nie byłam i zjadłam dopiero rano śniadanko:) aa i przed zgloszeniem sie do szpitala tez zjadłam w domu solidne sniadanie:) bo i tak pewnie ci jutro nie dadzą króplowki, tylko na następny dzień..

danuśka oby poszło tak jak u mnie:) lekkie wywołanie oxy, a potem samo poszło bez pomocy kroplówki..ta poranna oxy zmotywowała malutka heh

Uciekam, malą trzeba wykąpkac i spać:)

Ostatnia edycja:
Aleksandra ja tez mialam oxy ale jak juz mialam spore rozwarcie, podali bo grozilo mi cc przez wody zielone a skurcze ustawaly i rozwrcie sie zatrzymalo i powiem Ci ze moje skurcze i tez po oxy bylu u mnie takie same(ja mialam te moje podobno 2 razy silniejsze niz normalnie podobno przez leki)tak jak dziewczyny pisza boli ale da sie wytrzymac. U mnie caly porod trwal 7 godz i 10 min twierdza bardzo szybki spodziewali sie ze potrwa dobe;-)
Emka u mnie tak samo w dzien ja co 2-3 godz a w nocy co 4 a czasami i dluzej, tak samo nie mam zamiaru budzic skoro nie wstaje wiocznie nie jest glodny:-)
Magia wspolczuje kolek:-(
Danuska dasz rade;-)

dodi moja je i spi te nimimum 3 h, czasmi jak jestesmy na dworze to przez gorac tak po 2,5 ale ja nie pozwalam zeby malo jadla a pozniej wolala co godzine, bo maluchy sa sprytne i jak sie przyzwyczaja to pozniej traktuja cyca jak smoczek do usypiania i jedza malutko zeby za chwile znowu wolac
u mnie przez to ze mala byla 5 dni na noworodkach i jadla dokladnie co 3 h mysle ze mialam swietny poczatek bo juz byla przyzwyczajona do takiego rozkladu dnia i do czekania na jedzenie. Teraz jak sie budzi to jest juz glodna i ssie tak ok 30 min ale robi sobie przerwy, dopakowana jest pozniej az po uszy skoro wytrzymuje te 3,4 h . Teraz np jeszcze spi a ostatni posilek miala o 17:30

oooo danuśka, super. Mam nadzieję, że pójdzie nam expresowo!!!! Widzę że nasza sytuacja jest identyczna więc trzymam kciuki za nas oby dwie :-)

Hmmm... Dodi ja myślę, że jednak jutro dostanę coś na wywołanie. Tutaj nie trzymają w szpitalach. Jak już pisałam, to kraj dziwnych ludzi i obyczajów!

magia, anula - dzięki za kciuki i slowa otuchy!!!!

Magia u nas dzień nienajgorszy, mały tylko dwa razy się spinał i płakał przy bąkach.. wieczorem też trochę, a teraz usnął.. już sama nie wiem co mam o tym sądzić.. pomasowałam mu brzuszek i nieco mu przeszło, oby wystarczyło na nockę :)

emka, mnie położne w szpitalu też kazały wybudzać małego, jeśli śpi dłużej niż 4h... chociaż u mnie to się bardzo rzadko zdarza i on na ogół śpi 2-3h, inna sprawa, że moje cyce po dłuższej przerwie same się proszą i leje się z nich..

Ostatnia edycja:
reklama
alexandra danuśka wysyłam moc pozytywnych fluidów i &&&&&&&&&&&&&& jutro!
dodi Staś też tak ma - w dzień chce czasem co 3 godziny, czasem co pół nawet do cyca, w nocy 3-5 godzin
marzenka małemu nie dawałam pić herbatki koperkowej, bo boję się, że się przyzwyczai do butli. Jak dostawał sondą mleko w szpitalu, to było mu łatwiej i cyca nie chciał ssać.
konwalianko no to &&&&&&&&&&& za nockę, a Ty trzymaj za nas.

Ostatnia edycja:
Do góry