reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Cześć dziewczynki,
ja też jeszcze w dwupaku. Już mam dość, czekam jak na szpilkach:(
Rozwarcie na 3 cm mam od dwóch tygodni i nic:(
Idę dziś do ginekolożki, ciekawe co zaobserwuje. Jak do niedzieli nie będzie akcji mam iść do szpitala bo termin na 16.
Och ciężko już, i jeszcze te diabelne upały:(

Dziób no ja też trzymam kciuki żeby Ci się dziś lub jutro zaczęło:)

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny!
Ale się pozmieniało - zupełnie inne tematy niż jakieś 2 tygodnie temu, póki co dla mnie inny świat.. :p
Ale mam nadzieję, że szybko dołączę do grona rozpakowanych :)

Super, że coraz więcej dziewczyn już w domu z bąblami - trzymam &&&&&& żeby problemów i rozterek było jak najmniej!!

Ja dzisiaj o 20 idę do szpitala na usg, ktg i przegląd :) Ciekawa jestem czy wyjdą mi jakieś skurcze, ale jeszcze bardziej jestem ciekawa wagi mojego szkraba.... Dam znać. A teraz zbieram się na zajęcia oddechowe do SR.

emka, Twoja mała jest tak podobna..do mojej siostry, że jestem w szoku!:szok: moja siostra też ma gdzieś podobne zdjęcie a i faktycznie szopy na głowie nie ma:-D bardzo ładna
NIl synek aniołek..

trzymam kciuki za wizyty

a mój mały niebardzo lubi spać w łóżeczku.. najlepiej na rękach u mamy..ew. w wózku..

dziewczyny karmiące piersią -- dajecie maluchom herbatkę koperkowa tą od 1 tygodnia?

Witam ja dzis pozalatwialam sprawy urzedowe, mama przyjechala pilonowac malego a jak sie okazalo caly czas spal:-Djest bardzo grzeczny spi i je;-)
Konwalianka ja nie podaje, bylam ostatnio w aptece pani mi proponowala bo malego czasami boli brzuch ale kupilam sobie, mu moze bede dawala ale za jakis mies, zobaczymy:-Dco o macicy ja wogole nie czulam obkurczania:zawstydzona/y:ani razu mnie nie bolala, ddzis minal tyz a ja normalnie siedze:szok:moze to przez to ze mam tylko jeden szew
Emka, Nil sliczne dzieciaczki:tak:
Dziob ja bym sie bala tyle po terminie, ja bylam 5 dni po i wody mialam zielone:wściekła/y:
Trzymam &&&&&& za wszytstkie rozpakowane i te wciaz czekajace:-)

Albo znow sie myle, albo mi sie wody sacza. Zalozylam wkladke, pamietacie jak mailuj pisala, jak rozpznac po zwyklej wkladce czy to wody?
No i skurcze mam znow od godziny i 15 minut, co 15 minut z zegarkiem w reku.

Znow sie zaczynam nakrecac.

Poki co siedze w parku z mlodymi i czekam na rozwoj.

Albo znow sie myle, albo mi sie wody sacza. Zalozylam wkladke, pamietacie jak mailuj pisala, jak rozpznac po zwyklej wkladce czy to wody?
No i skurcze mam znow od godziny i 15 minut, co 15 minut z zegarkiem w reku.

Znow sie zaczynam nakrecac.

Poki co siedze w parku z mlodymi i czekam na rozwoj.

Po zapachu? Kolorem bym sie nie sugerowała.....No i skurcze....chyba cos się zaczyna - w końcu jutro 15 i pełnia!

Ja rozmawiałam dziś z bardzo fajną osobą, pielęgniarką, bardzo wysoko postawioną, powiedziała mi, że lekarze sami nie będą chcieli ryzykować i raczej sami będą chcieli robić cc. Od razu widzę świat w innych barwach, uspokoiłam się i czekam na aż Milenka zdecyduje się z nami spotkać :-)

Ciągle mam nadzieję że to się stanie w przeciągu 24h. Brzuch pobolewa i czuję sie inaczej niz przez ostatnie tygodnie. Może namówie Żaba na małe co nie co? :-D Jak mały by się urodził 15 to zrobił by chyba najlepszy prezent dla babci na urodziny:tak:

reklama
A maja jakis zapach? Jak siedze to czuje sie jakbym miala okres, czuje jak mi kapie :confused:

Az sie boje nastawiac bo moze to jakies obfitsze uplawy

Edit:

Zadzwonilam do gina, powiedzial ze za godzine mam sprawdzic wkladke jak bedzie mokra, mam zalozyc nastepna i jak znow bedzie mokra po godzinie to wymienic na czysta i przyjechac do szpitala.

Edit2:

Skurcze co 10 min i chyba sie nasilaja, zbieram sie z parku do domu.

Ostatnia edycja:
Do góry