reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

hej kochane ... przepraszam was za numerek kupiony od konika i wcisniecie sie w kolejke xD Nicolus possala cyca i caaaaaaly czas spi. Jeszcze nie slyszalam jak placze. kochany maluch. foto wstawie jak wroce do domu. buzka

reklama
Emka gratki!!!

Tez bym juz chciała. Byłam nawet dziś z Żabem jeździć po budowach. Po tych zakrętach tutaj. Wyślałam że małego jakoś w końcu wyrzuci z brzucha. miałam Lekkie skurcze podczas. Wróciłam do domu i... cisza. No żesz k...a nie mogę już. Jeszcze moja znajoma mnie wkurza bo co dzień się pyta jak tam czemu jescze nie rodzę?? Idiotka. Sama nie wie co to znaczy. Ma już jedno dziecko ale sobie poród wywołała w 35 tc to jeszcze nikt wtedy jej tymi pytaniami nie zadręczał.
Idę przygotować grilla dla chłopaków. Miłego wieczora

corin ale smiesznie z tym numerkiem wyszlo. tyle co powiedzialam ze go kupilam i kilka dni pozniej mam nicole. musisz tez znalezc konika :-D
mama ma wloski jasne wydaje mi sie ze bedzie miala krecone ale nie na 100%

Emka Kochana gratulacje!!Dałaś radę i widzisz nie taki diabeł straszny!Bardzo sie cieszę(już nie mogę się doczekać rozmowy na gg).Fajnie,że Nicolette zdrowa i spokojna:)BUziole wielkie dla Was!!

em_ka - gratulacje!!! :)) kolejna dzidzia na świecie :)))
ja to w zasadzie na razie nie będę szukać konika, jeszcze kilka dni w dwupaku mi się przyda :) chociaż coraz gorzej śpię..

sestina - fajnie, że już w domku :)

Witajcie kochane. Przede wszystkim bardzo wam wszystkim dziekuję za miłe słowa, wsparcie i zyczenia. My wyszliśmy wczoraj ze szpitala. Maleńka zdrowa i wszystko w porządku ale u mnie wystąpiły powikłania po ekspresowej cesarce. Oczywiście jakaś bakteria szpitalna zrobiła swoje i dostalam infekcji w tej ranie. Sączy się ropa i krew. Miałam jakies lasery ale wielkie G dawały
realmad2.gif
Zrobili posiew, wynik będzie we wtorek i wtedy zobaczymy co dalej. Wypuścili mnie bo w szpitalu nie ma miejsc
shocked.gif
Kobitki lezą na korytarzach i czekają na łóżka. Wiec jesteśmy w domu z zaleceniami pielęgnacyjnymi i obserwowaniem a w razie co do szpitala
unhappy.gif
Boli mnie jak diabli, brzuch i cala blizna.A jestem bardzo pociachana. Od spojenia do pępka, jakies 20 cm. Do tego wycieli mi bliznowca wiec mam taką napieta skórę i piecze i swędzi.
dry.gif
Najważniejsze jednak, ze Emileczka zdrowa. Jest cudowna, jak na nią patrzę to mam łzy w oczach... Tak cieszę się, ze już jest z nami. Te sekundy jak czekałam na jej płacz gdy ja wyjmowali to horror. Cała rodzina zakochana. Maciek i Paweł to już oszaleli kompletnie na jej punkcie. Maciek nawet przewija...
happy8se.gif
Paweł wszystko potrafi przy niej zrobić i zajmuje się nia tak chetnie, ze mi zostaje tylko karmienie. Mleka mam pod dostatkiem dla jakiejś patki i mam nadzieje, że tak zostanie. Emilka jest żarłoczna niesamowicie. Zdaję sobie sprawę,że za długo wisi na cycu ale nie mam siły jej odmówić. Jest spokojna po kąpaniu o 20tej spi całą noc tylko z przerwą na jedzeie co 4 godziny. dziś pospaliśmy do 10
blink1tu.gif
Najgorsze jej godziny to od około 15 do 18. Marudzi wtedy, pręży się, napina i popłakuje. Nic ją nie uspokaja dłuzej nż na chwilkę, nawet cyc. Dopiero jak puści baczka albo zrobi kupke to się trochę uspokaja więc myslę, że kolki nas nie ominą.
O porodzie opowiem jutro bo za duzo na dzis pisania. Powiem tylko, ze Emisa prawie wyszła na świat drogą naturalną , dzieliło nas może jakieś pół godzinki. Niestety moja blizna po poprzednim cc nie wytrzymała i spojenie tez się zaczeło rozchodzić a Emisi skoczyło tętno. I w 5 min CC mi zrobili bo było zagrożenie dla nas obydwóch.

Od razu Gratuluję wszytskim rozpakowanym mamusią i kciuki za cieżarówki

reklama
Do góry