reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

mailuj, kup wypasiony budzik dla dziecka, niech sie budzi samo :-D ja dzisiaj sie tez obudzilam w nocy ok 2 i nie spalam az do 5 :-( poszlam do fretki, posiedzialam sobie z nim troche i mi sennosc przyszla :-D i co ja bym bez niego zrobila ^^

reklama
em_ka wypasione budziki mojego dziecka wyją dopóki ich nie wyłącze. Choć ostatnimi czasami Nika budzi się sama dzięki budzikowi w telefonie- nie wiem jak to się dzieje ale nastolatki słyszą telefon w każdej okoliczności :-) Dzisiaj występuje w Jasełkach i z tego przejęcia zaspała

Apropo melancholijności :) W ostatnią sobotę byla u nas piękna pogoda, mąż po śniadaniu zarządził rodzinną wycieczkę w gory. Najpierw Bialy Krzyz, potem Równica. Dzieciaki w 10 minut były gotowe, a ja jak idiotka zaczęłam plakać. Nie wiem dlaczego, ale nie macie pojęcia jak mi z tym było dobrze... :-D Mąż laził koło mnie i pytał co się dzieje, czemu placzę, czy cos mnie boli, a ja napawałam się uczuciem placzu... w końcu stwierdzilam, że wystarczy i poprostu przestalam plakać...

Chore, co? Pierwszy raz mi się tak zdarzylo...

To sie koniecznie muisz pochwalic!! A co u Ciebie? jak się czujesz?
Brzuszek juz tak nie boli odkad zaczelam sluchac Waszych Rad :)
A na pewno jak skoncze to moje dzielo dodam zdjecia !! :) Ja lubie robic rzeczy praktyczne a w origami jest tego mnostwo .
No i jeszcze teraz mam kota kaleke ... bo wskoczyl wczoraj na blat w kuchni gotowalam grochowke.... nie zauwazylam ze jest na tym blacie i pali mu sie futro !
Na szczescie zle sie nie skonczylo oprocz spalonych wasow i popalonych opuszkow łape
U mnie jeszcze tak brzusia nie widac jak u COrin :| kurcze ale za to mam wielkie piersi rozmiar E :| jeszcze troche to .... kregoslup siadzie :| dzisaj sprobuje zrobic fotki mojego bebzusia
CIMG2476.jpgCIMG2481.jpg

Ostatnia edycja:
maqnio a myslałam, że tylko ja tak mam, bo płacze przy byle czym, nawet jak oglądam anne marie wesolowska! hehhehhe A jak oglądam "ciąże z zaskoczenia" to juz nic mnie nie powstrzyma, płaczę i śmieję sie rownocześnie!

Jeśli chodzi o ruchy to już nie mogę sie doczekać, podobno w drugiej ciąży szybciej mozna poczuc, więc jak coś mi tam zabulgocze to zaraz jestem czujna, czytałam na innych watkach, że dziewczyny czuja już w 17, 18 tyg.. ale niektore niestety dopiero w 20 więc nie ma reguły! Jeszcze chwilka i sie doczekamy!

Co do moczu to nie mam pojęcia, niestety nie pomogę.

Martula pisz do Nas jak najczęsciej, a my wszystkie jak jeden mąż staniemy na głowie, żeby dac Ci odrobinę wytchnienia, słowa wsparcia i otuchy. Mam rację Mamuski?

a tak z innej ebczki. Mam do obgadania trzy sprawy. Pomożecie?
1. Ja ostatnio jestem taka jakas mega wzruszająca się. hormony mi szaleja i popłakuje sobie po 3 razy na dzień. Na reklamach o dzieciach, na filmach o dzieciach, a jak juz widze jakąś scenę z maluszkami i ich mamami to wyję. Mama nadzieje ze nie jestem odosobniona:) Któras też tak ma?
2. Odebrałam ostatnio wyniki krwi i moczu. no i wyniki moczu sa kiepskie. Przede wszystkim martwi mnie sporo podwyższona liczba erytrocytów. Czy możecie mi poradzic co ja mam o tym mysleć? bo oczywiście naczytałam sie w necie i teraz mam stracha.
3. Słuchajcie Kochane kiedy mozna pierwszy raz poczuc ruchy maluszka? Jedni mówia,że ok 20 tygodni, inni, ze prędzej, jeszcze inni, że to zalezy od budowy ciała i ilości tłuszczyku. Z niecierpliwością czekam na Wasze posty:)

Sluchaj no mnie :-) a ile pijesz dziennie wody , sokow czy czegokolwiek ... Duza liczba erytrocytow moze ale nie musi swiadczyc o infekcji ...mocz nie jest kwasny stad pecherz jest bardzo wrazliwy i lapie male infekcje .
Moja rada ZURAVIT przez kilka dni lykaj 1 kapsulke dziennie i pij duuuuuuuuuzo wody ale nisko mineralizowanej .
Moge Tobie napisac na pocieszenie ze jak bylam w 6 tygodniu to ... :) mialam DUZO bialka w moczu ( przynajmniej tak mi sie wydawalo 30mg )
Moj lekarz powiedzial ze to ilosci sladowe i bledy laboratoryjne . Bralam zuravit i przeszlo .
Nie ma co panikowac jesli nie ma BAKTERII jest ok . Pij duzo pij :)

Veronique1986 - ja mam G i już staniki robią się za małe:szok: mąż wniebowzięty ale ja martwię się co będzie dalej.

Hehehe przepraszam ze tak napisze ale Cycoliny z nas jak nic !
Do tego smaruje mascia bo juz zaczyna skora swedziec wiec smaruje kilka razy dziennie . A moj P. Zafascynowany ... ta wielkościa . Moja mama miala podobnie ale niestety nie mogla karmic piersia bo bylo wiecej tkanki miesniowej niz gruczolow mlekowych i... nici a wydawalo sie ze ma mnostwo pokarmu niestety ... nie karmila bo nie miala czym .

Corin to zobacz na sytuacje ktora mialam w sylwestra. Poznym wieczorem przyszla do nas do domu taka kolezanka D ktorej ja po prostu nie moge przelknac w zaden sposob. Nie mowie jej czesc ani ... ;P no i ta glupia zaczela sie pytac gdzie jest Magda, gdzie jest Magda, no to moj zamiast powiedziec ze spie to mowi: zaraz wyjdzie tylko cos robi. Ja dostalam takiego szalu ze mam wyjsc na salon i jej czesc powiedziec ze zaczelam plakac, przywitalam sie z jej bratem i powiedzialam czesc przez zeby i od razu wyszlam, ale zdenerwowanie moje sieglo zenitu :-D juz taka jestem nietolerancyjna, moj D mowi ze jestem antyspoleczna, a to nie moja wina ze jak kogos nie lubie to sie po prostu do niego nie odzywam, czy to zle? :-D

reklama
Veronique no wlasnie tak jest, ze nie rozmiar swiadczy o ilosci pokarmu. Kumpela mi mowila ze jak byla na sali juz dzieciatkiem to byly kobiety z gigantycznym biustem i plakaly bo ani kropla nie leciala, a ona z biustem dosyc malym karmi mala juz prawie 2 lata. Ja z tego co sobie teraz wyliczylam to mam 80 B, wiec w sumie nie wiem jaki mialam wczesniej skoro mi tak piersi urosly :baffled: chyba A :-D Nie narzekam na moj rozmiar, wczesniej bylo to wkurzajace bo w sumie moglam chodzic bez stanika, nie bylo wiekszej potrzeby noszenia go, ale pozniej sie przekonalam ze rozmiar nie ma zadnego znaczenia, wrecz czasami moze przeszkadzac jesli jest zbyt duzy. Niech kazda sie wiec cieszy z tego, co ma :-D

Do góry