reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Cześć dziewczyny,
Konwalianka, zazdroszczę, że już w domku jesteście :-)
Morgenrood wyrazy uznania :-) mało która kobietka teraz rodzi bliźnięta naturalnie :-) Śliczne dzieciaczki!
Margerita, Madzia kciuki zaciśnięte!
Em_ka może się jeszcze obróci, ma jeszcze troszkę czasu.. Trzymam kciuki!

Ja dziś byłam odebrać GBS, no i mam gada. Tym się akurat nie przejmuję.
Martwię się wynikami krwi, dostałam encorton na niskie płytki / spadły do 101 tys/ i mała musi poczekać jeszcze z tydzień w brzuszku, bo inaczej zrobią cesarkę w pełnej narkozie :-( Nie za bardzo mi się podoba ta wizja... Ma któraś z Was taki niski poziom płytek?
Z dobrych wieści to urosła z 2700 do 3400 przez 3 tyg, wody OK, łożysko OK. Nic się nie dzieje na dole jeszcze.

reklama
Wisienka, gratulacje dla Maćka!

wróciłam od fryzjera! Teraz jestem gotowa do porodu....:)

co do wyglądu twarzy to ja z dumą stwierdzam, że po mojej buzi wogóle nie widać, że jestem w ciąży..... :) i nie mam krostek, ale na przedramionach robią mi sie takie "dzyndzelki" malutkie - może znikną.... jak nie, to trzeba będzie do dermatologa pójść......

Wisienko, wszystkie okna mam otwarte, mozesz rzucac, tylko uwazaj bo tesciowa na tarasie... zeby racuchem nie zarobila ;-) :-D

Gratulacje dla Macka !!!

Balkan, dzyndzelkow mam od groma, ale glownie pod biustem :-( akurat na lini stanika. Tez mam nadzieje że poznikaja

Ostatnia edycja:
balkan hoho możesz rodzić. I dziekuję w imieniu Macka. Co do tych dzyndzelków to tez mam, z Mackiem oczywiście nie miałam. Niby same odpadną ale zobaczymy. Dla mnie większym problemem są przebarwienia na twarzy. Mimo dużego filtra, którym smaruję sie nawet w domu hormony zrobiły swoje i mam ich na twarzy pełno. A to pewnie samo nie zniknie. Raz już miałam kiedyś po wakacjach. Robiłam kwasy u kosmetyczki i kurację z firmy svr co mnie kosztowało majątek. Tam maleńka tubka kremu ponad sto zł....
Corin no wrzuciłam a teraz leci słoiczek z sosem z truskawek do nich. Dałam truskawki i do środka i jeszcze ubiłam śmietanę i wymieszałam z musem na wierzch. Dzięki za gratki iiiiiiiiiiiiii ratuj teściową bo jeden racuszek mi się wymsknął;-)
Haniad ja miałam wszytskie wyniki w normie, oby te płytki szybko ci podskoczyły ale najważniejszeże mała w porządku. A gada też mam........

Ostatnia edycja:
Wisienka, podobno te przebarwienia znikają - ja też troszkę mam - na kwasy też kiedyś majątek wydałam, więc wolałabym procedury nie powtarzać......

ale za to dziś na zmianie fryzjera zarobiłam prawie 200 zł..... :) będzie w razie czego na pierwszą wizytę z kwasami (choć już nie pamiętam, ile dokładnie to kosztowało)....

Hanidad, gratuluję dużej córy - niestety co do wyników krwi to nie pomogę.....

Madzia, Margerita trzymam za Was kciuki!
Mondergrood, oczywiście szacun za taki dzielny poród i oczywiście gratulacje ! A mowił Ci lekarz, że koło maja to już pewno urodzisz, a tu taka pozytywna niespodzianka.
Ja od wczoraj wymiotuję, wpadłam tylko na chwile,
pozdrawiam

hej Bąble!!!

juz w domku, posiedziałam troche nad papierkami i z czystym sumieniem zostawiłam prace na njlblizsze pół roku:):):)
emka, super, ze wizyta udana, oby tylko malenka zechciała sie jeszcze obrócic!
sestina &&&&za wizyte
wisienka ano widzisz ..jeszcze mnie do roboty gnaja, ale tak to jest jak sie dla siebie samej pracuje:) i wielkie gratulacje dla Maćka!! zdolny chłopak!! ja tez standardowo - bez skurczów, nawet tych najmniejszych..:-)
hanidad super, ze dzidziol urósł i ze zdrowiutki!
katerinka &&& za wizyte:) mała na pewno urosla
psotulka u mnie od rana ktos garaz stawia takze tylko korki w uszach pomagaja:)
sis:*:*:*
kociatka moze to faktycznie czop, i moze przerwiesz to fatum i dzieki tobie krótkoszyjne sie ruszą !?!?!?!?
balkan, super, ze fryzjer udany czyli gotowa do porodu?:-)

reklama
wisienko to super wieści fajnie że się dostał, spokojnie teraz możecie czekać na trzecią odpowiedź:-) ale z tymi racuchami to przegięłaś rzeczywiście...i jeszcze ta bita śmietana:wściekła/y: ja teraz mogłabym na słodyczach jechać od rana do nocy
maqnio no to swoje zrobiłaś i należy się teraz spokój od pracy, to możesz spokojnie rodzić ;-)
haniad ja mam ponad 240 tych płytek więc też nie pomogę..

ja przebarweiń i krostek nie mam, ale suchą skórę owsze...od jakiegoś czasu smaruję twarz na noc ziajką dla niemowląt i pomaga, super nawilża

dziewczyny czy wam też się tak bez przerwy chce pić?????:confused:

Do góry