reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

myslę ze tak, wybór kazdego, ale zasada nadrzędna przy dziecku- schematy, schematy i jeszcze raz schematy- dziecko przy regularnych codziennych zabiegach będzie spokojniejsze i bedzie czuło sie bezpieczniej- mysle ze w te ramy tez wchodzi jedzonko. Ale wiadomo , zycie pokaze jakie to łatwe czy trudne bedzie

reklama
Hmm, dla mnie karmienie co 3 godziny to tez nowosc. Ja karmiłam na żądanie. Insza inszość, że dzieciaki mniej więcej co 3 godziny się domagały ;-) Jak gorąco - częściej, bo pić im sie chciało, dlatego rozwazam opcję dopajania, np wodą w upały, bo piersi potem szaleją i produkują pokarmu jak dla pułku

no wlasnie:) zobaczymy jak to bedzie...jak napisalam- to jest schemat, kazdy musi go dopasowac do swojego dziecka, ale jak raz mam karmic o 3, raz o 1 a raz o 5 w nocy to i ja sie umecze i maluch zglupieje hehe wole sprobowac regularnosc wprowadzic

Ostatnia edycja:
ale tu cisza dzisiaj.. od razu widać, że niedzielnie :)

Jeśli chodzi o karmienie, to wydaje mi się, że wyjdzie w praniu, ale moja sąsiadka mówi, ze jej mały w ciągu dnia je co 3h, a w nocy karmi go o 23 a później budzi się o 4 rano.. i mały przybiera na wadze jak nie wiem.. jak po 3 m-cach była na kontroli, to pediatrze brakło siarki centyli, taki duży chłopczyk.. teraz ma 4 m-ce i już nie mieści się w gondoli a mają jedną z największych :) wydaje mi sie, że to wszystkie kwestia poznania malucha.. nie chciałabym jednak, aby mój mały wisiał na cycu non-stop...

Mąż coś tam szykuje na podwieczorek, więc chycam do Was na chwilkę;)

Wisieńko, przegoń deprechę, a sio!

Malamii, my mamy Dzień Misia od 7 lat, ciekawe, czy przetrwa po narodzinach Dawidka;)

Teśko, witaj znowu:) Słonce, u mnie pamięć zastępuje Word, hehe;)

Sestinko, moi znajomi też dali, że tak brzydko powiem, doopy… bywa;)

Gon1a, jak śpi, to rośnie;)

Anula, a jak Ty się czujesz kochana?

Hej brzuchy,ja dziś sie jakoś wyjątkowo lenię,zrobiłam obiadek.Samopoczucie dobre w miarę.Czekam na paczki z PL z ciuszkami i pościelkami dla małego od jego babci ":)) Są już do odbioru na poczcie:)Czytałam na wcześniakach historię maluszka,urodzonego w 27tc z wagą 500 coś gram,silny chłopczyk,teraz ma ponad rok.Czasem tu martwi nas waga naszych bąbli ale myslę,że możemy być szczęśliwe i dumne,ze donosiłyśmy nasze ciąże już do bezpiecznego okresu:)OByśmy wszystkie przetrwały teraz ten trudny okres wyczekiwania!!!

Ja do znajomych "pretensji" (nie wiem czy to nie za silne slowo) nie mam. Tak jak ktoras z Was napisala, kobiete w ciazy zrozumie tylko inna ciezarowka albo ktos niewiele po ciazy, kto jeszcze nie zapomnial jak to jest:)
A co do karmienia, to ja slyszalam, ze ogolem karmi sie na zadanie, ale jak dziecko spi bez przerwy to czasem trzeba mu o jedzonku przypomniec.

hej. musze się pochwalić, ze ja już po obronie. Oczywiście ciesze się jak nie wiem, jescze tylko jeden stresik przede mną! 5 mam na dyplomie!
Widzę ze kolejna rozpakowała się zorah, ale jej już dobrze. W którym była tygodniu?
Jesli chodzi o karmienie, też jestem zwolenniczką karmienia na żądanie, oczywiście każda z nas ma prawo decydowac o sposobie wychowania czy pielęgnacji. Ale myślę, że dzieciaki i tak mniej więcej czują głód co 3 godz, więc na żądanie czy co 3 godz karmione niemowlę to niiewielka różnica, choć karmione na żadanie na pewno nie będzie wymagac budzenia, kiedy akurat spi w najlepsze.
wczoraj byliśmy spontanicznie na zakupach w hurtowni dziececej, mowię spontanicznie bo mielismy jechac dopiero jutro. w poł godzinki zdązyliśmy kupić prawie całą wyprawkę ijescze wybraliśmy wózek . Nie ma to jak sprawna i kompetentna obsługa, która powie gdzie jest co, a nie łazi się i szuka raz w jednym końcu, raz w drugim.

Ostatnia edycja:
Oj ale mi sie oko zamknęło, dzis niedzielny mega leń, tylko jemy z małżem i tv oglądamy, pogoda nie nadaje sie na spacerek, ciagle się chmurzy i popaduje.

psociu witaj kochana:* Dzień Misia super pomysł. Mam nadzieje, ze Twoje samopoczucie dobre i ze Syneczek puka do mamusi. Ja jutro nie ide do szpitala, tylko na ktg, do szpitala wszakze lece we wtorek ale tylko na usg i zoabczymy co dalej ze mna, dzieki za pamięc kochana:*
magia tulam Cię mocno Kochana! mam andzieje, ze wszystkie smutki miną szybko i - co najwaznijesze wyjasni sie sprawa z tymi przeciwciałami. Mam nadziej,e ze Twoja rodiznka stanie na wysokosci zadania i razem, wspolnymi siłami pokonacie wszystkie przeciwnosci:*
wisienko weź kochana powiedz tej depresji ze jak nei da ci spokoju to ja zleję..a troche krzepy jeszcze mam:-)
teska witaj ponownie:)
gon1a super, ze Maciulek taki spokojny, niech spi, robi kupiki i pieknie rosnie:)
malamonis gratulacje, pamietam ten stres i ta radosc:)
anula1989 racja kochana ta to sie maluszki na swiat pchały, a teraz kiedy droga otwarta nie moga sie zdecydowac pchełki małe no! pewnie stwierdzily ze w brzuskzu jest najlepiej:)

Ostatnia edycja:
reklama
Ania, ale bywają i takie ,,dobre koleżanki", które czasu nie mają na kawę, ale jak coś potrzebują, to nagle czas znajdują, ale że ja jestem wredna, to wtedy ja czasu nie mam;]

Mala monis, gratulację Pani Magister! :)

Maqnio:*, u mnie wszystko dobrze, mały dokazuje, chyba nie lubi jak jem, bo mi żołądek wtedy przestawia, hehe;) A jak Kwiatuszek?
No to trzymam mocno kciukasy za ktg i usg:) A i tak jestem pewna, że wszystko jest dobrze:)

Ostatnia edycja:
Do góry