reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

reklama
konwalinaka, no ja nigdzie nie znalazłam u mnie... musze iść do sklepu ze zdrową zywnością jeszcze, moze tam będzie.. a suche liście tez wcale prawie nie pachną, tylko zaparzone:)

Hej chciałam Was o coś zapytać. Czy możliwe jest, że czuję skurcze tylko z jednej strony brzucha? Bo mam takie właśnie bóle od kilku dni po kilka na dzień, zwłaszcza jak gdzieś łażę. Ciekawi mnie to bo nie umiem narazie rozpoznać kiedy są te skurcze treningowe.

Dodi myślę, że te herbatki ze sklepu mają jakieś dodane aromaty i dlatego mają smak i zapach.

Ostatnia edycja:
heledorka, nie mam pojęcia, ale myślę, że to raczej jakiś ucisk na coś.. tez nie wiem kiedy sa te treningowe, bo z Michasią ich nie miałam wcale... teraz tez raczej nic takiego nie mam, a moze nie odczuwam.. a może to kolka? bo mnie wcześniej tez łapala z boku jak łaziłam...

Dodi ten ból to nie taki jednostajny jak kolka, tylko właśnie taki nagły i krótki jakby skurcz. Ale dziwne że tylko z prawej strony... A może to dzidzia? No nie wiem.

heledorka, jak skurcze, to niedługo bys sie o tym przekonała, bo stałyby się mocniejsze i wtedy już nie będziesz miała wątpliwości:) może to te przygotowujące:) więc niegroźne:) nie jestem lekarzem, więc to tylko moja opinia:) :-)

Uciekam spać:) dobrej nocki

Na pewno nie są to TE skurcze - porodowe. Nie są nasilające się i jest ich zaledwie kilka w ciągu dnia. Myślałam, że to może tak się objawiają te treningowe, znaczy przygotowujące. Ale z jednej strony tylko? Pewnie to coś innego... Może któraś z Was miała coś takiego?

heledorka a mnie właśnie dzisiaj cały dzien meczy taki ból podobny. Miałam go już wcześniej ale nie taki silny:no: wcale sie ruszać nie mogę, wstawać, chodzić ani nic. W poniedziałek mam wizytę więc się mam nadzieję dowiem. Wydaje mi sie że może to byc ucisk na jakiś nerw lub coś bo nasila się jak odwracam się na lewy bok:confused2: Bol nasila sie też jak mały się gwałtownie ruszy w dodatku jak juz uda mi sie wstac to od razu brzuch twardnieje.

Ostatnia edycja:
reklama
Heledorka, zwykle dzieciaczki sa asymetrycznie ulozone i wypinaja sie roznie po 2 stronach brzucha. Moj synek z jednej strony ma plecki i pupke, ktore potrafi dosc bolesnie wypiac, z drugiej nozki. Nozkami przebiera dosc klasycznie, ale te wieksze czesci wypchniete sprawiaja wrazenie asymetrycznego skurczu w moim przypadku. Moze to jest to?

Do góry