reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

reklama
dodi ale ci dobrze tydzien i bedziesz miec swoja polowke przy sobie a ja musze czekac jak sie dzis dowiedzialam do 14 lipca wiec moj chyba przyjedzie jak juz maly bedzie po drugiej stronie brzuszka:/

Chcialabym urodzic w ta srode bo moj gin bedzie mial dyzur a nie chce przy innym rodzic:/ tylko jak to zrobic sprzatanie??schody?? sama nie wiem...

Witam wieczornie;-)nadrobilam wszystko troche tego bylo:-D
Magia moze tylko sie pomylili, ja to badanie robilam 3 razy...
Konwalianka bidulko, niech maly sie decyduje w koncu:tak:
Maqnio ja gdy lezalam w szpiatlu mialam skurcze i nic nie czulam, to ktg moga sobie wsadzic:-D
Przepraszam ze sie nie do kazdego posta odnosze ale jakos napadlo mnie wicie gniazda ciagle cos robie:tak:lekarz powiedzial ze pewnie ur w nastepnym tyg i dzis chyba czop mi wylecial ale nie caly:tak:

Nie ma co przyśpieszać... Anulka wiem że większości pomaga bardzo ciepły prysznic szczypanie brzuszka... ale tylko góry i po bokach... potem przysiady i mocna kawa...

Anulka, nie smutaj... ja czekałam teraz na mojego bardzo dlugo:) bo na święta był tylko na weekend.. i prawie się juz doczekałam heh, oby zdążył:)

maqnio, korzystaj kochana:) bo pewnie będziesz przede mną w kolejce:) jak do piątku u mnie nic sie nie ruszy, to mój małż trochę pomoże hehe

ja sobie narwałam liści malin z mamy ogrodu, ale jakoś jeszcze nie pilam..

reklama
Magia nie denerwuj się na zapas. Z tego co piszesz nie wiadomo jeszcze jakie są to przeciwciała. Odczyn Coombsa nie jest tylko do sprawdzenia przeciwciał anty D. Jak będą wiedzieć jakie to przeciwciała to określą ich miano. Miano poniżej 32 jest nie zagrażające dziecku. Poza tym nie wszystkie przeciwciała dają silne odczyny hemolityczne. Jeżeli są to przeciwciała anty D to już nie dostaniesz immunoglobuliny, bo juz nie ma sensu. Jedynie będą sprawdzać jakie jest miano i w razie czego wcześniej rozwiążą ciążę. Chyba że w 28-30 tyg ciąży miałaś podawaną immunoglobulinę anty D prywatnie w ramach profilaktyki (bo w Polsce rutynowo sie jej nie podaje, chyba że ktoś sobie sam kupi) i to te przeciwciała ci wykryto. Czekaj cierpliwie na wynik. Trzymam kciuki.

Do góry