reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

witam brzuszki
wydrussia trzymam kciuki &&&&&&&& i czekam z niecierpliwością co dalej

wisienko kciuki zaciśnięte za syna &&&&&&&&&&&&&&& o i oby jutro po odstawieniu leków ......
psotka gratuluję udanej wizyty .ja wizytuję dzisiaj ;-)

idę sobie kawkę zaparzyc bo jestem nieprzytomna

reklama
Mailuj, własnie zjadłam ostatni kawałek tortu.... :)

Konwalianka, ja zarówno Mamie, jak i Teściowej podałam po prostu termin porodu wyliczony z OM, a One przecież dzieci rodziły, więc już same sobie musiały wyliczyć i zadecydować.... zawsze można wziąć urlop na żądanie, a poza tym nie wierzę, żeby nie poszli im na rękę, jak córka/synowa rodzi.....

Marzenka, super, że już się lepiej czujesz, ale wpoczywaj

dzień dobry brzuszki

obudził mnie dzisiaj budzik :szok: nastawiłam go wczoraj na 8 z myślą, że i tak wstanę wcześnie a tu proszę...
zjadam śniadanko i mykam do fryzjera
ale zadam Wam jeszcze pytanie - będziecie zakładały od razu na łóżeczko ochraniacze na szczebelki? coraz więcej czytam, żeby takiemu maluchowi nie zakładać ze względu na lepszą cyrkulację powietrza w łóżeczku i zapobieganiu SIDS. W sumie takie dzieciątko nie rusza się jeszcze na tyle, żeby uderzyć główką o szczebelki więc sama nie wiem...

Sestinko, ja to chcę urodzić na początku lipca, czerwiec zostawię w spokoju;)

Wisieńko, tylko się nie przemęczaj!

Balkan, Dawidek w tydzień przybrał dokładnie 343g, więc pewnie Mateuszek też ma ok. 3kg:)

Mailuj, dzięki:* A Ty kiedy wizytujesz?

MADZIA, trzymamy kciukasy z Dawidkiem!

ale zadam Wam jeszcze pytanie - będziecie zakładały od razu na łóżeczko ochraniacze na szczebelki? coraz więcej czytam, żeby takiemu maluchowi nie zakładać ze względu na lepszą cyrkulację powietrza w łóżeczku i zapobieganiu SIDS. W sumie takie dzieciątko nie rusza się jeszcze na tyle, żeby uderzyć główką o szczebelki więc sama nie wiem...

U mnie siostra w ogóle nie zakładała i mały się nie poobijał. Sama się nad tym zastanawiam i czy w ogóle będę ich używała. Jednak co przepływ powietrza zatrzymuje, to zatrzymuje...

witaj madzia, witaj balkan;)
Aneta ja zakładam ochraniacz ale taki kawałek materiału nie zabiera powietrze- cale złóżeczko jest ze szczebelków więc troszkę osłony przy główce ( u mnie np. pokój jest niewielki wiec przy otwarym oknie się przyda) nie zaszkodzi

Hello Sestinka!

ja chyba też założę ochraniacze w razie ew. przeciągu, bo mały będzie spał z nami, a ja nie znosze duchoty w pokoju, więc dziecko od najmłodszych lat będzie się musiało do świeżego powietrza przyzwyczaić..... z drugiej strony nie będe go przez te ochraniacze widziała z łóżka..... zobaczymy - okaże się 'w praniu'... :)

Hej rybeczki... ja dziś porannie, a tu takie emocje od razu!!

Bylam na targu, nakupowałam smakołyków, teraz leże i dysze.. kupiłam truskawki, czereśnie, groszek słodki i ogórki malosolne... no i świeże bułeczki!! zjadłam buły z szyneczką i ogórasem, koktajl truskawkowy wypity,teraz zabiorę się za groszek!

reklama
Hej brzuchole! Uff nadrukowałyście......Dobrze ,że z Wydrusią wszystko ok,no i wie przynajmniej na czym stoi:)Wisienko Kochana dzieki za wieści!!Ja przespałam noc jakoś.Ech skurcze znów zaczynają męczyć. Mój gin mówi,ze jak przepowiadające codzień męczą to poród blisko_Oby:)Ja tam bym chciała by mały choć do końca czerwca poczekał,ale cóż niech się dzieje jego wola:)

Do góry