reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Lece znów pod prysznic i zaraz dzwonie
Marzenko ja ogólnie na miesiączkę miałam silne ale to jest mocniejsze:-(
Orchiduś no widzisz znienacka :-( nie znasz dnia ani godziny jak to moja mama mawia

reklama
Witajcie
Wydrusiu skoro to juz tak długo trwa to pewnie się zaczyna, przypuszczam, ze jesteś oszołomiona i wystraszona, ze to juz tak szybko. Ja przynajmniej byłam. Mam nadzieję, ze dadzą ci urodzić i nie będą męczyć tabletkami jak mnie. Zadzwoń do gina, trudno piękny dzien to niech wstaje. Mała Lilianka będzie bliźniaczkiem jak ciocia Wisieńka. Spróbuj oddychać torem przeponowym w systemie wdwch i dłuuugi wydech to przy tych skurczach powinno dac ci szansę na opanowanie bólu jak się na oddychaniu skupisz i zmieniaj pozycje.Czop ci nie odszedł?? Mi w szpitalu mówili, ze czasem w ogóle nie odchodzi wcześniej.Jestem z Tobą i tu i na porodówce:tak:

A ja przespałam w nocy dawkę fenka i po dwóch godzinach obudził mnie taki skurcz, ze aż się wystraszyłam. Potem długo bóle jak na @. Wziełam pskudztwo i pprezszło. No i najlepsze....Dostałam od nich tego fenka w takim pudełeczku w jenej przegródce chyba to się nazywa isoptin a w drugiej fenka i jak brałam teraz rano patrzę a mi zostało po 3 tabletki, czyli teraz po 2 czyli na południe i wieczór a na jutro juz nie....:szok:
Aneta, konwalianka ja też miałam z tymi nadgarstkami tak, przeszło po kilku dniach, na to tylko masaż taki w stronę serca mi pomagał
Aneta jeśli ta biegunka trwa kilka dni to może coś w diecie nie tak. W ciązy jak to się mówi może sucha bułka zaszkodzić.

Dziś wyniki testów kończących gimnazjum, trzymajcie kciuki za mojego Maćka

witaj wisienko.. no kochana, jak Ty masz tabletki na półtora dnia, to kto wie czy nie będziesz następna :) skoro już jak ominęłaś dawkę taki skurcz Cię nawiedził.. oby było tak jak chcesz;-)
&&& trzymamy za wyniki syna.. a powiedz.. on wybiera się do jakiegoś obleganego liceum, co wyniki są istotne? pytam, bo nie wszędzie patrzą na te wyniki (mówię o mniejszych miejscowościach)

dziewczyny Wy też się tak ostatnio pocicie? ja już nie daję rady w nocy.. nie przykrywam się a i tak wstaje jak wymęczona kura

psotka,
daj znać jak po wizycie

Aneta, konwalianka ja też miałam z tymi nadgarstkami tak, przeszło po kilku dniach, na to tylko masaż taki w stronę serca mi pomagał
Mi niestety nie pomaga. Próbowałam już wszystkiego.

Aneta jeśli ta biegunka trwa kilka dni to może coś w diecie nie tak. W ciązy jak to się mówi może sucha bułka zaszkodzić.

Tylko że to nie jest tak jak na biegunkę. W końcu normalnie się wypróżniam, bo wcześniej to i dwa tygodnie przerw miałam w wypróżnianiu.

Zjem jeszcze porządne śniadanko i zaraz biore tel. Wisieńko modle się oby to było to :-(a ten czop nie odszedł albo nawet nie zauważyłam :-( a mężowi mówię że boli a on do mnie idź zrób przysiady pod prysznicem to ponoć pomaga :/

Ostatnia edycja:
konwaliankoja bym chciała po niedzieli jesli można poród zaplanować. Pol ma ostatni egzamin w niedzielę a poszło mu fantasycznie z innymi i chcielibyśmy żeby zamknął ten semestr na przedterminach. I chcę Mackowi spakowac walizkę na ten obóz bo nie wiadomo czy pojedzie 5 lipca czy 28 lipca na ten obóz bo na 28 jest za mało chętnych i maja obnizyć cenę i przerzucić kto się zgodzi na 5. A 5 mogę być nie w stanie go pakować. Więc jak będzie przyszykowana to będzie spokój. Mam nadzieję, ze ten skurcz to źle leżałam czy coś....
Maciek złozył papiery do 2 Lo i Technikum, chce iść albo do Lo , które widać z okien naszego m albo do technikum. LO koło nas oblegane bardzo bo to na prawdę fajna szkoła, dużo tam się dzieje. Dzieciaki mają mozliwość zdobycia fajnego stypendium, wyjazdu na wymiany, jest masa wycieczek sponsorowanych przez firmy ,k tórych szuka szkoła. Wspólpracują z UW i Polibudą. No ale taki to mój orzeł raczej az mocny nie jest. Martwimy się czy nie skopał testów bo stopni nie ma złych..:-)
Aneta to trzeba sie cieszyć bo mnie tez kibelkowy problem męczył i wiem jak to jest, a z ręką w takim razie to już nie wiem
Marzenka na szczęście się kończy
Wydrusiu no i może go w ogóle nie być widać, zjedz spokojnie i zadzwoń. Cały czas jestesmy tu z tobą i odzywaj się kochana. Mów sobie, ze to cud narodzin i spróbuj się uśmiechnąc. :tak:

reklama
Do góry