reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

magia, no dlatego nogi zaciskaj i czekaj:)

Czy wy tez macie taka manię czystości i higieny?? bo ja czasami to chyba nawet przesadzam.. mydło to tylko antybakteryjne do rąk, kibelek ciągle dezynfekuję, nienawidze kranów i klamek w miejscach publicznych dotykać i Michasi też zakazuję:) tak samo jeśli chodzi o wózki sklepowe..szał mnie bierze jak widze jak Michasia je obłapuje... i denerwuje mnie jak ktoś przychodzi do mnie i nie myje rąk po toalecie...brr, wtedy wydaje mi sie że mam wszędzie zarazki..i nie lubię chodzić do takich osób i jeśc u nich cokolwiek...
długo by jeszcze wymieniać:):) dziwak jestem, czy tez tak macie?

konwalianka, hmmm ciekawe co się wydarzy hehe
Ale masz rację, ja mam takie dziwne przeczucie, że musze mieć wszystko gotowe na picuś, poprane wszystko z kosza, umyte podłogi, odkurzone, poukładane..tak w razie czego:) jak juz będę gotowa tak na maxa to wtedy bedę spokojna:)

Ostatnia edycja:
reklama
ja to nie wiem jeszcze co to skurcze :/

Konwalianko nie strasz jej uwazaj na siebie jak cos to pisz kochana co i jak :*

Dodus higiena po toalecie norma ale wozki sklepowe czy klamki no niestety nic na to nie poradzisz ja zawsze jak wracam do domu to lazienka i raczki pod kran...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dodi, ja też nie lubię publicznych toalet i mnie aż odrzuca.. jak tylko wchodzę do domu, to ręce myje.. i niestety wsłu****e się w mycie rąk ta jak TY.. a już najbardziej jak facet idzie do toalety i nie umyje dłoni - odrażające.. wczoraj mówili w wiadomościach, ze podobno 26% kobiet nie myje rąk po skorzystaniu z wc i 63% mężczyzn - brr.. oni przecież trzymają zawsze swoje "ogórki" a później CI poda np. rękę:-D

Konwalianko one są takie jak dość bolesna @. Przy tym mnie mdli i pocą mi się stopy i dłonie. Ale już miałam to wczoraj i przeszło. Właśnie przy tych skurczybykach mam podły nastrój. Nie stres tylko taka jakaś załamka bez powodu.
Dodi zaciskam, zaciskam:-) Ja też dostaję szału jak mój cudny synio siedząc na sedesie masuje od wewnątrz deskę sedesową albo nagle liże rączkę od wózka w Hipermarkecie. Często myję mu antybakteryjnymi chusteczkami te łapki prosiaczki:-)

No tak - ten syndrom wicia gniazda to i ja mam:-) tylko co się ruszę to mnie składa. Ale niech no tylko skończy się ten 37 tydzień. Dam czadu - przeprowadzka, kącik dla Stasia, sprzątanie.

Ostatnia edycja:
konwalianka o jej na sama mysl niedobrze mi :/ rece w ogorki a pozniej czesc bleee...

ja jak sobie przypomne jedna kolezanke w sredniej to az mi sie cos robi normalnie czuc ja bylo moczem... siedzialam za nia w lawce nie wytrzymalam i jej zwrocilam uwage i wiecie pomoglo... nie wiem co bylo przyczyna myslalysmy z dziewczynami ze moze bielizny nei zmienia codzien no ale bez przesady to codzienna czynnosc, mloda dziewczyna a nie dbala o siebie...ahh

konwalianka, jak ja juz musze skorzystac z takiej toalety np w restauracji to stosuję metodę, jak najmniejszego zła heh, kran zakręcam przez chusteczkę i klamke tez tak otwieram heh.. a wózki sklepowe tez mnie odrażają, szczególnie jak widze, że jakies pijaczki sie kręca pod sklepem i żebrają o ten pieniądz z wózka blleee,
ogladałam to wczoraj.. a potem ci taki ktoś poda reke, lub przyjdzie do ciebie i dotyka twoich dzieci albo jedzenia..

Ja tam chyba będę wredna i jak ktoś przyjdzie do mnie i bedzie chciał dotknąć malutkiej to każę najpierw umyć ręce heh niech mnie uważaja za dziwaczkę, a co mi tam!

Moj małż też na tym punkcie jest wyczulony, razem nasłu****emy kto myje ręce a kto nie hehe:)

Magia Moja Michasia też obłapuje wózki z kazdej strony, a potem ręka przy buzi coś robi..a fee, albo idzie z ręką i wyciera wszystkie połki sklepowe:)

Ostatnia edycja:
Dodi ja też nie pozwolę brać dziecka w brudne łapska ani całować w usteczka. Jak można nie myć rąk po sikaniu. Ble... Nie mówiąc już o tych ogórkach:-)

Magia, po sikaniu jak po sikaniu, znam osobę co nie myje nawet po grubszej sprawie!!:szok:
O usteczkach malutkiej nie ma mowy, rączki, stópki, czólko i wszystko inne będzie do calowania tylko dla nas:):)

a mi sie smutno zrobilo chcialam porzadek w tel zrobic ze skrzynka odbiorcza i czytalam eski od mojego ale mi sie teskni no :( dzis chyba poplacze z tesknoty :(
Maly jakos z prawej strony sie wypial az zle mi siedziec gniecie od gory i w pachwinach ahh szkoda mi go ze musi sie w takiej ciasnocie meczyc... a dzis sobie obwod mierzylam doszlo mi 5 cm:szok:

reklama
Dodi ble... no aż mi niedobrze. Albo teraz trąbią o tym EHEC, że trzeba zachowywać higienę i myć warzywa. To znaczy, że Ci ludzie co zachorowali mogli nie myć rąk i warzyw przed spożyciem:szok:
To chyba oczywiste, że jak się kupuje warzywa to należy je dokładnie umyć...
Anulka Przytulam*

Do góry