reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

Rozpakowane Wisienka :) Zylismy sobie prawie 2 tyg na koczowisku, ale w koncu sie udalo. Wozek wybrany (w zasadzie), ale nie bylo czasu na szukanie dobrej oferty.
Bardziej martwilam sie kolyska, mama nie mogla w Krakowie znalezc niczego sensownego. Wszedzie sie czeka 4-6 tyg:szok: Czyli maly spalby w misce (bardzo mi sie ten Twoj tekst podobal). Dorwalysmy ostatnio sztuke w duzym sklepie internetowym, w ktorym mieli na magazynie.

Balkan, ja mam doopke po prawej, boksujace nozki po lewej. USG potwierdzilo. Doopka wypina sie poteznie, nozki czesciej i bardziej punktowo.

Ostatnia edycja:
reklama
margerita - ja będę sama rozcieńczać spirytus w proporcjach 1 łyżka spirytusu na 2 łyżki przegotowanej wody - tak w SR mówiła położna.
oszqrde - Octenisept można używać także do pępuszka. Też mam i pewnie się w praktyce okaże z czego będę korzystać: ze spirytu czy z Octeniseptu.
konwalianka - u mnie w SR położna mówiła, że w niektórych szpitalach praktykują teraz metodę "na sucho" ale, że ona nie poleca bo widziała już nie raz jak długo potem się rodzice męczyli z pępkiem i jakie po drodze "przygody" mięli.
Co do ciasta - wyszło pięknie :) Spróbuj i powiedz czy dobre. Jeśli tak to poproszę o przepis :] Ja sobie dzisiaj podobne kupiłam, a co :pP

U mnie właśnie kominiarze chodzili z kalendarzami na 2012 rok!! Chyba oszaleli!!! Przecież jeszcze nawet połowa 2011 nie minęła..

Witajcie południowo :-)

dziś pogoda bardzo atrakcyjna, upały poszły sobie w precz a z nimi moje dolegliwości :-)

Tylko troszkę słado spałam bo mój mąż chrapał jak najęty, zaciskałam mu nos ale na nic się to zdało więc posłałam mu na kanapie i wytransportowałam go do salonu w środku nocy Ok 2:00 i był spokój :-D

Konwalianka życzę wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń i 100 lat :-)

marzenko w takim razie leż i wypoczywaj, zawsze to lepiej leżeć w domu niż w szpitalu

maqnio trzymam @@ abyś jutro do nas wróciła :tak:

psota oby wyniki wyszły Oki

kociatka witaj ponownie :-)

ja właśnie wróciłam z usg
generalnie wszystkie wymiary, narządy ok oprócz jednego... obwód brzuszka prawie 3 tyg mniejszy niż reszta :-(
lekarka powiedziała, że to jeszcze na granicy błędu i może taka uroda małej, że szczupła będzie, bo ja jestem drobna - ważę teraz 65 kg, ale trochę się zmartwiłam...
w związku z tym waga też nieduża (bo to szacują właśnie z AC)- 2500 kg, czyli w ciągu msc przytyła pól kilo

kurna, zaniepokoiłam się, bo do tej pory wszystkie wymiary były idealnie równe:eek:

pippi, nie martw sie. Moj maly tez ma chudy brzuszek, a duza glowe... Lekarze twierdza, ze to nic takiego - kazdy z nas jest inny, dziec tez ma prawo miec swoje wlasne proporcje. Przeciez te normy sa na Jasia Kowalskiego, wiec odchylenia byc musza i beda. Glowa do gory!

Pipi nie martw sie bedzie wszytsko dobrze... moze poprostu mala jest na diecie zeby dobrze wypasc jak juz bedzie na tym swiecie :) laseczka z niej bedzie :)

Nowa kolezanke witamy :) bo udalo mi sie w koncu doczytac do konca:)

Margeritko spirytus mozna kupic w aptece w saszetkach i jest do tego gazik tak mi siostra tlumaczyla...ja kupilam ale jakis fiolet malpa w aptece mi dala a tlumaczylam jej :/

ja wogole nie wiem za co sie zabrac do pakowania ... z reszt ajak pomysle o porodzie to panika mnie lapie:/

Pippi, jak lekarka powiedziała, że sie mieści w granicach normy, to nie denerwuj się.....

a i zapomniałam - Marzena! Jak lekarz powiedział, że masz się oszczędzać to leż i się oszczędzaj!!!

reklama
pippi nie przejmuj się.. ja wczoraj też po usg dowiedziałam się ze brzuszek małego 2 tygodnie do tyłu (wszystkie wymiary na 37-38 tydzień a brzuszek na 35), ale lekarz powiedział, że nie ma co się martwic.. taki już urok naszych maluszków..

ciasto spróbowane i bardzo dobre, kwasowości dodają truskawki, ale jakby je wcześniej w cukrze dać byłyby lepsze chyba..mogę polecić.. wkleję przepis

a mnie tak boli brzuch (chyba żołądek).. od 2h, myślałam, ze to może przejdzie i się położyłam ale nie nadal boli.. i jak tu nie wziąć nospy jak tak boli..ech

Do góry