reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

Hello Brzuchatki!
jakoś dziś nie mam weny do pisania..... no i jestem, jak pies ogrodnika, bo mój mąż dziś jedzie po pracy na zlot Vespowy, a ja zostaję w domu.... :( jakoś to będę musiała przeżyć.... na szczęście przed wyjazdem kupił mi kilogram truskawek i czereśni, więc się pocieszam....

i rano byłam na posiewie.... jestem ciekawa, czy znowu to świństwo wyrośnie..... ale za to poczułam się, jakby mnie ktoś na wybieg wypuścił - tak się cieszyłam, że z domu wyszłam.... :)

reklama
Witajcie !po pierwsze to trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujace ,wiem ze psotka byla u lekarza ,mam nadzieje ze wszystko wporzadku ,tak jak i u was wszystkie dziewczeta :)nienadrobie wszystkich postow wiec wybaczcie ze sie nieodniose ,ostatnio tak kiepsko sie czuje ze szok ,to przez ten upal chyba ,brak sil ,wiec nawet komputer zszedl na drugi plan ,dzisiaj zmusilam sie zeby posprzatac ,ale tak tylko powierzchownie bo na tyle mialam sil ,mecza mnie mdlosci ostatnio okropnosc ,mala cos ostatnio u mnie tez zwolnila tempo w ruszniu sie moze przez ten upal.ostatnio dopadly mnie skurcze lydek tak bolaly ze szok,dwa dni temy ale w jednej nodze jakby nadal cos siedzialo ,bo przy poruszaniu boli ,biore magnez i wapn moze cos pomoze,wyzalilam sie ,sorki ale teraz jakby lzej na sercu ,ide was poczytac troche :)mam nadzieje ze u was wszystko dobrze :)

Niczka jak 20 sekundowe to spokojnie. Ważne ze przechodzą. Mnie jak łapie to konkretnie :-( w ostatnia sobotę obudzilam sie z tym bólem i trzymalo mnie ( z krótkimi przerwami) do 17.00 aż zadzwoniłam do gina i zaleglam w wyrku.
A z teściowa (i cała reszta) wyluzuj. Niech se gadają... Może to nie wynika ze złej woli tylko wręcz z troski o ciebie i twoje samopoczucie? A ze średnio dobierają słowa...

Malami, mnie tez plery strasznie bolą w tej pozycji, ale wtedy odrzucam poduche, pod szyje daje mniejszy waleczek i leże. To jedyny sposób żeby mi przeszło. Zwykle lezenie u mnie nie działa niestety.

Ostatnia edycja:
Orchidea dziękuję bardzo moje samopoczucie jak to w ciąży w ósmym miesiącu ciąży:) cięzko przewrócić się z boku na bok, szybko się męczę, w te diabelne upały nie mogę złapać tchu i śpię jaj najęta; poza tym łapie mnie panika przed porodowa:(
Faktycznie długo mnie nie było bo młody nie chodził do przedszkola a przy nim to wiecznie coś. Teraz na szczęście małżon rano go zawozi i ja mam dzionek do 15 dla siebie:) więc wróciłam, poczytuję i od czasu do czasu się udzielam:)
Zosia (bo chyba takie imię zostanie) rośnie zdrowo i dokazuje że aż brzuch skacze. Dwa tyg temu ważyła 1800 g. Następną wizytę mam 10.06:)

Teśka mnie Aspargin na te skurcze pomógł. Biorę dwa razy dziennie i skurcze się nie powtarzają. A jak mnie złapało to aż z płaczem się w nocy budziłam taki był ból.

Ostatnia edycja:
emeczka jak chciała ostatnio przyjechać znajoma co pisałam z dziećmi i "różyczką" do nas to przy okazji jak dzwoniła zapytala,a jak się czujesz bla bla 100 pytań do :-D a ja do niej sorry ale ze mną teraz to się tylko ciężarna może dogadać no i skończyła zaraz ze mną rozmowę mojego samopoczucia :-D:-D
balkan leż,jedz i pachnij :-D:-D
teśka wspołczuję mdłości i innych dolegliwości oby przeszło jeszcze przed porodem :tak:
mamucica Zosia super imię kochana :tak: ee to mała rośnie fantastycznie :tak: i oby tak dalej :tak: no tak przy młodym ciężko siedzieć i czytać BB cały czas ...

Mamucica Aspargin ?a co to za lek ?wapn czy cos ?bo ja mam takie musujace.orchideo dziekuje oby przeszlo ,juz niedlugo meta ,ale jak pomysle ze jeszcze 1,5 miesiaca to ojjj to czasem mysle ze nie dam rady :)wczoraj bylam po wypis do szpitala ,jak poszzlam po 9 to dopiero o 13 wyszlam ,w miedzyczasie dla jednej kobiety wywolywali porod a dla drugiej cesarke ,wiec przy okazki zobaczylam dzidzie ,rany az chcialo sie wziasc i utulic :)i pomyslalam ze juz niedlugo ech

Ostatnia edycja:
kkasiulka emi ja mam na 24 -25 lipiec więc też sam koniec prawie :-D:-D jedno mnie pociesza dłużej pojem owoce pestkowe ale z drugiej strony malutką bym też z tydzień wcześniej chciała utulić a co tam najważniejsze,żeby się zdrowo dzieciaczki nasze urodziły i nieważne kiedy ;)

No...więcej nas jest :) W kupie raźniej ;-) Ja też się cieszę, że jeszcze nie rodzę, właśnie z powodu tych owoców :-D Teraz wcinam truskawki, za chwilkę czerweśnie, piję koktajle, zajadam się ciastami z owocami.....A z maluszkiem u boku to już nie da rady....Głowa fo góry - wszystko ma swoje plusy i minusy.

margeritko wiem ze wiesz ale to pierwsze takie nasze rozstanie oby szybko zlecialo...narazie wydaje mi sie ze np gdzies wyszedl gorzej bedzie wieczorkiem:/ jakos trzeba dac rade...

Kochana....Inaczej - nie rycz głupia! (nie obraź nie ofkors - to żarcik taki) Teraz troszkę osobno, ale jaka to będzie radość jak on wróci!!! Będzie dobrze :) Jemu też jest ciężko wyjeżdzać, ale na pewno cieszy się, że ma do kogo wracać :)

Hej ... ja nie chcialam pisacale zaczynam sie juz martwic od trzech dni kilka razy dziennie mam taki bol jakbym miala miesiaczke dostac :/ .... i mozez 5 razy dziennie twardnieje mi brzuch jakbym glaz miala :| a wizyta dopiero 14 czerwca boje sie ze cos nie tak sie dzieje staram sie duzo odpoczywac ale ogolnie dobrze sie czuje tylko te dziwne bole naprawde jakbym miala dostac okres :|

To leżenie z miednicą wyżej to super pomysł, Corin dobrze podpowiada, powinno pomóc. Odpoczywaj, dużo pij....To pewnie te osławione skurcze BH, przepowiadające, organizm przygotowuje się do finiszu. A co do teściowej........Łłłłłooooo......ale, za przeproszeniem, głupia baba!!!! Teraz każe Ci rodzić???? Jak by to było takie proste, to ciąża trwałaby 7 miesięcy, a 9!! Ty to się kochana nie denerwuj za bardzo, ale poślij męża z odsieczą. Niech im nagada do słuchu, bo chyba zmysły postradali od tych upałów.....Ty się męczysz, ale dbasz o siebie i dzielnie wszystko znosisz, a tu jeszcze takie teksty, no nie pomagają, na pewno. Tulam mocno i przesyłam pozytywne fluidy. A tel o 7 nie odbieraj :p

Cześć brzuszki!Melduję się po usg,robiła mi je bardzo niemiła położna,która niebardzo chciała mi powiedzieć co i jak,powiedziała,zobaczysz na piśmie,a że dziś nie było lekarza tylko one w gabinecie usg a niestety mają takie przepisy,ze lekarz musi to podpisać to nie mam na papierze.Z tego co zrozumiałam(w dodatku nie w j.polskim)więc nie do końca wiem czy dobrze zrozumiałam,synuś ma głowkę na górze,jest mały wg niej tzn 2220 g. Staram się nie nakręcać do niedzieli( dostanę na papierze wyniki usg),potem je sobie przetłumaczę i zobaczymy.Zresztą to lekarz prowadzący jest od interpretowania wyniku a nie wredna położna:))

reklama
hej wybaczcie nie doczytam wskakuję tylko na chwilę
mimi i tak trzymaj olej kozę i tyle ;-)ja tam lekarzem nie jestem ale waga wcale nie taka mała . u mnie synus ma 2600 g

ubranka poukładane ale wszytskiego nie udało mi się poprasowac....pierwsze poszły szpitalne i najmniejsze reszta na bieżąco

mailuj dzikuję za wprowadzanie spokojnej atmosfery przygotowań .....jak mam stresa myślę o tobie ;-)

corin - poczta jutro wybacz .... za zwłokę

całuski dla was znikam ...ruszam zaraz na aptekę i powoli koncówka

wieczorkiem poczytam co u was

Do góry