reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

reklama
Witajcie, jakoś nie mialam czasu wczoraj na wieczór siąść... wczoraj poopralam poprasowalam poukladalam se w szufladach.... tylko torby nie spakowalam...... ale jakos weny nie mam do tego.
Katerina spokojnie ja od 20 tyg na usg wychodzilo ze brzuszek jest o tydz mniejszy.... od reszty ale gin mowil ze spokojnie........ kazde dzidzi ma swoj rytm wzrostu nie ma sie czym dolować spokojnie.......!!! gowa do góry!!!

Gona1 po pessarze uplawy mogą być wodniste, odkąd ja mam 29 tydz mam ich ogroma i duzo i wyciekają co raz i jak sie zatrzymają na krązku to jak hurtem wylecą to ogrom ale sie nie denerwuje i ty tez sie nie ztresuj bedzie dobrze i spotkamy się na porodówce zobaczysz bedzie dobrze grunt to nasze pozytywne myslenie

Wyniki usg tez się mogą róznić.... i juz ja się nie stresuję bo moj bąbelek jest mniejszy ale gin mi mówi ze i ja drobna jestem i nie musi byc niunio po tatusiu, a sama widze ze ja mam wiecej genów dominujących a mąż recesywnych wiec zobaczymy..........

buziam was Wszytskie glowy do góry!!!
Co do spania to ja już od 3 dni nie moge dobrze spac..... w nocy katorga co się uloże na boku to mam wrazenie ze i tak ciśnę malego bo tak daje popalić... a wlasnie jak wstajecie do kibelka w nocy to maly wasz tez bryka bo moj za każdym razem....... sie rusza heeh a myślalam ze spii.. wredotka jedna i pozniej weźźź zaśnij....... ech..... moj maż tez śpi już czujnie jak jest w domku a nie w pracy bo jak wstaje zawsze sie pyta gdzie idziesz.....a ja no gdzie ja moge isc heheh do kibla heheh

Dzis mam lenia i w glowie mi sie kreci lekko.....moze to ciśnienie..... ale nie mam cisnieniomierza w domku wiec........ czekam az mąz przyjdzie....... a dluży mi się strasznie czas..... tydz nie chodze do pracy i masa....... moze zacznę torbe pakować do szpitala. Bo mama się drze na mnie ze już powinnam spakować ja i niech stoi. A ja się boję ze jak spakuje to ja sie za szybko rozpakuje.

Wiecie co moze nas tak mdli bo takie upaly sa :( mi ratuje zycie tymbark jakblo z mieta ... z lodowy... ale na wieczor mdli mnie jak cholera i w ciagu dnia czasami tez... :/ a co dziwne tak goraco a ja bym mogla jesc slodycze tonami ... :|
a teraz ... czuje wszystko w przelyku bleee... :( dzisiaj serwuje na obiadek sandacza suroweczke polecam :*
A pozniej małż mnie na kolacje gdzies wyciaga
Tylko co ja ubiore ? heheehehe :p juz ledwo coo sie mieszcze... a sukienka jak mam pomyslec ze mam wyjsc w jakim kolwiek sztucznym materiale to mam spocone posladki :| przepraszam za bezposredniosc ale .... bawelna to moj przyjaciel !!! Od poczatku ciazy

Witam, należę go grona lipcówek i choć od dawna się nie odzywałam to regularnie Was podczytuję.
katerina84 u mnie już usg połówkowe wykazało, że Mała jest za malutka w stosunku do tyg ciąży(miała wymiary o 2 tyg za małe). też się strasznie wystraszyłam, bo w połączeniu z obniżoną ilością wód płodowych straszono mnie, że może przestała rosnąć może mieć jakieś wady lub hipotrofię itp. mój lekarz prowadzący zareagował spokojnie i przepisał mi polocard (kwas acetylosalicylowy),który poprawia przepływ wszystkich skl odżywczych z łożyska i po 2-3 tyg brania go wszystkie wymiary wróciły do normy wyjątkiem brzuszka bo podobno obwód brzuszka raczej nie ma szans nadgonić (i został jej tak 2 tyg za malutki w stosunku do reszty). nie martw się bo na tym etapie ciąży spowolnienie wzrostu nie jest już takie straszne dla dziecka bo i tak ma większość organów wykształconych. pewnie przepiszą ci podobny lek. ja mam zakonczyc jego branie w 36 tyg. myślę, że wg tego co tez czytałam na ten temat to w najgorszym razie urodzisz troszkę wcześniej.
PS czekanie na kolejne usg jest straszne, ale 1 tydz różnicy to bardzo mało, o hipotrofii mówi się gdy jest ponad 2 tyg. więc równie dobrze może to być jakiś błąd pomiaru.

Dziękuje Wam za slowa otuchy, troche sie uspokoiłam na razie, choc wciąż o tym myslę. Ale na razie to tylko przypuszczenia wiec postaram sie przeczekac ten okres do kolejneg usg (przyszły wtorek). Jeszcze raz bardzo dziekiuje :*:*:*

Veronique - również zyczę wszystkiego najlepsze, spokoju, zdrowia i szczesliwego rozwiązania :*

Piszecie o biegunkach.. Ja bym sie chcetnie zamieniła - mam straszne zaparcie od kilku dni i nie moge sobie z tym poradzic. Juz sama nie wiem co mam zrobic, zeby sobie ulżyć. Tzn wiem co mam zrobic, ale właśnie nie mogę... :-p:zawstydzona/y:

hej Baloniki!!

czy moze mi ktoras z Kochanych Lipcóweczek oddac troche tego pociągu do spania? bo ja juz nie wiem co robic. polozylam sie o 23"30 a zasnelam po 5 rano, pol nocy ryczalam z bezsilnosci a drugie pol ogladalam tv, wkoncze sie.teraz ledwo na oczy patrze.siet! za oknem upal, okien nie odslaniam, bo ugotowac sie mozna. Ja staram sie wogole nie wychodzic na takie slonko, chyba ze na szybko do ogrodka pod drzewko.
katerina kochana ja tez mam st. dojrzalosci lozyska II, mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze!!

wszystkim balonikom buzi w brzusi:*!!!

Jestem z powrotem.
Veronigue-wszystkiego najnajnaj...
Czy u Was też tak dzisiaj gorąco? Idzie zwariować. Chyba ciśnienie znowu mam jak u trupa, bo na nic nie mam siły, a miałam taaakie plany...Dobrze, że chociaż oszukane gołąbki się pyrkolą...żeby jeszcze tak nie śmierdziały :-D

Aha, czy Wam też zmienił się ostatnio nos? Bo mój zrobił się jak kartofelek :tak:
Jak ostatnio leżałam w szpitalu, tak samo miała dziewczyna leżąca obok i lekarze zgodnie stwierdzili, że jeszcze kilka dni i urodzi.

Pytacie o remont. Otóż remont trwa, małż z ekipami się rozkręca i tylko przelewy robię netem bo mi faktury donosi :-( Juz mamy pierwsza podłogę, niemal cała elektrykę i hydraulikę. Także prąd i woda do porodu na pewno będę a z resztą to się zobaczy, na co starczy kasy. Dzisiaj 31 więc chyba można mieć już pewność, że wszystkie mnie posłuchałyście.Dzięki, czuje się jak Królowa :-)
A wyniki usg, które was niepokoją. Mój gin zawsze powtarza ,ze jest kilka czynników, które mówią o jakimś schorzeniu. Na podstawie jednej przesłnki nie ma co wyrokować i załamywać rąk.

reklama
No i rano miałam isc na spacer i zasnęłam smacznie ( wreszcie!)a teraz to za gorąco zeby wyjsc...
maqnio ja dzis jak debil lezałam w nocy w łózku az sie jasno zrobiło......obmysliłam chyba najblizsze 2 misiace życia hehe
Vero wszystkiego co najlepsze kochana!
A mnie cos gardło alergicznie swędzi i nie wiem od czego bo to n i epora juz u mnie na takie objawy- moze truskawy uczuliły mnie???

Do góry