reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

u mnie zaraz obiad:) odmrażam gołąbka ( czyt. lubię też kanarki) i ziemniaczki z koprem -jakoś mnie głód opętał.

corin może masz i rację jakoś może sobie poradzę.

reklama
ja nie strzygę tylko kremu używam, więc jest mniej urazowe, jakby co.... :) i mniej kłujące odrasta....

ja dziś się biorę bohatersko za stopy!

muszę się czymś zająć, bo jestem nieustająco głodna - zjadłam już jogurcik z płatkami, potem kanapeczki z bułki, a teraz serek z pomidorkami - na razie muszę przystopować, ale jeszcze coś bym zjadła - najchętniej słodkiego - dlatego nic takiego w domu nie mam... :)

ja tez głodna znówwww! mimoże juz dwa sniadanka były myslę o obiedzie! może z pół h jeszcze wytrzymam hahahha

Nie wiem czy w tym wątku. Dziewczyny zaglądam do Was i podczytuje, ale tylko tyle. Jednak mam problem i pytanie do Was.
Byłam dziś na usg i mam iść jeszcze raz w środę, bo lekarza niepokoją jelita dzidzi, są jakby powiększone (gazy-pęcherze). I kontrolnie powtórzyć trzeba usg. Martwie się, miałyście styczność z taką dolegliwością. Co to może oznaczać i z czym się to wiąże. Lekarz za dużo mi nie powiedział, bo diagnozy nie ma jeszcze, jeśli potwierdzi się to samo dostane skierowanie do szpitala. Boje się. Na necie nie mogę nic znaleźć, bo nawet nie wiem czego szukać.
Poza tym inne pomiary, narządy w porządku, dzidzia waży 2650kg. Termin na 03.07.
Bałam się o wagę maleństwa bo ja sama przytyłam tylko 7kg, ale pewnie to przez diete cukrzycową (mam cukrzyce ciążową).
Odpiszcie prosze.
Przepraszam że nie odpisuje Wam.

Magia wiem, że pomysł może brzmieć dziwnie, ale my 2 lata temu kupowaliśmy meble do kuchni w ikeii. I osobiście jestem z nich bardzo zadowolona. Co prawda nasz kolor był jedyny z drewna, a reszta to albo jakieś sztuczne albo ze sklejki. Mam też kolegę, który ma już dłużej taką kuchnię i też jest zadowolony. Tylko to niby nie są meble na wymiar, ale do standardowych kuchni zazwyczaj akurat wchodzą a cena jest niezła. No i można sciągnąć od nich program i zamemu sobie zaprojektować. Ja w ten sposób miałam kilkanaście wersji zanim w końcu stwierdziłam, że tak będzie najlepiej. program od razu cene wylicza. Tylko jeżeli się samemu nie składa (a nie jest to najłatwiejsze) to trzeba jeszcze ten koszt wziąć pod uwagę, a jest spory. A to nasza kuchnia zaraz po montarzu.
Zobacz załącznik 358809Zobacz załącznik 358810

Ania, ja Ci nie wiem, co to może być - radziłabym tylko iść teraz do dobrego specjalisty od USG z dobrym sprzętem.... czytalam juz o kilku przypadkach wad wykrytych podczas USG, a na powrtórnym USG okazywało się , że wszystko w porządku, więc nie martw się na zapas i nie czytaj w internecie, bo możesz się tylko bardziej zdołować. Trzymam kciuki i daj znać po kolejnym badaniu - znajdź tylko dobrego lekarza - ja mam takiego, ale w Warszawie.....

aniajw.. ja nie spotkałam się z taką dolegliwością maluszka, ale wiem jedno, nie ma sensu się stresować a już na pewno nie szukaj informacji w internecie, bo tylko się dodatkowo zestresujesz.. wiem, że to nie proste, ale poczekaj do środy, wówczas zapewne wszystko się wyjaśni.. trzymam kciuki za pozytywne rozwiązanie.. może to faktycznie tylko gazy..

a ja taki leń, bo nawet mi się nie chce doprowadzić do porządku.. dopiero zęby umyłam i oko malnęłam, bo bez tego, to jakbym nadal brudna była.. a skoro o jedzeniu, to ja właśnie zjadłam dwa kawałki pizzy z wczoraj - mniam..a teraz bym coś jeszcze zjadła.. obżarciuch ze mnie :cool:

a właśnie, Magia, sąsiadka moja ma meble z ikei, teraz oni robią na zamówienie i są naprawdę niezłe.. tyle, ze my chcieliśmy fornirowane a takich nie mają, ale jeśli chodzi o mdf to mają porządny wybór od matowych do takich z połyskiem i ładnie się prezentują.. wykonują nawet projekt, więc może warto się przejechać i dają nawet do 25 lat gwarancji!

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny ale Wy szybciutko odpowiadacie, dzięki za pocieszenie. Czekam do środy, co się wyjasni, co do lekarza mam zaufanie, prowadził moją pierwszą ciążę, ale na pewno w razie potrzeby poszukam innego od USG.

Do góry