reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

o rany, co nadrobiłam, to musiałam czytac dalej i teraz już zapomniałam, co komu chciałam napisać....

Teśka, Emka, gratuluję udanych wizyt. Emka - ja uważam jednak, że lekarz wie, co przepisuje - ja w szitalu brałam scopolan - jak go wykupiłam to przeczytałam, że przeciwskazaniem jest ciąża - myślę, że jednak w szpitalu nie chcieli mi zaszkodzić - chyba wiedzą lepiej, a na ulotlkach zawsze ostrzegaja na wyrost.....

i chciałam Was bardzo, bardzo mocno uściskać!!!!

aha - przypomniało mi się - Wisienka - oczywiście, że 28 mm, a nie 28 cm.... ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Malamii, przestała się skracać, a w normie to ona jest, według mojego lekarza, cały czas, tylko, że na początku miała 5,6 cm, a teraz ma 2 cm. A ile cm ma Twoja szyjka?

Balkan, ja Ciebie też moooocno ściskam:)

Jeju dziewczyny ta zgaga ie pozwala mi funkcjonowac. Fuj paskudna.
konwalianko ja mam urodziny 10 czerwca ale wole urodzić po 15tym.Emilka byłaby bliźniakiem:-)

psota, tak na oko, jak mi gin pokazywała to miała z 5 cm, a teraz będzie miała ok 3 cm.
Mały podobno bardzo napiera główką. Dlatego mam leżeć najlepiej z pupą w górze, żeby odciążyć trochę. Najlepsze, że ja nie czuję żadnych ucisków, skurczy itp.

Dziewczyny z wieloma lekami tak jest. Producenci piszą na ulotkach, że nie wolno stosować w czasie ciąży a lekarze i tak przepisują. W większości przypadków stosują takie leki od lat u swoich pacjentek i wiedzą, że nic złego się nie stanie. A na pewno przy niektórych objawach nie stosowanie tych leków może mieć gorsze skutki niż ich używanie. Dlatego ja w tej kwestii ufam mojemu lekarzowi. W końcu to on ma wiedzę i doświadczenie.

balkan mozliwe ze masz racje z tymi lekarstwami, ale wiesz.. ja jestem jakos bardzo obsesyjna na tym punkcie, a jesli nie mam jakis wielkich problemow ze MUSZE brac tabletki to chyba jednak ich brac nie bede, choc zapytam jeszcze w aptece. Niby to nie jest mieszanka wybuchowa tylko 3 witaminy B12,B6 i B1 wiec na dobra sprawe ....

Psotka jak ty zapamietujesz tyle odpowiedzi, co komu odpisac. Ja zawsze sie staram zapamietac 3 ostatnie a i tak zawsze zapomne 2 :-D i mam nadzieje ze bedzie tak jak mowisz, ze mala sie odwroci, juz lezalam 15 min w podporze kolankowo-lokciowym :-D tak jak wisienka mowila, bede to powtarzac kazdego dnia, moze sie uda jak i u niej sie sprawdzilo :-)

konwalianka moja sie uspokaja jedynie jak chce ja nagrac i jak jej swiatlem wale po buzi (chyba) , radze wiec nosic przy sobie latarke, ale dziwnie to dosc bedzie wygladac gdy chodzac po ulicy bedziesz swiecic latarka po brzuchu :-D :-D :-D

Malamii, to całkiem długa szyjka, ale słuchaj zaleceń ginka. A oszczędny tryb życia i małe leniuchowanie w naszym wstanie wskazane:) U mnie mały nie napiera na szyjkę, ale od 28 tc mam non stop nadkurczliwość macicy i skurcze, to też ma wpływ na szyjkę, ale jakoś na razie się dzielnie trzyma;) Będzie dobrze, tylko spokojnie, już niewiele zostało:)

Em_ko, a bo ja jestem mała cwaniara, piszę odpowiedzi w Wordzie i przeklejam później;)
Pewnie, że maleńka się obróci, trzymam kciukaski:) Mój Dawidek ma teraz ułożony najgorzej z możliwych, bo poprzeczne, ale też liczę, że strzeli kilka fikołków i przyjmie prawidłową pozycję do startu;)

Ostatnia edycja:
Witam ponownie:-)wcinam makaron z truskawkami;-)
Emka jest jeszcze czas moze mala sie obroci a cco do lekow ja niby ufam lekarzowi ale zapytaalbym jeszcze w aptece:tak:
Balkan o to masz juz sporego chlopca niedlugo mojego dogoni;-)
Teska dobrze ze lakarz taki zapobiegawaczy, ja w szpitalu juz bylam 16 dni wiec jeszcze nie masz zle:-)
Malamii jeszcze nie jeszcze nie taka zla ta szyjka ja mam cm ale lez tak jak kazal lekarz nic lepiej nie pomaga od lezenia:-)
A co do sal ja tez wolabym 2 osobowa bo ktos zerknie na malego gdy wyjde do lazienki a odwiedzin u mnie na sali nie ma wiec nikt siedzial nie bedzie;-)
Bylam w carrefourze byla degustacja czekolady nie chcialam wiec dostalam pojemnik na kanapki dla dziecka, kiedys sie przyda:-)

Psota ty cwaniaro :-D ja na to nigdy nie wpadlam hahah no toz to dobry pomysl :-D

anula dawaj ten makaron z truskawkami :-D ale juzzzzzzzz!!!!!!!!!! no to juz mi przypomnialas na co mam ochote :-D jutro kupie truskawy i zrobie makaron z truskawami , jacieeeeeeeeeee :-D

a jeszcze co do sal 2 osobowych. Kumpela mi opowiadala jak lezala po cesarce z malym i kolo niej laska (z rumunii) , i to dziecko jej caly czas plakalo i kumpela mowi do niej ze ma kupe, a ona do niej ze pozniej zmieni. Dziecko godzine z kupa lezalo a ta nawet sie nie wybierala zeby ja przebrac. To moja kumpela sie ta mala zajmowala bo laska NIE UMIALA a jej bylo szkoda malenstwa. Wiec tez zalezy na kogo sie trafi :-D
A laska byla bez ubezpieczenia wiec porod jej odebrali ale miala minimalna opieke medyczna i higieniczna

Ostatnia edycja:
Emka a bierz mam jeszcze sporo:-)a co do diety nie sluchaj pozniej schudniesz, ja mam +15 i sie nie martwie:-)

reklama
Dziewczyny, spróbujcie truskawek z makaronem ryżowym i białym serkiem twarogowym, pyyyycha! i mniej kaloryczne;)

Do góry