reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Co do prasowania to za miesiąc, dwa sobie odpuścicie i przód i tył ;-) Okaże się, ze wystarczy ładnie powiesić. A bakterie będą dzidziowe więc przed czym ją chronić?

ja po porodzie byłam na 12 osobowej sali i to dopiero była masakra. Ja tam wolę być na 2 bo zawsze można zasłabnąć i jest ktoś kto to zauważy

reklama
Już po przedstawieniu.
Jak przeczuwałam łza się w oku zakręciła i chlipałam:) Zrobili imprezę na dworze więc przynajmniej duszno nie było:)

Rozstępów na razie nie mam i mam nadzieję, że się ustrzegę jak w pierwszej ciąży:) Od początku po każdym prysznicu wcieram w mokry brzuch, cycki i uda oliwkę dla cięzarnych, taką z Rossmana. Uważam że super nawilża i jak zapominam jej zastosować to wtedy brzuch swędzi.
To swędzenie to chyba objaw rozciągania skóry.

Moja mała już od dłuższego czasu głową w dole. Doktorka twierdzi, że to jeszcze nic nie przesądza bo dzidzia ma sporo miejsca więc kozły fika.
Tak więc maluchy siedzące też mogą jeszcze stanąć na głowie:)
Czego mamusiom oczywiście życzę:)

Ok. 14 czerwca, bo mam problem z donoszeniem każdej ciąży i gin powiedział, że muszę wytrzymać do 37 tyg. i nie będzie dłużej czekał, robi cc. A że wg USG dzidziuś ma 34 tyg. i 5 dni to wypada 12 czerwca. W poprzednich dwóch ciążach rodziłam w niedzielę przez cc więc mój gin śmieje się, że teraz bedzie pewnie tak samo. Powiedział nawet, że specjalnie weźmie sobie wtedy dyżur :-D

No cóż - w końcu od 4 tygodni chodzę do niego co tydzień, więc chyba trochę na mnie zarobi. ;-)

wlasnie czytam ulotke z tych lekow ktore mi dzisiaj kekarz przepisal na bol w nerwach w biodrze i wiecie co pisze?

NO TOME HIDROXIL B12,B6,B1:
-si esta embarazada o en periodo de lactancia

w tlumaczeniu: ,, nie przyjmowac hidroxil b12,b6,b1 jesli jestes w ciazy badz w czasie karmienia piersia :eek: i ku*** badz tu madry czlowieku :wściekła/y: jeszcze zaplacilam za to chu*stwo 11 E bo nie jest refundowane ... :wściekła/y: ani mi sie sni tego brac, czy oni sa nienormalni ze przepisuja leki dla kobiet w ciazy ktore sa niedozwolone???? :/

emka czy ci lekarze nie wiedza co przepisuja.

a oto lozeczko i komplecik z allegro ktory dzisiaj do mnie dotarl, specjalnie dla was ubralam.
IMG_3525.JPG

Ok. 14 czerwca, bo mam problem z donoszeniem każdej ciąży i gin powiedział, że muszę wytrzymać do 37 tyg. i nie będzie dłużej czekał, robi cc. A że wg USG dzidziuś ma 34 tyg. i 5 dni to wypada 12 czerwca.
no cóz.. ja nie mogę tego powiedzieć, bo to moje pierwsze.. wiadomo jak to jest z cc, ja nastawiam się na poród sn, więc napewno tak wczas nie pójdzie :)

Silwia, bardzo ładny..
emka, ja też tak miałam z lekiem od dermatologa..i tez zapłaciłam kupę kasy i leży i czeka..

konwalianka pomyslalam sobie ze zaczne go brac od jutra, ale cos mi podpowiedzialo : ,,przeczytaj ulotke bo z tymi debilami nigdy nic nie wiadomo" no i masz ci los, tak jak podejrzewalam. Producent pisze NIE BIERZ W CZASIE CIAZY a lekarz mowi: 2 RAZY DZIENNIE :wściekła/y::eek:
a najlepsze w tym jest to, ze jestem kompletnie bez kasy w tym miesiacu i nie chcialam ruszac ostatnich pieniedzy ktore mi na koncie zostaly, a ten pieprz*ny lek 11 E kosztowal, to ja sie wyrzeklam polowki arbuza za 3 E zeby nie wydawac kasy ale za to wydalam 11 E na lek ktorego i tak brac nie bede :/ szooooooooooook

Iwonus ja im nie wierze, jesli ktos napisal na ulotce ze nie mozna to nie napisal tego z widzimisie tylko dlatego ze tak jest. Ja ryzykowac nie bede a jak mnie bedzie bolalo wezme paracetamol i juz, tyle wytrzymalam z tym bolem to 1,5 miesiaca mnie nie zbawi. Przede mna wiekszy bol ktory bede musiala wytrzymac...

reklama
dziewczyny oglądałam wydarzenia tylko że za póżno zauważyłam ale pokazywali bliżniaki które przyszły przedwcześnie na świat dziewczynka ma 500 g :szok: a jej brat 820 g :szok: dziś dziewczynka miała robioną operację serduszka a jutro jej brat. te dzieciaczki były zawinięte w takie folje...Boże aż się serce kraje...

Do góry