reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Jeju ja tylko umyłam lodówkę a wy tu epopeje narodową nową trzaskacie:-D
emka daj spokój tym dietom teraz, masz rację jakos chyba późno, ogranicz najbardziej tuczące i zyj radośnie końcówką ciązy. Moja Emisia się obróciła po tygodniu gdy codziennie leżałam 15 minut w pozycji kolankowo -łokciowej, to podobno moblilizuje dziecko bo ma więcej miejsca. I jeszcze świeciłam do niej latarka od główki kołem do dołu. Nie wiem co pomogło ale się obróciła.
balkan ciesze się, ze wszystko dobrze ale szyjka chyba 28mm czy może wysokość macicy 28cm?
Teska dobrze, ze malutka zdrowa a szpitalem się nie przejmuj , zrobią badania i będzie dobrze. Koniecznie daj znac ze szpitala jak u ciebie
Anulka mnie pieką brodawki ostatnio kupiłam krem i smaruje to jest lepiej.

Nie mam żadnego nowego rozstępu. Z amckiem zrobiło mi sie kilka na piersiach i boku ud ale są cieńkie, ze prawie niewidocznie. Z nim smarowałam się kremem Fissan a teraz co tubka to innym plus oliwka i oliwkowy balsam z ziaji. No zobaczymy. Tamte rozstepy zauwazyłam dopiero po ciązy więc może zrobiły mi się jak już chudłam. Ale ja i tak mam tak pocięty brzuch, ze żadna rozstepowa blizna mi nie straszna

reklama
teśka pójdziesz, zbadają, uspokoisz się, a dwa dni szybko zlecą:-) lepsze to niż w domu w niepewności się stresować
zorah spokojnie, dzieciaki teraz tyją z dnia na dzień, moja w 32 ważyła ok 1900 i to jest ok
zobaczę ile będzie miała bo ostatnie usg mam w 36 tyg, czyli już niedługo...:-) właśnie, kiedy macie to ostatnie usg?

a ja się okulistą stresuję... a wizytę mam dopiero na 19:-(

aha Iwnouś w szkole na skurcze łydek polecali nam pozycję z jogi psa z głową w dół - czyli klękasz sobie na czworaka i z tej pozycji tyłek do góry aż wyprostujesz kolana - stopy i dłonie na ziemi na szerokość bioder, głowa w dół
tak trzeba wytrzymać kilka minut i powtórzyć kilka razy

Ostatnia edycja:
a jak to jest ze skierowaniem do okulisty? czy każda ciężarna musi przejść to badanie czy tylko te z wskazania? Pytam, bo ja mam wadę wzroku, której nie da się wyleczyć (upośledzenie zółtej plamki). Mój lekarz póki co nie wspominał ani o zbadaniu wzroku, ani kręgosłupa..

pippi, ja mam wizytę u lekarza 8 czerwca, gdzie będę miała usg.. na bardziej szczegółowe nie dostałam skierowania, więc pewnie on uważa, że to co zrobi będzie wystarczające..będzie to skończony 36 tydzień;
swoją drogą ciekawe która z nas pierwsza urodzi, w końcu jeden dzień różnicy między maluchami :)

Iwonuś, bardzo przyzwoicie:tak:

Ostatnia edycja:
konwalianka to pewnie to jest to samo usg moja gin kazala mi właśnie w 36 zrobić - ja mam 9 :-) czyli też początek 37 tyg bo tak mi się udało umówić i też nie mówiła o jakimś szczegółowym ,więc pewnie standardowe będzie

z okulistą to ja sama zapytałam, bo mam wadę wzroku, więc powiedziała, że warto skonsultować, ale nie samą wadę tylko siatkówkę i ciśnienie w oku, żeby wykluczyć ew. konieczność cesarki
jak to jest ok, to wada nieważna, nie wiem, jak to jest z tą plamką...

skierowania nie dostałam, bo okulistę mam w pakiecie opieki medycznej z pracy i nie potrzebuję, więc po prostu się umówiłam na wizytę

no ciekawe która pierwsza:-)chociaż ja też mam termin na 5 lipca tak jak widzę u ciebie, tylko suwaczki jakoś inaczej nam liczą....

Ostatnia edycja:
wisienko bede tak sie podpierac na lokciach jak mowisz, moze jej to cos pomoze i laskawie zmieni pozycje. 15 min dziennie a 20 czerwca sie okaze na USG czy pomoglo :-)

u nas pada, cale szczescie bo takie upaly byly ze ledwo co dyszalam, przynajmniej sie troszke odswiezy powietrze..

pippi, to może i ja się umówię.. też mam prywatną, w lux medzie, więc w sumie co mi zależy..

Cześć Dziewczyny
Widzę, że przewaga terminów na 5 lipca(tez tak mam), ale chyba rozpakuję się koło 14 czerwca. Rewelacją byłby 12 czerwca-data urodzin mojego męża :-D
Gocha, a skąd przeczucie, że akurat wtedy? Dla mnie rewelacją byłby 8 czerwiec, bo 7 mieliśmy wesele, a 9 oboje z mężem mamy urodziny, to 8 byłby w środeczku..no ale nie ma co się nastawiać to jednak nieco za wcześnie..

reklama
Emka, ciesze sie ze wizyta udana. dieta sie nie przejmuj.Ja tez mialam zrezygnowac z paru produktow, ale niestety sila wyzsza. Non stop glodna, a teraz to nie mam wogole apetytu, chyba ze owoce. a mala napewno sie obroci.
Balkan tobie tez gratuluje wizyty, date ci zmienili, a myslalam ze bedziemy rodzily razem. :-)
Teska24 mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. trzymam kciuki

ja to nie uzywam super kremow na rozstepy. Jedyny moj krem to krem nive soft. Na poczatku kupilam specjalna oliwke dla kobiet w ciazy, ale po niej cale cialo mnie swedzialo. potem wyprobowalam oliwke dla niemowlat i to samo. narazie jestem bez rozstepow (tfu tfu), jedynie mam te ktore mialam przed ciaza na udach, ale to inna historia.

Do góry