reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

zorah jak narazie nie widac zeby byly ale jak tylko zaczna swedzic to balsam i heja tylko ze juz to nie pomaga wczesniej jakas ulga byla a teraz lipka...

reklama
MADZIA przepisal mi ja zebym tych 3 kg miesiecznie nie przybywala, ale nie 1.5 miesiaca przed porodem, bez przesady, i tak i tak mnie ta dieta juz niczym nie uratuje, tyle ile bede musiala jeszcze przytyc tyle przytyje i juz, mogl mi ja wczesniej dac to bym sie stosowala i zobaczyla czy w ogole dziala. Szwagierka tez ja miala i powiedziala ze po tygodniu opadla calkowicie z sil bo to jedzenie nie bylo wystarczajace dla niej i byla non stop glodna. Ja nawet jak dobije do tego 80 kg to pozniej sie zajme dietami w polaczeniu z cyckiem przyniosa szybsze rezultaty niz ta cala dieta cud :-D

no jasne nie ma co wariować.. ważne, abyś Ty się dobrze czuła.. ja też nastawiam się na walkę z nadprogramowymi kilogramami po ciąży.. mój Paweł mówi, że to czas dyspensy i abym korzystała póki mogę, a później będzie mnie wspierał w walce, więc muszę go słuchać:-D

ja też całe ciało smaruje (tak często jak się da) i co, na brzuchu nie mam rozstępów, a na piersiach, od dołu mam i to sporo.. nie wiem od czego to zależy..

kurde nie mogę za wami nadążyć :cool:

"em_ka" trzymam kciukasy aby mała się odwróciła, ma jeszczę trochę czasu, napewno da radę :tak:

anulka mnie też swędzi biust ale bez biustonosza chodzić nie potrafie, gdyż mam takie ciężkie cycki że ledwo je poradzę a w cyckonoszu to sobie ładnie siedzą a i nie leżą na połowie brzucha :-D

Odnośnie ciuszków. Piorę w normalnym proszku takim jak wszystkie ubrania i płukam w lenorze sensitive (niebieskim z dziewczynką) nie kupuję specjalnie dla dzieci gdyż one są drogę a jak skóra takiego maluszka przyzwyczai się do niego to będę musiała ciągle z takiego proszku korzystać. A jeśli chodzi o prasowanie to normalnie przód tył i do komody... dziewczyny bez przesady :tak:

konwalianka ja mam identycznie, skora na brzuchu taka napieta ze az mnie swedzi, piesi nie urosly mi az tak bardzo, skora na nich jest luzna a rozstepy zaczely sie od dolu piersi a teraz mam nawet od gory :/ a na brzuchu zero ... nie mam pojecia czemu tak jest :confused:

Hello Dziewczyny!

Doczytam Was poźniej, a na rzie melduję się z wizyty. Mateusz zdrowiutki! Waży 2,1 kg, łozysko ok, wody ok. Lekarz powiedział, że absolutnie mi szyjki badać nie będzie, bo i tak to juz za późno na Pessara i mam leżeć, zbadał szyjkę przez brzuch - ma 28 cm i jest zamknięta od strony Mateusza. Termin mi sie przesunął z 17 na 6 lipca.

Aha Mateusz ułożony jest miednicowo po prawej stronie - są szanse, że się jeszcze odwróci, ale w moim przypadku to i tak wszystko jedno....

No i podobny jest do Tatusia - ma zdecydowanie Jego nos - później wrzucę zdjęcie.

Ale jestem szczęśliwa, że z maleństwem wszystko w porządku.

Trzymam kciuki za wizytę Maqnio i idę czytać, czy już wcześniej nie ma sprawozdania.... :)

Iwonus ja tam wielkich nie mam cycuchow a przez ten duzy brzuch to wydaja mi sie marne jeszcze na boki sie rozchodza;/ ehh musimy jakos dac rade:)

wiecie dziewczyny,rozstępy zależą głównie od tego na ile nasza skóra zniesie rozciąganie... znam taką kobitke co urodziła 5 dzieci a figurę i stan skóry ma taki jakby nigdy nie rodziła....moja mama miała nas dwoje i zero rozstępów...ja w pierwszej ciąży tez myslałam ze nie bede miec bo sądziłam ze odziedziczyłam po mamie rozciągliwość skóry a tu guzik prawda...na dwa tyg przed porodem tak mnie wysypało w rozstępach ze przypominałam tygrysa pręgowanego... na szczęscie wszystkie zrobiły sie bledziutkie i tak nie widac ...ale mam teraz nauczke i natłuszczac skórę ile wlezie...nie stosuje jedynie oliwki bo wbrew pozorom ona nie wnika do głębszych warstw skówy a jedynie naskórek i warstwe rogową zmiękcza... takze jak cos to juz jakies preparaty o głebszym zastosowaniu..

Hello Dziewczyny!

Doczytam Was poźniej, a na rzie melduję się z wizyty. Mateusz zdrowiutki! Waży 2,1 kg, łozysko ok, wody ok. Lekarz powiedział, że absolutnie mi szyjki badać nie będzie, bo i tak to juz za późno na Pessara i mam leżeć, zbadał szyjkę przez brzuch - ma 28 cm i jest zamknięta od strony Mateusza. Termin mi sie przesunął z 17 na 6 lipca.

Aha Mateusz ułożony jest miednicowo po prawej stronie - są szanse, że się jeszcze odwróci, ale w moim przypadku to i tak wszystko jedno....

No i podobny jest do Tatusia - ma zdecydowanie Jego nos - później wrzucę zdjęcie.

Ale jestem szczęśliwa, że z maleństwem wszystko w porządku.

Trzymam kciuki za wizytę Maqnio i idę czytać, czy już wcześniej nie ma sprawozdania.... :)

cieszę się

reklama
balkan no to duzy dzidz juz :O dobrze ze wszystko ok :-) wiec witaj w klubie oczekujacych na zmiane pozycji malenstwa , tylko ze jak mowisz ze w twoim przypadku to wszystko jedno to tyle dobrze, ja trzese gaciami zeby obylo sie bez cesarki :/

Do góry