reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

ja też nastawiam się na krótki pobyt w szpitalu i po ostatniej wizycie tam nie planuje kupować pojedynczej sali, bo oddziałowa mi odradzała (co nieco dziwne, bo przecież z tego kasę mają); ponadto jeśli za bardzo będą hałasować goście mojej towarzyszki to zwyczajnie zwrócę uwagę - może wyjdę na wredną babę, ale zmęczona kobieta to wredna baba i będę miała gdzieś co sobie myśli, tym bardziej, że pewnie już się nie spotkamy :-)

ja ciuszki też prasowałam z jednej strony..

właśnie moja siostra mi napisała, że kupiła coś fajnego małemu, ale nie chce powiedzieć co! tak się znęcać nad ciężarną :-D powiedziała, że za tydzień przywiezie..ech, tyle czekania.. a mój mąż zapytał (najpierw uprzedził abym się nie denerwowała - hihi) czy może znajomych z pracy zaprosić na grilla.. on naprawdę się mnie boi :laugh2:

reklama
wisienkko no u nas podobnie, wszystkie dogodnosci sa na miejscu łącznie z rodzeniem w wodzie itp.tak jak u ciebie. i sama jestem ciekawa ile to wszystko, to cale super wyposazenie ma wspolnego z rzeczywistoscia. tylko własnie brak małych sal i odwiedzin mnie przytlacza. no ale te 2, 3 doby wytrzymamy:)
konwalianka ja mysle ze sale 2 osobowe sa chyba najlepsze, bo masz troche intymnosci, spokoju a jak chcesz wyjsc na do toalety to druga mamcia na pewno spojrzy na twojego dzidziusia, a poza tym jak ktorys bobas placze to slyszysz tylko jego placz a na salach np 4 osobowych jak sie wszystkie rozpłacza to meksyk:szok::-) moj tez sie mnie boi, nawet pyta czy pograc moze hihi:)

dziewczyny znalazłam na alle sprzedawcę VogueKids (3923)- ma sporo ciuszków uzywanych.Upolowałam śpiworek letni za 9 złotych i fajne letnio jesienne sweterki...

Hejka :-)
ja juz po wizycie. Powiedzialam lekarzowi o tym bolu w nodze i przepisal mi tabletki 2x dziennie co 12 h a jak sie zmniejszy bol to 1 x dziennie. Powiedzialam mu tez o tym wczorajszym bolu kolo pempka i mu mowie ze chyba mnie tylkiem uciskala, on zerknal na ekran USG i co sie okazalo? ze sie mylilam!!!!! mala jest ulozona posladkowo a to co mnie gniecie nie jest tylek tylko glowaa :szok::eek: tak sie tym zdenerwowalam bo od razu sobie wyobrazilam ze bede miec cesarke :nerd: mam nadzieje ze w czerwcu sie obroci bo jak nie to ja ja bede molestowac i pukac zeby laskawie zmienila pozycje. Nie chce cesarki :baffled::hmm:
pytalam sie znowu o moja wage, czy to dobrze ze tyle przytylam (dodam ze to ten sam lekarz ktory wczesniej na to pytanie mi w ogole nie udzielal odpowiedzi, dzis byl wyjatkowo rozgadany) i powiedzial ze w takim razie narzuca mi diete :wściekła/y: ja sobie mysle, kretynie pytalam 2 miesiace temu to nic mi nie mowiles a 1.5 miesiaca przed porodem mi diete bedzie dawal :/ to chyba nielogiczne ....... teraz trzymam kciuki zeby sie mala odwrocila &&&&&

em_ka oby mala sie obrucila chyba jest jeszcze czas na to:) moj z tego co czuje tez jest ulozony jak twoja mala...ja mam wizyte w poniedzialek zobaczymy co powie...ja to sie zastanawiam czy czasami dwoja nie nosze taki mam bal w brzuchu:) ale bylyby jaja choc miesiac temu sie pytalam czy aby napewno jedno widzi hihi powiedzial ze tak:)

Kobitki was tez tak swedza piersi??ja mam masakre normalnie:/az bez stanika chodze bo mi przeszkadza...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
anula ja sie na razie nie martwie, szwagierki maly sie obrocil w 37 tc tylko jest jedno ale... maly byl dosc maly bo przy porodzie mial 2700 a w 36tc mial 2400 wiec pewnie sporo miejsca do obracania. A jak moja bedzie wieksza to watpie zeby po 36 tc sie obrocila :eek:

u nas z tego co wiem sa sale 2 osobowe, a nalpiej jest dostac miejsce nie zaraz przy wejsciu tylko od okna bo ta pierwsza osoba od strony wejscia ma przerabane jak przychodza ludzie odwiedzic ta druga osobe od okna i sie gapia i przeszkadzaja, a tamta jak sobie zasunie zaslonke to jej w ogole nie widac i sie nie musi krepowac z cycami czy z golym tylkiem :-) wiec mam nadzieje ze mnie poloza od okna ^^

ale najbardziej mnie dziwi ze jak mala ma czkawke a glowe kolo pempka to jak przyloze reke do spojenia lonowego to wlasnie tam ja czuje, a lekarz powiedzial ze tak jest zazwyczaj, ze ta czkawka sie rozchodzi po wodach plodowych i po ciele dziecka i tak mozna to odczuwac :/ taka mala zmylka dla mamusi :/

aaaa i w koncu zapisalam sie na szkole rodzenia, na 1 czerwca mam pierwsze zajecia ^^ zobaczymy co tam wyprawiaja, zapytam sie poloznej czy da sie cos zrobic zeby mala zmienila pozycje..

Ostatnia edycja:
emka, mała ma jeszcze czas na obrócenie się, ale rozmawiaj z nią regularnie, aby mamy nie stresowała:) heh, dieta? czyli z czego masz zrezygnować?
Anulka - mnie czasem swędzą.. ja po domu od początku chodzę bez biustonosza, zakładam tylko jak gdzieś wychodzę, albo ktos przychodzi.. dość często swędzi mnie za to dół brzucha..

Anulka- mnieaz tak piersi nie swędzą ale w poprzedniej ciąży to myslałam ze do krwi bede drapac i całą ciąże przechodziłam bez cyckonosza...a właśnie pod koniec ciąży swędziały mnie najbardziej... nie wiem czy masz rozstępy na piersiach ale jesli nie to smaruj kremami ile wlezie ,bo ja sobie olałam smarowanie cycków i pod koniec mi rozstepów powyskakiwało...

konwalianka no bede do niej mowila i prosila zeby sie obrocila bo mamusia nie chce zeby jej rozbebeszyli brzuszek :-D
powiedzialam lekarzowi ze ja duzo nie jem, ze mam 3 posilki dziennie + owoce, a on mi na to: ja w cale nie powiedzialem ze tzreba duzo jesc zeby przybywaly kilogramy. Powiedzial ze powinnam jesc 5 posilkow dziennie ale mniejsze porcje, na tej liscie mam wypisane od poniedzialku do piatku wszystkie posilki ktore powinnam jesc i ich proporcje, mleko odtluszczone, ciemny chleb, jogurty, jakies zupy bla bla bla bla... oczywiscie w teraz tej diety nie mam zamiaru stosowac jak mnie tyle czasu olewal to soryyy... 1,5 miesiaca mnie nie zbawi :-D

zorah ja smaruje piersi i cale cialo ile wlezie i czym wlezie od poczatku ciazy i przed ciaza tez i rozstepy i tak sie pojawily na piersiach. WIadome ze skora lepiej znosi rozciaganie sie jak jest dobrze nawilzona, ale jak masz miec rozstepy to tak czy siak je bedziesz miala.

Ostatnia edycja:
reklama
em ka mała fiknie jeszcze jak trzeba . grunt że zdrowiutka. co do diety to pewnie zalecił dla twojego lepszego samopoczucia

Do góry