reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

em_ka po pierwsze gratuluje 30-tki;)
Ja mam dwie dziewczynki i wargi sromowy normalnie odchylałam i przecierałam chusteczkami więc nie widzę problemu,zresztą strasznie dużo rzeczy teraz nie wolno bo to nie zdrowe,nie prawidłowe a w nosie z tym krzywdy moim dzieciom nigdy nie zrobiłam są zdrowe i duże więc nie słuchajcie tych znawców brudno-trzeba wytrzeć bo chyba lepiej zmyć warstwę ochronną niż doprowadzić do zakażenia. Takie jest moje zdanie:)

reklama
maqnio a ja znowu czytalam ze dziewczynkom tworzy sie taka wartwa ochronna na wargach sromowych i ze tego nie powinno sie wycierac bo pozniej moze dojsc do infekcji. nie wiem jak ostatecznie to wyglada w praktyce ale gryzlo mnie to caly ranek :-D czekam na jakas doswiadczona mamusie ktora nas oswieci :-D pliiiiissssssssssss :-D

malinkaizi aaaaaaa no to w takim razie dziekuje za odpowiedz, wlasnie zapomnialam sobie jak to wygladalo u mojej kumpeli ktora tez ma coreczne, nie raz widzialam jak ja przebierala ale nigdy nie zwrocilam uwagi na to jak ja wyciera :-p (moze dlatego ze wtedy jeszcze w ciazy nie bylam? :sorry2::sorry2:) czuje sie juz spokojniejsza , jeszcze raz dzieki ^^

psocia ja na szczescie nie mam zadnych problemow z ciaza (odpukac) wiec nie przewiduje zadnych dziwnych przyspiechow w czasie, no ale dmuchajmy na zimne :-p ale ciesze sie cholernie z tego 30-go tygodnia :-D jakos tak pelnie wyglada i nareszcie gonie powolutku inne mamusci z poczatku lipca :-D

Ostatnia edycja:
Witam ja dzis po badanaich w czwartek mam wizyte, malos sie udzielam bo ostatnio gorzej sie czuje brzuch coraz czesciej twardy, zabra mnie bola i kregoslup:wściekła/y:
Ja tak jak Emka chyba bede spirytusu uzywala tyle lat byl dobry wiec nie wiedze potrzeby zmiany.
Tez palnuje kupic to co jest mi potrzebne do szpitala bo dla malego mam.
Pojawilay mi sie nowe rozstepy na dole brzucha nie widzialam ale moj zaobaczyl tragedia...na udach juz mam po kilka od jakiegos czasu i na piersiach sie pojawiaja male a smaruje sie krem i oliwka, pewnie gdybym tego nie robila byloby wiecej:wściekła/y:

anulko tak jak dziewczyny pisaly, rozstepy po ciazy staja sie o wiele mniej widoczne niz teraz, teraz sa bardzo widoczne bo swieze i jeszcze nasze cialo pompuje krew podwojnie co tez daje swoj efekt. Smaruj, smaruj i jeszcze raz zmaruj mimo tego ze wyskakuja nowe, tak jak piszesz, ze gdybys nie smarowala byloby o wiele wiecej. To co ma popekac i tak peknie ale inne miejsca mozna uchronic. Widzisz ze ja tez zmaruje wszystkim co sie da a na piersiach caly czas mi nowe wyskakuja i nie ma na to rady, najwazniejsze zeby skora byla nawilzona i zeby nie miec wyrzutow sumienia ze to przez twoje zaniedbanie :-D tylko z powodu wyzszych sil :-D

Wiecie co,podejrzewam,że jest dużo takich miejsc gdzie niczego się nie używa do pępka przecież to naturalne,że w końcu uschnie owszem zdarza się,że się paskudzi ale same dobrze wiemy,że i przy głupim przekłuwaniu uszu też się może paskudzić a czym wtedy przemywamy??no właśnie spirytusem. Nie wiem czemu już się tego na oddziałach nie robi pewnie firma farmaceutyczna zarabia na tym grube pieniądze.

Emko probowalam wszystkich chyba kosmetykow do kapieli od emolium poprzez inne jakies ... hipoalergiczne ... wszystko mnie uczulalo i od razu swedzialo lacktacyd zawsze uzywalam jesli chodzi o plyn do hhigieny intymnej od polowy ciazy juz nie moge boo mnie wszystko swedzi odkad sie ... kapie w szarym mysle jest super tylko ze minus jest taki ze od razu po kapieli musze sie wysmarowac cala oliwka booo skora skchodzilaby platami ale plus przynajmniej dla mnie jest tak wielki ze mnie nie swedzi to jakos sie przemecze...

Witajcie poniedziałkowo :-)

em-ka dziewczynkę wyciera się począwszy od warg sromowych w dół nigdy odwrotnie. jak zrobi kupkę trzeba delikatnie odchylić wargi sromowe i delikatnie przetrzeć nic się nie stanie, chyba że jest mega wielka wpadka i trzeba pod kran ;-):-)

Ja używałam spirytusu do przecierania pępuszka i tak zamierzam robić teraz, wolę nie eksperymentować, stare sposoby są najleprze.

Życzę wyszystkim milego dzionka mordeczki ;-)

Emka pamietam ile Ty uzywasz pol drogerii, masz racje na to nie poradzimy poza tym coraz wieksze jestesmy wiec czego tu wymagac:tak:ja juz 110 w pepku:szok:pozniejw rzuce zdjecie
malinkaizi masz arcje zarabiaja na tym kiedys tego nie bylo i dzieci byly zdrowe a teraz ciagle sie czyta ze tego nie mozna czy tamtego

anula ja tez 110 :)i co zrobic? maluchy rasna i tyle:)

co do rozstepow to tak jak piszecie bardziej geny dzialaja niz kosmetyki. ja ma ciut asymetryczne piersi i na tej mniejszej duzo wiecej paseczkow a na tej wiekszej moze ze 2, 3 rozstepy - dziwne, poki co uda, ii brzuch - ocalone:)

reklama
hej kochane :-)

ja też będę używała tego Octeniseptu, bo on nie tylko na pępek, ale właśnie też po porodzie na ewentualne otarcia, ranki dobrze robi (na szwy też, chociaż na razie nie biorę pod uwagę żadnego pękania czy nacinania, ale zobaczymy....)
i też na szkole rodzenia usłyszałam, że nic się nie dzieje, jak się podczas kąpieli pępek zmoczy i ulżyło mi, bo jak tu kąpać i się skupiać jeszcze żeby nie chlapnąć na pępek - jeden stres mniej ;-)

veronique z tego co piszesz to twoje bóle raczej takie jelitowe są.... ja też tak czasami mam, zwłaszcza jak się dużo objem - przecież jelita mają też dużo mniej miejsca i mogą pobolewać i naciskać na nerwy....w ciąży częściej są wzdęcia i problemy trawienne.. jeśli skorzystanie z toalety załatwia sprawę, to chyba nie masz się czym martwić ;-)

patrycja cieszę się, że się trochę uspokoiłaś i rzeczywiście brzmi to optymistycznie, nie taki diabeł straszny:-)

ja też jestem na etapie ostatecznego wyboru wózka - tzn. model już wybraliśmy tylko teraz musimy pojechać do sklepu i obejrzeć, co zrobimy dopiero w przyszłym tygodniu niestety
ale co do koloru o dziwo od razu nam się spodobał ten sam :-) i właśnie zielony, taki trawiasty, bo nie za ciemny i nie za jasny (mam nadzieję, że nie będzie się tak brudził), no i w ogóle taki wesolutki

a w ramach wicia gniazdka zamówiliśmy wczoraj nową pralkę....:-D

Do góry