reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

witajcue dziewxzyny
u mnie samopoczucie spoko
wczoraj wybralismy si na wycieczke do stolicy do zoo pogoda tylko lepsza moglaby byc, jak wychodzilismy to zaczelo lac no i te korki stalismy pol godz zanim do ronda dojechalismy bo cwaniaki pedza prawym pasem a potem sie wcinaja, no i na koniec mnie wytelepalo troszeczke, nie czlam ruchow ale zjadlAM TROCHE SZALOTKI i maly dal o sobie znac
smiac mi sie chcailo bo mala moja chciala piknik robic a tu mokro i ciezko jej bylo wytlumaczyc ze pada a dzi mowie jej ze znowu na deszcz sie ma a ona na to"nie lubie deszczu" no coz piknik byl ale w samochodzie
anulka ja dzis czytalam w m jak mama ze ponoc kciuka pepowinowego juz sie nie smaruje spirytusen tylko sama woda i nawet juz go nei trzeba tak chronic przed zamoczeniem, ale sie okaze w szpitalu co i jak, o ja tez musze sobie spisac co i jak, kupilam ostatnio koszule rozpinana i wkladki laktacyjne i podkaldy, powoli sie nazbiera
veronique ja uzywam do podmywania lactacid femina i mi bardzo słyzu bo wczesniej po roznych plynach intemnych bylo gorzej zamiast lepiej a szczegolenie z erisa niewiem czemu a teraz jest spoko, bo lactacid zawiera paleczki kwasu mlekowego

reklama
nika cale cialo myjesz szarym mydlem? a nie wysusza ci zbytnio? wiem ze do ciala super jest mydlo glicerynowe, ja nie podjelabym sie proby mycia szarym mydlem ze wzgledu na suchosc ktora nadeszlaby zaraz po kapieli.

Ostatnia edycja:
Teraz się nie używa spirytusu już ,na oddziałach do pępka stosuje się Octenisept i w domu polecają tak samo lub można stosowac gaziki nasączone spirytusem Leko. Na szkole rodzenia położne mówiły że oczywiście nikt głowy za to nie urwie jak będziemy chciały spirytusem rozcieńczonym ale ja kupuje sobie Octenisept bo jest rewelacyjny do szwów po cesarce a mnie czeka.

Witajcie Lipcówki. Ja wpadłam was poczytac bo potem nie nadrobię. Popisze z wami jak Paweł pojedzie do pracy. Dziś wysyłają Emilki kołyskę. Przebieram nogami z niecierpliwością.
Do potem

ja tam bede przemywac spirytusem, niech sobie mowia co chca, tradycyjne sposoby najlepsze a pempuszek szybko sie goi i z glowy.
malinkaizi no chyba ze istnieje cos takiego jak ty pisalas to wtedy moge sie skusic na inna rzecz, ale na samej wodzie przegotowanej nie spoczne bo nie bede czula sie pewna czy ten pempuszek jest dobrze zdezynfekowany.

a wyobrazcie sobie ze ja jak sie obudzilam wczesnie rano to zaczelam sobie myslec o tym, jak sie wyciera pupe dziewczynkom, bo z chlopcami nie ma problemu bo im kupa nie wchodzi tam gdzie nie trzeba, ale wiem ze dziewczynkom wyciera sie od przodu do tylu i nie mozna wycierac w srodku narzadow rodnych, wiec jesli sie zabrudzi zbytnio to co zrobic? pod kran? a jak sie jest w parku czy gdzies? :-D takie dziwne pytanie a jednak znaczace, moze mamusie ktore maja coreczki by mi powiedzialy bo mnie zameczy to pytanie :-D

aaaaa jak fajnie, u mnie pelna liczba 30 tygodnia :rofl2::-D:laugh2:

Ostatnia edycja:
hej Brzucholki!!!

sister:* powodzonka dla kolezanki i miłego dzionka:* biedna jestes z tymi nocami:*
balkan &&&& za wizyte!!!!!!!
em_ka a wiesz ze to dobre pytanie. Tak mysle ze jak sie mała zabrudzi to trzeba delikatnie wargi odsunac i wytrzec - jak jestes np. na spacerze a w domu to chyba faktycznie pod kran. sama nie wiem. moze mamuski córeczek nam podpowiedzą:) emka 30 tydzien - to poszalałas kobitko!!! teraz to juz zleci, gratki!!!!

ja wczoraj ostatecznie dopakowałam torbe do szpitala, takze jestem zwarta i gotowa do startu:-)

wszystkie mamuski ciepło witam!!!!!

reklama
Ale jestem szczesliwa:) jupi wlasnie odebralam list z zusu mamie bo stawala na rente przyznali na rok tyle czekania i denerwowania bo stawala ponownie na komisje a jest po 2 operacjach kregoslupa na szczescie rok spokoju.

Do góry