reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

reklama
Ja to chyba potrzebuje rozmowy z psychologiem ale u mnie w miescie ci co sa za darmo sa okropni juz kiedys po smierci mojego bylam i jeszcze gorzej sie czulam a mam pania jakies 30km od siebie ale za wizyte sie placi i lipa choc moze jak bym zadzwonila to by ze mna pogadala kiedys cos tak zagadnela...

powiedzcie macie dzieci jak tak mozna traktowac swoje dziecko jak moi mnie ja normalnie czuje sie strasznie ze jestem ciezarem,niepotrzebna tu... trzasnely mi lekko drzwi jak nioslam kawe bo przeciag byl a matka juz z ryjem:( serce mi sie kraje:(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
psotka, katerina84 nie wiem jak ja to zrobilam. normalnie szczena mi opadla. lekarz az sprawdzal czy waga sie nie popsula. staram sie odzywiac zdrowo, owszem robie dania wloskie (np. pizza, spaghetti,canneloni, lasagne) ale nie jem w jakis masakrycznych ilosciach i nie codziennie. slodkie staram sie jesc to co jest zrobione w domu.

Hej Brzusie!
Męczy mnie to zatrucie - grypa jelitowa. Mam taki napięty cały brzuch, że aż oddychać ciężko.
Anulka nie dawaj się czarnym myślom. Myśl o tym, kto Cię najbardziej kocha - czyli Gracjanku i Twoim facecie. A resztę olej. Niech sobie gadają co chcą.
Silwia A cukier we krwi dobry Ci wyszedł? Może masz cukrzycę ciążową?

silvia ja juz dawno zrozumialam istote przybierania na wadze. Nie tak do konca zalezy od nas ile kg dojdzie w czasie ciazy. ZObacz, ja niby jestem (tzn bylam szczupka) teraz gruba tez nie jestem co nie zmienia faktu ze przybywalam co miesiac 3 kg i tak sie uzbieralo 13 kg. W ogole sie tym nie przejmuj, ja tez nie opycham sie kebabam, pizzami i hamburgerami, slodyczy przez pierwsze 6 miesiecy w ogole nie jadlam, wiec skad te 3 kg miesiecznie? widocznie nasz organizm jest taki, a po porodzie szybko sie zrekuperujemy. Glowa do gory i korzystaj z ciazy nie przejmujac sie tym ile przybierasz w danym miesiacu. Najwazniejsze zeby dzidzius byl zdrowy i tyle, a gdyby byla jakas nadwaga to zajmiemy sie nia pozniej :-) :*

Emka masz rację, czytałam gdzieś, że im szczuplejsza kobietka przed ciążą tym więcej przybiera. Ja w sumie przed ciążą miałam lekką nadwagę 62,5 kg i 160 cm, więc przytyłam na razie tylko 8,5 kg. Szczupłej dziewczynie szybciej spadnie, u mnie nie będzie tak lekko. Chociaż przy karmieniu Starszaka spadło mi 8 kg.

magia ja przy wzroscie 170 mialam 60 kg gdy zaszlam w ciaze, wazylam sie 14 kwietnia i wazylam 71.5 kg wiec teraz bede mialam ok 72.5 ,73 kg. MOja siostra jest w 26 tc i tez wazyla 60 kg ale jest wyzsza ode mnie, uwaza bardzo na to co je, nie robi nic na tluszczu, nie je sciepow a przytyla 7 kg i tez zdziwila z czego sie jej to wzielo bo jeszcze 1,5 miesiaca temu mowila mi ze na na plusie 2 kg a teraz 7

Magia cos w tym jest co napisalas siostra cioteczna przed ciaza wazyla 50kg przytyla 25 a teraz ciezko zrzucic jeszcze z 10 kg jej zostalo a od porodu minelo 18 miesiecy.
Natomiast ja przed ciaza wazylam 65 spadlam 2kg nadrobilam je i doszlo mi jeszcze 1,5kg

reklama
Ja aż się boję, ile będzie ważył mój synek:) On to przybrał - w ciągu 2 tygodni 0,5 kg. Mam nadzieję, że jednak ostatecznie nie będzie miał więcej niż 4 kg, bo jak ja go urodzę? Brrr...

Do góry