reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Konwalianko to tylko takie moje odczucie i wsio:) Sestinko, ja nawet nie szukałam nigdzie info na temat tego leku, bo wiem, ze pewnie znalazlabym jakieś pierdoły i sie tylko stresowala. Wierze ze będzie dobrze, musi być!

reklama
mimi ja to nawet popłakac sobie nie moge bo jak mój kochjany pies to zauwazy to zaraz do buzi mi skacze lize i tuli sie ze zaczynam sie śmiac i płacz przechodzi kochany mój psiak

Dzisiaj jak widział ze moja mama płacze to tak do niej do buzi skakał ze musiała przestac bo nie dał jej spokoju nie pozwoli nikomu kompletnie nikomu płakac jeszcze takiego kochanego psa nie miałam

balkan zdrówka i wracaj do domciu
widzę, że dzisiaj na forum nieco pesymizmem zalatuje,ale nie martwice się dziewczyny..w końcu nosimy pod sercem małe cuda i dla nich jesteśmy w stanie wszystko znieść.. jesteśmy silne i dla maluchów na pewno damy radę.. zawsze można znaleźć pozytywy i wierzę, że każda z Was je zna tylko musi troszkę poszukać... może warto zrobić/obejrzeć/przeczytać coś co daje radość? a jeśli nie pomoże, to jesteśmy my zawsze otwarte:)

mimi, mnie ktoś kiedyś powiedział i sama się przekonałam, że są dwa rodzaje znajomych i przyjaciół - tacy, którzy nigdy cie nie opuszczą, bez względu na sytuację i Ci zupełnie nic nie warci.. wierzę, że to naturalna selekcja.. ja też mam przyjaciół, którzy teraz siedzą cicho i nic - zero kontaktu, ale już się tym nie przejmuje, wcześniej jeszcze usiłowałam zagadać.. uważam jednak, że widocznie nie mamy tematów do rozmów na obecnym etapie życia.. a może by były, tylko uważają, że jesteśmy już tak pochłonięte ciążą, że już nie da się na inny temat rozmawiać.. sama nie wiem.. ale jestem pewna, że będą nowi przyjaciele, tacy, którzy zostaną już na zawsze, bo przecież już zawsze będziemy mamami..

ale wywód, sory, ale nieco się rozpisałam :-)
z tymi "przyjaciółmi" to 100% racji macie, mam jedna przyjaciolke z pracy z ktora jestem w stałym kontakcie a reszta cisza nawet nikt nie zadzwoni i nie zapyta co i jak, wczesniej dzwonilam do nich ale to bez sensu bo wyczulam ze nie maja czasu,a co smieszniejsze to z ta klolezanka pracowalismy razem wczesniej poczym ja na wlasne zyczenie przeszlam do innego wydzialu, żałuje do dzis i tak sie zamartwiam gdzie mnie wsadza jak juz wróce po macierzyńskim
mam tez kolezanke z ktora biegalam po disco co tydz tel milczy, umawialismy sie juz tyle razy ale nigdy nie ma czasu jak przyjedzie do rodziców ktorzy mieszkaja odemnie tzw rzut beretem, szkoda gadac
takze mimi wiem jak sie czujesz bo ja czasami tez tak mam
mnie pobolewa brzuch troche dolem taki bol miesiaczkowy ale dopiero jak sie połoze, na razie ok,dobrej nocki

Dziewczyny co do przyjaciół tez sie odwrócili ode mnie powiedzieli mi ze na głowe upadłam w tym wieku miec dziecko , co to za przyjaciele a co ich to wogóle interesuje to tylko moja i mojego sprawa to my te dziecko bedziemy wychowywac nie oni , omijam takich znajomych dalekim łukiem

Witam wieczornie:-)
co do przyjaciol raczja, u mnie raczej wszyscy sie odzywaja taka selekcje juz mialam w innej trudnej stuacji moze dlatego:tak:
Psota kazdy miewa gorsze dni, ja mialam wczoraj narzekalam tu:tak:
Gon1a witam ostatnio zastanawialam sie czemu mialas tak wczesnie cesarke z corka

Zostalo mi juz tylko 2 mies:-Duciekam spac, dobranoc mamuski;*

Ostatnia edycja:
anula nikt nie wie czemu tak wyszło, niby było wszystko w porzadku, nawet byłam wieczorem u lekarza i na usg a w nocy wody mi odeszły niewiedziec czemu i rozwarcie na 1 palec i wcale sie nie zwiekszało pomimo kroplówek, a że nie było postepu w porodzie po całym dniu na porodówce zapadła decyzja o cesarce
nawet tak sie zastanawiam,no mialam lezec ale nie przypominam sobie zeby moja szyjka sie jakos drastycznie skracała, widocznie tak mialo byc
marzena współczuje "przyjaciół" zamiast wspierac, krytykuja

ja juz ide spac, dobrej nocki

a ja wczoraj wyladowalam na ip i oczywiscie dostalam paternoster ze w ogole przyjechalam zbadal mnie lekarz powiedzial ze mam stan zapalny mne pieklo jak cholera a on "lekki stan zapalny " i nie wyglada to na grzybce tylko na .... zakazenie bakteryjne ... mozliwe ze od wyjalowienia ... przepisal mi globulki ale tak dziwny byl bo dlluuuugo sie zastanawial ... co przepisac ... i przepisal recepte poszlam do apteki a apani farmaceutka dla kogo to ma byc lek ja mowie ze dla mnie a ona kategorycznie nie sprzedam pani abosulitnie ten lek w ciazy jest zabroniony i mowilam ze przepisal mi go lekarz ale nie klocilam sie po tym jak przeczytalam ulotke nie wolno go brac w ciazy moze doprowadzic do przed wczesnego porodu badz poronienia BOMBA ! ... Zostaaly mi wtedy dwie globulki pimafucinu dzisiJ W NOCU ZALOZYLAM 2 ... rano sie budze... SZOK nie swedzi poki co .... i wczoraj po poludniu tez juz nie swedzialo juz kilkanascie godzin bez tego dziadowskiego swedzenia !!!!! PAnie Boze obyyyyy juz przeszlo :(( :* co do szyjki powiedzial ze jest DLUGA i zamknieta ...
A propo przyjaciol to tacy ludzie " przyjaciel to taki czlowiek ktory zostaje kiedy wszyscy inni wychodza " ....

Ostatnia edycja:
reklama
no to dobrze Veroniko, że już nie swędzi, oby już tak zostało..a lekarz - no cóż.. dobrze, że farmaceutka przytomna.. ja jak byłam u lekarza - dermatologa w ciaży, to tez mi przepisała jakieś tabletki, ale uprzedziła, że na ulotce jest aby nie brac w ciaży, ale mi nie zaszkodzi - mimo wszystko i tak ich nie kupiłam.. w końcu w jakimś celu tak piszą, prawda? Naprawdę lekarz a lekarz..szok! Dobrze, że przynajmniej podjechałaś na izbę i wiesz co to może być..

a ja zapomniałam dopisać, że dzisiaj się poryczałam, bo dzisiaj mój Paweł pojechał do domu i zostawił mnie u rodziców..ale nie poryczałam się dlatego, że zostałam, a dlatego, że on taki smutny i ciągle powtarzał, że nie rozumie dlaczego chce zostać, dlaczego nie chce z nim jechać, dlaczego chce uciec..i że ma nadzieję, że po tych kilku dniach zatęsknię i już nie będę chciała go zostawiać ;-)ach Ci faceci, w każdym razie zostałam z wyrzutami sumienia..

Do góry