reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

reklama
witam
na mazurach pięknie . mam cichą nadzieję że pogoda sie utrzyma na weekend majowy wbrew temu co zapowiadają w prognozach pogody

oszqrde łożeczko super. jakbyś mogła jeszcze pochwali się wózeczkiem . my dostaliśmy malutką kołyskę więc nie starczy ona na długo . oczywiscie zgubiły się wszystkie śruby potrzebne do skręcenia i czeka nas jeszcze wizyta u stolarza:angry:

ja do proszków przeznaczonych dla dzieci podchodzę z dystansem. teraz piorę w persilu wszystkie ubranka. nie dodaję go dość dużo, nie dodaje płynu. zobaczę jak będzie . moja córcia byłą uczulona na wszystkie tzw.,,,przeznaczone dla maluszków "

wisienko super ze już będziesz miała ubranka i inne rzeczy dla księżniczki .
baya pomoc mamy bezcenna ;-)

pozdrawiam

ja od rana w stresie mały się niewiele rusza..w sumie tylko raz go poczułam.. bułka słodka go nie zachęciła..więc pomyślałam, że może jak coś zrobię, to się obudzi, więc po podwórku połaziłam, kwiatki odżywką podlałam, trawę skosiłam a tu nadal nic.. już nie wiem co mam zrobić..a dzisiaj mieliśmy jechać do moich rodziców na weekend majowy.. pójdę się położyć, może to go ruszy..
wczoraj był aż nadto aktywny, więc mam nadzieję, ze po prostu odpoczywa..

z tymi proszkami, ja także uważam, że można się przekonać dopiero jak maluszek się urodzi (czy nie ma jakiejś alergii; mój siostrzeniec po loveli miał wysypkę)..dlatego ja zakupiłam małe opakowania..w najgorszym wypadku będę nasze rzeczy w nich prac, a dla małego będziemy szukać odpowiedniego..

konwalianko nie martw sie na zapas, moj brzuch tez tak ma. Jak jednego dnia szaleje to nastepnego poprostu odpoczywa i uaktywnia sie dopiero jak mu sie zachce:) glowa do gory bo zmartwienia mamy na pewno nie pomoga:)

Hej Mamuski!!!

ja dzis znowu z przerwa na spanie, kurka, pobudka o 2 i dopiero ok 8 zasnełam na dwie godzinki. co do wyprawki, to pewnie gdyby nie to lezenie to pewnie kupowałabym wszystko na ostatnia minute i potem latała jak kot z pecherzem, a tak... z nudów pozamawiałam wszystko i jest z głowy. tylko nie licze ile kasy poszło, bo zawał murowany:-)

niczka całe szczescie ze mamy sestinke - badz co badz - uratowała twoja psiapsiółke:-)
dodi mnie tez boli krocze, gin mowił ze to moze byc spojenie i trzeba to jakos przezyc:*
anulka super, ze mały zdrowy!!!
sister:*
konwalianka spokojnie kochana, ja tez ostatnio spanikowałam i pojechałam na ip i wszystko było dobrze, moze po prostu dzidziek tak sie ułozył? albo sie po prostu dzis leni. moze warto poczekac do wieczorka, jak sie nie odezwie wtedy interweniowac.

co do prania ciuszków to ja sprobuje wyprac w naszym płynie, popytałam inne mamy i jakos tak nie jestem przekonana do tych "dzidziusiowych", kolezanka mi kiedys mowiła, ze przy pierwszym dziecku prała i potem mały miał taka delikatna skorke, ze jak chciała przejsc na płyn "dla dorosłych' to mały miał uczulenie i przez kupe czasu musiala prac w tym dla dzieci. no nic zobaczymy, sprobuje w naszym a jak w razie skórka bedzie podrazniona poszukam czegos specjanie dla dzieci.

buzi w brzusi mamuski i bąbelki:*!

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny, ja po wizycie, wszystkie badania dobre wyszly, znowu mialam na toksoplazmoze i wyszlo na szczescie negatywne, bo przy moim futrzaku zawsze jest jakies ryzyko, choc z myciem owocow staram sie robic to bardzo dokladnie to nigdy nie jestem do konca pewna.
Przylozyl doslownie na sekundke USG i zdazylam zobaczyc tylko glowke, a mala jest tak ulozona tak jak mowilam, glowka po lewej stronie a nozki po prawej, dlatego caly czas mnie tak wali po bokach. Lekarz powiedzial ,,rusza sie, serce bije" na tym sie skonczylo :-D sie napatrzylam ze hoho!! do tego wszystkiego czekalismy godzine czasu do rejestracji po nastepna wizyte bo system sie zepsul akurat przed moim numerkiem, ehh.. szczescie ty moje!
dal mi recepte na wykupienie szczepionki za konflikt, mimo ze mam ARh- i moj D tak samo to i tak mi zlecil szczepienie. CHyba takie na wszelki wypadek, wiec kupilam to i we wtorek pojde zeby mi to podali. Mala dokazuje caly czas w poczekalni mi az brzuch caly falowal.

konwalinka nie martw sie ! moja mala sie zazwyczaj rusza calutki dzien, od rana do nocy, ale czasaaaaami ma taki jeden dzien w ktorym przez caly dzien jej nie czuje, dopiero cos tam poszura w nocy troszke i znowu dnia nastepnego szaleje. Czesto uzlozy sie inaczej i juz nie czuc tak bardzo ruchow, spokojnie, wszystko jest ok :-)

maqnio ja jestem tego samego zdania na temat proszkow do prania dla dzieci. Ja bede starala sie wybierac jakies bardziej delikatne, mam jedna probke od poloznej plynu WIPP EXPRES nie wiem czy wy go macie w polsce, jest z aromatem z eukaliptusa, pachnie nieziemsko i wcale nie jest specjalnie dla dzieci. Bede go uzywac, zobacze jak mala bedzie po nim sie zachowywac, a jak bedzie ok to zadnych dzidziosow kupywac nie bede.

Ostatnia edycja:
witajcie
konwalianka ja tez mam tak czasami mi lekarz powiedzial ze jak dziecko pol dnia sie nie rusza to zeby jechac na IP
a ja dzis bylam u lekarza na gardlo mi nic nie dała tylko kazala płukac woda z sola pic napar z lipy i rumianku i ten syrop dla ciezarnych bo stwierdzila ze nie widzi potrzeby dawac antybiotyku i wiecie co nawet sie ucieszylam bo po 1 to troche mi przechodzi, a po 2 to zawsze mam stresa ze moze jednak zaszkodzic dziecku
ogladacie slub Wiliama i Kate??
co do ubranek to ja prałam w lovelii i nic sie nie dzialo ale róznie to bywa
co do proszków typu persil i szczegolnie plynów zmiekczajacych bylabym ostrozna a jesli to na podwójne płukanie koniecznie, a reszta wyjdzie jak sie dzieci nam urodza
http://www.lovela.pl/regulamin.html
dostalam probke mleczka i czapeczke dla malego i rekawiczki

Ostatnia edycja:
gon1a daj spokoj z tym slubem, u mnie na wszystkich programach to leci, juz mi sie odechciewa, jak ktos jestz ainteresowany to dlaczego nie puszcza na jednym programie, ale ja mam ochotre obejrzec cos innego i nie ma nic tylko slub :/ :wściekła/y:

reklama
czesc,
dowiedzialam sie, ze rodzina ze strony meza pytala sie tesciowej co kupic jak sie urodzi dzidzius, jak sie okazalo u nich jest tradycja ze sie robi liste rzeczy ktore sa potrzebne dla bebe. jestem happy,bo przynajmniej polowa rzeczy z mojej listy to beda prezenty od rodziny.
konwalianka masz racje z proszkami , dzidzie sie urodza i w tedy sie okarze jaki proszek bedzie dobry. ja narazie wynalazlam nowy ariel sensitive przeciwalergii. Nie martw sie, dzidzia napeno odpoczywa.
oszqrde łożeczko super, praktyczne.
wydrussia91 milych zakupow. wracaj z pelnymi torbami :-)
Veronique1986 ciesze sie ze juz ci lepiej.

milego dnia

gon1a, emka ja tez ogladam, bo gdzie nie przelaczysz to tylko slub. :angry:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry