reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

reklama
Tam gdzie ja chce rodzić wizyty sa dwa razy dziennie w wyznaczonych godzinach. To też ma dobre strony, mozna spokojnie odpocząc i nie stresować sie tlumami "zwiedzajacych" lokatorki z łóżka obok. ;-)

Em_ka, ja mam brzuch twardy momentalnie jak tylko przejde pare krokow, jak chwile postoje. Ok jest tylko kiedy siedze albo leżę.

Corin ciesze się, ze dobrze bo wiem, ze martwiły cię te nozki. Czyli główka u ciebie w dole?? U mnie nadal u góry
Emka moje twardnienie brzucha to takie napięcie od spojenia do pępka , bardziej na przodzie niz po bokach i ono mnie pobolewa i skraca szyjke. Ale w sumie my możemy juz czuc skurcze BH tyle, ze nie mają boleć.A kolczyk lepiej wyjąć bo w czasie porodu możesz sobie zęba ukruszyć........

emeczka tak na dobra sprawe to nawet mniej niz 2 miechy bo gin mowi ze pewnie w połowie czerwca bedzie na swiecie:szok:wiec zostalo własciwie ok5-6 tygodni. a czas ..no cóz powiem ci szczerze kochana ze przez to lezenie dłuzy sie niemiłosiernie..
corin ciesze sie ze z dzidzia wszystko ok:)
wisienka i wykluje sie tez najsłodsza wisieneczka - Emiska:)

a w moim szpitalu wogloe nie ma odwiedzin:( tylko małzyk moze byc te 2 h po porodzie.

no a ja skonczyłam dzis kompletowac wyprawke, kupiłam ostatnie potrzebne rzeczy i grosza nie wydaje do konca ciazy.zamkne sobie portfel na kłódke:)

Ostatnia edycja:
Corin przy twojej pracowitości pewnie trudno Ci będzie leżeć. Super, że Ewcia się rusza :-)
Co do pilnowania maluchów to zaczyna się gdy zaczynają sie ruszać samodzielnie. Wcześniej jest jedna zasadnicza zasada. Nie zostawiać dziecka ani na chwilkę bez opieki na jakimkolwiek łóżku, wersalce, przewijaku itp. No i nie pić przy nim nic gorącego, ani nie stawiać na stole jak siedzimy przy nim z dzieckiem na ręku.
a jak dziecko zaczyna się przemieszczać to już inna sprawa. My mieliśmy zablokowane wejście do kuchni a drzwi do pokoju z kompem zamykane były na gorze, na zasuwkę. Bo odkąd Nika nauczyła się włączać komputer ( miała 1,5 roku) to robiła to notorycznie ;-) . Nigdy też nie wolno zostawiać dziecka w pokoju z otwartymi oknami ani pokazywać małemu, ze można stać na parapecie. To tak na szybko przypomniało mi się po Nice . A wszystko inne wymyślicie jak dziecko będzie Wam rosnąć bo dopiero wtedy poznacie jego możliwości i ułańską fantazję. Ale jak będziecie obserwować i myśleć to nic się nie stanie :-)

reklama
Witam wieczorową porą,

ja też jestem po drugiej wizycie dzisiaj i nie mam co się martwić moim ciśnieniem u tej lekarki mialam super 120/50 , mierzyć 5 razy dzziennie i za tydzień na konsultacje w poradni leczenia chorob nadciśnienia - także kobieta ulżyła mi trochę a no i nie muszę prowadzić siedzącego trybu :-) zwariowalabym
Corin super że po wizycie ok no i z dzidzią w porządku, a do spuchniętych stóp to chyba powoli musimy się przyzwyczajać, bo i nasza masa większa no i temperatury wyższe - bedne te nóżki

Do góry