reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Witajcie dziewczyny. Obudziłam się z bólem gardła. Czyli chłopaki mnie zarazili niestety.
Anulka , Wydrusia jak pomyslę, ze to juz tak niedługo to ciarki na plecach. Już bym chciała 37tc i Emilkę ale o porodzie jakoś nie moge myslec;-)
:zawstydzona/y:Pipi ja własnie ciągle czuje kopniaczki w okolicach pepka i bardzo rzadko wyżej , juz się martwię czemu. Mam nadzieję, ze Emilka rośnie jak nalezy i po prostu tak jest ułozona

reklama
Anula, wydrusia ja tam jakoś nie widziałam tego czasu.. fakt, zbliża się, ale jak dla mnie i tak za wolno.. chociaż dzisiaj mój Paweł stwierdził, że chyba odpuścimy sobie komunie co mamy 19 maja, bo przecież zostało tylko 2 miesiące i jak pomyślę - to faktycznie.. końcówka kwietnia minie, majówka i już pół maja będzie.. a wtedy już na poważnie trzeba myśleć tylko o dziecku i całym przedsięwzięciu:)
pippi ja czuje kopnięcia w rożnych miejscach, wczoraj czułam i pod piersiami i na dole, czyli i kopniakami i rączkami boksował..do tego poprzecznie leżał..chyba już coraz mniej miejsca tam ma..
anula, ja nie mam jeszcze łóżeczka, ani nic co jest do niego potrzebne..nie wspominając o wózku, ani rzeczy dla mnie.. chyba sporo tego jeszcze mi trzeba:)Na poważnie się biorę po świętach..

Wisienka jak tak samo ale jakos porodu sie nie boje w miare sie dobre mam nastwawienie do tego jak dl tej pory;-)
Konwalianka ja mam tylko troche ubranek, lozeczka i wozka szukam;-)a dla siebie nic...wiec bez rewelacji.

Wisieńko hej Kochana :** Ja też mam ciarki na plecach jak pomyśle o tym że za 2,5 miesiąca Lilka bedzie sie przeciskać :-)
Konwalianka bo nam się wydaje że za wolno bo nosimy je pod serduszkiem a moja ciocia ostatnio do mnie kurcze ale to przeleciało a u mnie były momenty że sie dłużyło jak nie wiem :-)

wisienka nie masz co się martwić, na pewno rośnie zdrowo, tylko kopie w innych miejscach :-)
ja już teraz mało czuję kopniaki, raczej takie przeciąganie się, rozpychanie...
konwalianka mam podobnie jak ty:-) - jeszcze nie czuję, że to blisko i też nastawiam się na zakupy po świętach (a właściwie po długim weekendzie majowym) właściwie to ja wszystko muszę kupić, bo mam tylko kilka drobiazgów a najważniejszych i największych rzeczy jeszcze nie...
poród na razie mnie nie stresuje, cieszę się jeszcze beztroską 7 miesiąca

Wisienka spokojnie moj roznie kopie ale najczesciej na dole;-)
Pippi ja pelna para rusze tez w maju:-)
Ja ogolnie staram sie miec pozytywne nastawienie do zycia i tak robie z porodem w koncu nie ja 1 bede to przechodzic:tak:

reklama
a jak były ułożone maluchy na ostatnim usg? bo moja główką w dół i może dlatego czuję stópki powyżej pępka;-)
chociaż jak robiłam to usg w 27 tyg to lekarka mówiła, że jeszcze może się kręcić i zmieniać pozycję

anulka dokładnie, grunt to optymizm:-)

Do góry