reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

cześć kobietki:)
za konwalianką powtórzę - witajcie w ten słoneczny dzień;) aż się buzia śmieje jak patrzę przez okno jak się zieleni..
Wczoraj z wieczora widzę temat "dowcipny" czyli na wesoło;) Co to zalewu majtkowego- hehe non stop kolor mokro;) ale nic nie swędzi byc może ze tak często się wszystko w srodku oczyszcza.
Na początku ciąży Pimafucort uzywałam krótko i swędzenie odeszło w zapomnienie. Mozecie stosować Lactovaginal czy pod inna nazwa pałeczki kwasu mlekowego- to pomaga i zapobiega swędzeniom i infekcjom drobnym

Mam do Was pytanko- jak wychodzicie poza dom na dłużej czy po kilkunastu minutach macie takie spinanie się brzuszka na dole plus czasem jakby ciągnięcie mięśnia gdzieśna brzuchu? A jak odpoczniecie to mija? Ja muszę czasem iśc mega wolno wtedy jest ok;)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam słonecznie!

Ja cały czas biorę luteinę dowcipną, więc wkładki zmieniam kilka razy dziennie - jakbym miała za każdym razem majtki zmieniać, to by mi max na 2 dni starczyło - całe życie nosiłam wyłacznie stringi, więc na czas ciąży kupiłam sobie 10 par zwykłych majtek....:)

co do depilacji to ja nie toleruję żadnych włosów poza głową, brwiami i rzęsami i nigdy w życiu nie miałam żadnej infekcji....

Zuzu, nie martw się szwem - właśnie po to został założony, żebyś się nie martwiła.... a chłopak raczej normalny ciężarem....

Sestina, ja spaceruję wybitnie żółwim tempem - spacerując brzuch mam zazwyczaj twardy, ale jak tylko mnie jakiś skurcz łapie, to sobie przysiadam na kilka minut i mija - dałoby się z tym chodzić, ale mi się ostatnio wybitnie nie spieszy.... :)

oglądacie dzien dobry tvn o domowych porodach?
Witaj balkan- czyli norma widzę to odczucie- no wybitnie nam się nie spieszy:)co racja to racja

ja oglądałam - ale ja mam jednoznacznie niezmienne zdanie na ten temat - za długo czekałam na dziecko, żeby teraz fanaberią pt. poród w domu go zaprzepaścić - poza tym mam wskazania do cesarki, a tej w domu nie da się wykonać..... gdybym była młodsza i nie miała przeciwskazań, to nie wiem...... ja chyba jednak wolę szpital....

ja sondowałam na nie- i nie tylko dlatego ze mam cc obowiązkowe ale jestem z tych bojacych....nie mogłabym się na niczym chyba ze strachu skupic...
Widzę Balkan że jestes z Bielan- kilkanaście dni spędziłam w tamtejszym szpitalu własnie na rozszyfrowywaniu hormonalnych zaburzen;)

ja też w bielańskim na endokrynologii leżałam, ale to było 10 lat temu.... :) wtedy mi powidzieli, że najlepszym lekarstwem dla mnie jest zajście w ciążę, co wywołało u mnie histerię..... miałam 25 lat i dziecko było bardzo daleko poza obszarem moich zainteresowań, mojego męża zresztą też.....

Witam mamusie,
U mnie tez slonecznie:-)

W nocy wstalam tylko raz:-)siedze sama moj zrobil zakupy i juz go nie ma. Plecy bola mnie juz od soboty tak ze przekrecic sie nie moge:-(a co do chodzenia i twardego brzucha 2 mies temu mialam tak ale na chwile a teraz wystarcza 3 kroki i brzuch jak kamien:-(dlatego leze calymi dniami.
Wisienka wszytsko zalezy od lekarza mi na poczatku skracania kazal lezec wiecej co srednie dalo efekty a w szpitalu mialam tylko leki i nic wiecej a szwie nic nie wspomnieli...
Dzis o 12 ma byc facet za spisu wiec mialam okzaje sie przebrac bo tak tylko pizama...

ja tez jakies 10 lat temu :) nadal jestem pod opieką prof z tego szpitala i w sumie dzięki niej jest teraz tak cudownie;)
Witaj Anula;)

Sestinka witam:-)
mam w czwartek wizyte kontrolna zobaczymy co powie bo obecnie czasmi czuje sie gorzej niz przed szpitalem...
Wrzucilam ubranka dla niunia:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja w nocy tak sie przestraszylam dzisiaj około popoludnia załozylamsobie kaspulke lactovaginalu .... dopochwowo ... A w nocy dopiero wszystko sie rozpuscilo to mozliwe ? bo mialam ... caleee majteczki mokre :| musialam sie przebrac i zalozyc na noc wkladke nie wiedzialam ze z tak malej kapsulki moze sie wyprodukowac tyle... tego specyfiku:| bojak patrzylam piod swiatlo to ona jest w proszku ... i w takiej kapsulce jak zwykla tabletka do polkniecia...:| no ale ... nie wiem wczoraj sie przestraszylam ze moze to wody plodowe sie sacza ale RACZEJ nie?

Do góry